Sök
Iriver U10

Iriver U10

Läcker design och bra ljud

2006-01-16

En snyggt designad mp3-spelare som är fullspäckad med möjligheter. Med ett utmärkt ljud, bra bild och lång batteritid erbjuder den ett mycket bra alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 “Det här är en mycket bra produkt”
What Hifi 4/5 “This cutie sounds lovely”
Cnet 8,3/10 “Impressive in our real-world tests”
PC Magazine - “The iriver U10 is an interesting product”

Vad tycker testarna?

Iriver U10 bedöms som en bra mp3-spelare. Testarna tycker att designen är snygg och användarvänlig och de många tekniska funktionerna som erbjuds, uppskattas mycket. Ljudet beskrivs som utmärkt och lcd-skärmen är bra och den hanterar bild och spel bra. Bilden bedöms som klar och tydlig med bra färgsättning. Film fungerar dock inte lika bra och testarna anser att den har för lite minne för att hantera denna funktion bra. Det anmärks också på att nedladdningsprocessen för både bild och film är komplicerad och långsam. Den långa batteritiden imponerar däremot mycket på alla testarna. Överlag bedöms den som mycket bra.

M3

“Det här är en mycket bra produkt”

IriverM3 tycker att designen är mycket snygg och användarvänlig. Testaren tycker att det går snabbt och enkelt att ladda ner musik, och att musikfilerna blir sökbara efter nedladdning ger extra pluspoäng. Det går också bra att överföra text och bildfiler, men film är dock svårare och testaren menar att minnet inte riktigt räcker till. Möjligheten till spel tycker testaren också är bra. Ljudet bedöms som utmärkt och bildkvaliteten som mycket bra. Färgerna beskrivs som klara och bilden har bra skärpa. De många tekniska funktionerna som erbjuds och den långa batteritiden uppskattas också mycket.

Källa: M3 nr 11 januari 2006

What Hifi

“This cutie sounds lovely”

What Hifi skriver att detta är en av de snyggaste och mest flexibla mp3-spelarna. Det uppskattas att den har så många tekniska funktioner men det är designen och ljudet som imponerar mest. Lcd-skärmen bedöms också kunna hantera både spel och film bra, och den får mycket beröm för att den är lättförståelig och användarvänlig. Den långa batteritiden uppskattas också. Dock efterlyser testaren lite mer minne.

Källa: What Hifi januai 2006

Cnet

“Impressive in our real-world tests”

Iriver U10 sidanCnet berömmer även de den smarta och läckra designen. Testaren gillar också mängden tekniska funktioner som den erbjuder och tycker att de är mycket användbara. Ljudet beskrivs som högt och tydligt, och bilden som tydlig med klar färgsättning. Cnet tycker att skärmen hanterar spel mycket bra. Även här uppskattas den långa batteritiden. Dock har den lite för snålt med minne och det kan vara en begränsning, främst för film. Det anmärks också på att nedladdningshastigheten är lite för långsam men överlag bedöms denna mp3-spelare som mycket bra.

Källa: Till Cnet

PC Magazine

“The iriver U10 is an interesting product”

Iriver U10 i handenPC Magazine gillar designen och menar att den är praktisk och enkel, speciellt storleken beröms. Menyn beskrivs som lättnavigerad men testaren tycker att det är lätt att trycka fel på knapparna. Nedladdningsprocessen beskrivs som komplicerad, främst för att man måste konvertera både bilder och film innan, vilket också innebär att en medföljande mjukvara måste installeras. Att det finns spel är omtyckt och ljudet beskrivs som bra, även på hög volym. Vad som också imponerar är den långa batteritiden och möjligheten att se bilder samtidigt som man lyssnar på musik. Dock tycker testaren att filmmöjligheterna är mer begränsade än de borde vara och att priset är lite väl högt för att motsvara det man får. Testaren menar att om man vill använda filmfunktionen bör andra konkurrerande modeller ses som alternativ.

Källa: Till PC Magazine

Cirkapris: 2300 kronor

Produktfakta: Iriver U10 är en mp3-spelare som hanterar musik, bild, film och spel. Den har en färgskärm på 2,2 tum och minne på 1 gb som internt flashminne. Format som den hanterar är mp3, wma, ogg vorbis, asf och mpeg4. Kompatibla spel skall baseras på macromedia flash. Några är redan installerade och man kan både ladda ner nya eller skapa egna. Den har radio och röstinspelning. Det ingår hörlurar som kan anslutas och ett inbyggt batteri som är laddningsbart finns. Batteritid är upp till 20 timmar för mp3. Anslutning sker med usb. Storleken är 69x47x16 mm och den väger 70 g.