Sök
LG FM37

LG FM37

Designerspelare med tryckskärm

2007-07-23

En mediaspelare från LG med stilren och läcker design. Skärmen och ljudkvaliteten imponerar på testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Stuff 5/5 "A highly covetable little player"
T3 3/5 "Looks great"
Pc Advisor 3,5/5 "Just feel the quality"
Cnet 7,7/10 "Stylish and well priced"

Vad tycker testarna?

Testarna är ganska överens om spelarens kvaliteter. Designen anses vara väldigt tilltalande och skärmen är klar och trevlig att titta på, även om den gärna kunde ha varit ännu större. I stort sett alla testare tycker att menysystemet är onödigt krångligt och har för små ikoner. Ett par testare saknar även tillgången till radio. Vidare anses batteritiden anses vara godkänd. Ljudkvaliteten är utmärkt och film framkommer väl på skärmen, även om någon testare påpekar det är svårt att titta på denna i starkt solljus. Ett flertal funktioner såsom möjlighet att enkelt ställa in volym och att byta låt beröms. En spelare för den stilmedvetne.

Stuff

"A highly covetable little player"

Enligt Stuff imponerar spelaren framför allt med den stora tryckkänsliga skärmen samt en skön designen. Kvaliteten på ljudet är utmärkt, och färgerna på skärmen är dynamiska och levande. Det går utmärkt att leva sig in i en film och man glömmer bort att skärmen är så liten, skriver testaren. Stuff är odelat positiva till spelaren och tycker att menysystemet är bra när man väl lärt sig hur det är uppbyggt. När det gäller musik har spelaren många konkurrenter, men testaren menar att denna spelare blir en vinnare med tanke på alla olika kvaliteter.

Källa: Stuff (UK) nr 99 2007

T3

"Looks great"

T3 tycker att spelaren har klara fördelar i och med sin tilldragande design och stora tryckkänsliga skärm. Testaren hade dock önskat att LG satsat mer på uppbyggnad av ett användarvänligt menysystem och även en bättre batteritid. Spelaren är smidig att hålla i handen och samtidigt mycket lätt. Skärmen är klar och tydlig även om den kan vara svår att se på i starkt solljus. Spelaren är överlag väldigt bra och presterar väl när det gäller ljud- och videokvalitet. Det är menysystemet och batteritiden som drar ner betyget.

Källa: T3 (GB) nr 139 2007.

Pc Advisor

"Just feel the quality"

Pc Advisor menar att spelare som de testat är mycket snygg och har ett ganska högt pris. Den tryckkänsliga skärmen är enastående även om formatet är något otympligt när man till exempel tittar på bilder. Det är också lätt att tryckkänsliga skärmar blir väldigt smutsiga. Testaren tycker att skärmen borde ha tagit upp mer av spelarens framsida med tanke på att där inte finns några knappar alls. Att navigera i menyn är logiskt men samtidigt måste man gå väl djupt ner i vissa undermenyer. Batteritiden som LG uppgivit stämmer bra med Pc Advisors test. Testaren saknar dock tillgång till radio. Ljudkvaliteten är utmärkt med kraftig bas och fin dynamik. Den enda nackdelen som spelaren har är dess något höga pris liksom användarvänligheten i menysystemet.

Källa: http://www.pcadvisor.co.uk (UK)

Cnet

"Stylish and well priced"

Cnet säger att denna spelare är en av de snyggaste de sett på länge med en stilren och lyxig design. Dessutom har spelaren ett förhållandevis bra pris och en stor skärm. Testaren tycker dock att skärmen kunde ha varit ännu större. Att kunna spela upp video är ett plus i kanten. Däremot tycker testaren att spelaren är lite svårnavigerad och kunde bli mer användarvänlig. Eftersom skärmen är tryckkänslig så är det enkelt att komma igång med att spela musik och skärmen reagerar även snabbt. Det negativa är att ikonerna för undermenyerna är väldigt små och svåra att använda. En häftig funktion är att man kan kontrollera volym och filspår genom att dra med sitt finger över skärmen. Det är lätt att se text på skärmen om det är något man behöver spara ner, exempelvis ett schema. Testaren saknar dock en inbyggd radio. Ljudkvaliteten är strålande och videokvaliteten är klart godkänd. Spelaren har många funktioner som tillverkaren gjort enkla och smidiga. Passar för den stilmedvetna musikfantasten.

Källa: http://www.cnet.com (US)

Cirkapris: 2100 kronor

Produktfakta: LG FM37 är en musikspelare med möjlighet till videouppspelning. Skärmen är 2,4 tum stor och tryckkänslig. Upplösningen på skärmen är 320x240 pixlar 260 tusen färger. Spelaren stöder format som mp3, wma, ogg, wav, asf, jpg, txt och mpeg-4. Programvara för att konvertera filmer på datorn medföljer vid köp. Batteritiden uppges till 20 timmar för musik och tre timmar för videouppspelning. Funktioner som diktafon, fm-radio med inspelningsfunktion och eq finns. Spelaren väger 63 gram och har måtten 90x52x10 mm. Spelaren säljs ännu inte i Sverige men finns för import där modellen med 4 GB minne kostar cirka £150.

Tillverkare: LG