Sök
Jens of Sweden MP-110

Jens of Sweden MP-110

Litet ljudmonster

2004-02-04

Jens of Sweden MP-110 är en utmärkt MP3-spelare. Den är inte direkt billig, men i gengäld en av de bättre spelarna på marknaden.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8,7/10 "Small and light"
Xonio 7,9/10 "Sehr guter Klang"
PC för alla 9/10 "En självklar vinnare"
M3 9/10 "Radiomottagningen närmast perfekt"

Vad tycker testarna?

MP-110 imponerar i samtliga tester. Främst är det ljudkvaliteten som gör ett stort intryck. Spelaren är liten men trots detta har den en hel del finesser. Flera testare nämner den inbyggda FM-radion som också har utmärkt ljudkvalitet. USB-porten laddar enkelt ner musiken och med nyare operativsystem behöver man inte installera drivrutiner. MP-110 vinner jämförelsetester och får överlag utmärkt kritik. Det man saknar är separat volymknapp och röstinspelning. Displayen är tydlig och lättläst. I en test utvärderas MP-100, som också får mycket bra kritik.

Cnet

"Small and light"

mp110-1Cnet testar den ultrakompakta och lätta MP-110 och konstaterar att detta är en av de bästa MP3-spelare man sett. Den är liten och nätt samtidigt som den känns stabil och är späckad med finesser som FM-radio, inbyggd mikrofon, 15 förinställningar och med möjlighet att spela in 17 timmars musik. Den är snäppet bättre än föregående modell, fast med mindre display som dock visar en tydlig meny. USB-anslutningen gör det enkelt att ladda ner musikfiler direkt på spelaren. Ljudkvaliteten är utmärkt. Wow DSP ger en härligt tredimensionellt ljud som även låter bra när man kopplar upp spelaren mot externa högtalare. 12 timmar räcker batteriet vilket man är mycket nöjd med och anser att detta är en av de bättre MP3-spelarna på marknaden.

Källa: Till Cnet's startsida
Till Xonio's startsida
PC för alla nr 6, 2003
M3 nr 4, 2003

Xonio

"Sehr guter Klang"

Xonio testar 10 MP3-spelare med USB-port och anser att det är ljudkvaliteten som utmärker MP-110. Oavsett hur högt man spelar låter det mycket bra. Displayen är tydlig och här kan man lätt avläsa en hel del nyttig information, vilket gör MP-110 mer användbar än många av konkurrenterna. Knapparna är väldigt små men reagerar direkt. Spelaren är kompatibel med PC, MAC och Linux men saknar Playlist-funktion. MP-110 är liten, kompakt och en snygg spelare med till synes stabil design. Batteriet är bra. Knapparna är små men reagerar utan att tveka. När det gäller ljudkvalitet, funktionalitet och design är MP-110 det bästa valet om man har råd tycker Xonio.

PC för alla

"En självklar vinnare"

PC för alla tittar närmare på 8 MP3-spelare som samtliga väger omkring 50 gram. Mp-110 är en exklusiv spelare med minimalistisk design, belyst skärm och inbyggd radio. Den är mycket portabel och funktionell med många användbara finesser. Genom USB-porten är det mycket enkelt att överföra musik från datorn. Batteriet verkar räcka längre än hos många andra. Rullhjulsknappen fyller två funktioner: man byter låt eller justerar volymen och det är lätt att det blir fel. En separat volymknapp hade varit bättre. Man saknar strömadapter och röstinspelning. Alla spelare i testet har bra ljud, men MP-110 vinner överlägset när det gäller ljud och design.

M3

"Radiomottagningen närmast perfekt"

M3 testar JOS MP-100 som bara väger 37 g. Man tycker att den slår de flesta MP3-spelare man testat. Den är smidig att hantera tack vare USB-kontakten och har man någon av de senare Windows versioner behöver man inte installera särskilda drivrutiner. Med USB 2.0 hade dock överföringen gått snabbare. Displayen är mycket tydlig och här kan man avläsa det mesta. Den inbyggda radion är en fördel och mottagningen är utmärkt men sämre vid inspelning. Man imponeras av att spelaren har ett så pass fylligt och rent ljud. Batteriet räckte i 13 timmar. Testarna rekommenderar MP-100 och menar att den är ett riktigt bra köp.

Cirkapris: 2200 kronor

Produktfakta: Jens of Sweden MP-110 är en portabel digital MP3-spelare med lagringskapacitet på 128, 256 eller 512 MB och 32 MB RAM. Spelarens utsida är i champagnefärgad aluminium med belyst LCD-display som har upplösningen 128x34 pixlar med spårets namn, nummer, spelad och kvarvarande tid, equalizer och volym. Stöd för röstmeddelanden och USB 1.1 till Windows 98, ME, 2000, XP samt Mac OS och Linux. Batteriet varar maximalt 14 timmar. FM-radio, laddare, nylonväska och billaddare ingår. Spelaren är 88x27,5x16 mm stor och väger 41 g.

Modell: Jens of Sweden MP-110