Sök
Mpio FY-700

Mpio FY-700

Liten och okomplicerad

2006-12-20

En liten och smidig flashspelare med bra ljudkvalitet. Att displayen är så liten kan vara frustrerande men gör att batteriet räcker längre.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 7/10 "Aktiv och innovativ"
Pc hemma 10/15 "När det annorlunda lockar"
Hardware - "Flash-spillere slik vi vil ha dem"
Forbruker 4/5 "MPIO for folket"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar att Mpio FY-700 designmässigt inte är en efterapning av Apples Ipod, vilket många musikspelare annars är. I övrigt är det en liten och smidig spelare som kan hängas i bältet utan att vara i vägen. Den har en liten display som ger dig nödvändig information, det lilla formatet gör att displayen sparar på batteriet. Det råder delade meningar om ljudkvaliteten, omdömena pendlar mellan "helt ok" och "superbt". Plus för att spelaren även kan användas som radio och diktafon.

Bild & ljud hemma

"Aktiv och innovativ"

Bild & ljud hemma har förälskat sig i karbinkroken hos FY-700, med vilken du kan bära spelaren i bältet där den finns lättåtkomlig men inte är i vägen. Displayen är i minsta laget men ger dig ändå den information du behöver. Spelaren är lättanvänd men har malplacerade knappar. Inte heller ligger den speciellt bra i handen, och är svårmanövrerad för dig med stora händer. Ljudkvaliteten är helt ok, men basen är något överdriven. De medföljande lurarna är bra, men för att göra musiken rättvisa rekommenderas att du byter ut dem mot snäckor av högre kvalitet. I ett jämförande test får FY-700 se sig slagen av bland andra testvinnaren Ipod Nano och Iriver T20 som hade det bästa ljudet.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 6/7 2006

Pc hemma

"När det annorlunda lockar"

Pc hemma gillar originaliteten hos Mpio FY-700. Den är en av få som försöker efterlikna utseendet hos Apples Ipod. Spelaren är liten till formatet, vilket är positivt, men den minimala skärmen har både för- och nackdelar. En liten skärm spar förstås på batteriet, men det kan vara frustrerande att behöva trycka flera gånger för att få all information du behöver. Ljudkvaliteten är bra, och på plussidan nämns också det faktum att spelaren även erbjuder radio och diktafon. Orginell till utseendet som sagt, annars har spelaren ingenting som utmärker den bland andra. FY-700 hamnar på en delad andraplats i ett jämförande test av flashbaserade spelare.

Källa: Pc hemma (SE) nr 6 2006

Hardware

"Flash-spillere slik vi vil ha dem"

Norska Hardware tycker att FY-700 ger mycket spelare för pengarna. Den är med och konkurrerar bland de bästa flashspelarna vad gäller ljudkvalitet med ett rent och klart ljud utan sus och brus och med bra effekt. Förutom superb ljudkvalitet har spelaren även ett format som gör den lätthanterad, logisk meny och tillhörande logiska knappar och en stilren design. På minussidan nämns att spelaren har dåligt stöd för andra filformat än de allra vanligast förekommande.

Källa: www.hardware.no (NO)

Forbruker

"MPIO for folket"

Forbruker skriver att Mpio FY-700 har allt du kan önska av en musikspelare, vad gäller funktionalitet och ljudkvalitet. Ljudet är fylligt och trovärdigt, och lämnar ingenting åt slumpen. Designmässigt tycker även denna testare att det är roligt att Mpio vågar bryta trenden att efterlikna Ipod. Färgen är visserligen densamma, men där slutar likheterna. Knapparna är logiskt placerade och enkla att nå. Att spelaren använder sig av utbytbara AAA-batterier ses som både en för- och nackdel. Skönt att slippa bära med sig sladdar men trist om det inte går att få tag på nya batterier när det som bäst behövs.

Källa: www.aftenposten.no (NO)

Cirkapris: 1100 kronor

Produktfakta: Mpio FY-700 är en bärbar flashspelare med 512 megabyte, 1 gigabyte alternativt 2 gigabyte minne. Den har en 4-linjers lcd-skärm med vit bakgrund. Den hanterar ljud i formaten mp3, wma och asf. Filöverföring görs via usb 2.0-anslutning. Drivs med vanligt AAA-batteri som ger batteritid för 20 timmar ljud alternativt 6 timmars video. Inbyggt finns radio- och diktafonfunktion. Mått 32,5x84x12,3 mm, vikt 29,5 g utan batterier.

Tillverkare: MPIO