Sök
Iriver T7 Volcano

Iriver T7 Volcano

Medelmåttig ljudpinne

2008-09-05

Med USB-anslutning anser testarna att det är enkelt att föra över musik till spelaren. I övrigt är spelaren medelmåttig med okej ljudkvalitet och långsamt menysystem.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 7/10 “Perfectly decent little player”
Anythingbutipod “Very little going for it”
Cnet 5,9/10 “Just an okay MP3 player”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att spelaren inte har så mycket intressanta funktioner eller annat som utmärker sig. Designen är stilren. Att USB-kontakten är inbyggd uppskattas av samtliga testare. Dessvärre är de också överens om att menysystemet är svårnavigerat och långsamt, liksom att spelaren överlag bara håller godkänd kvalitet på ljud, batteritid med mera. Något annat som nämns av testarna är att det är svårt att använda spelaren medan den ligger i fickan eller väskan.

Trusted reviews

“Perfectly decent little player”

Trusted reviews säger att spelaren har en diskret och stilren design. Spelaren är liten, nätt och känns hållbar i sin konstruktion och material. Det finns bra funktioner men testaren tycker samtidigt inte att spelaren utmärker sig på något sätt. Spelaren känns jämn och stabil. Den inbyggda USB-kontakten beröms då det gör att det inte längre behövs någon kabel då man ska föra över musik. Displayen är lagom stor och fungerar bra, men dessvärre känns menysystemet krångligt och det är svårt att hitta rätt val. Radion fungerar fint även om ljudkvaliteten varierar. Ljudkvaliteten vid musik är riktigt bra och hörsnäckorna ger ett klart ljud trots att de inte håller så hög standard. Man får vad man betalar för, varken mer eller mindre.

Källa: http://www.trustedreviews.com (US)

Anythingbutipod

“Very little going for it”

Anythingbutipod tycker att spelaren är lik många andra spelare på marknaden idag, funktionsmässigt skiljer de sig väldigt lite åt. Det enda som utmärker spelaren är den inbyggda USB-kontakten. Spelaren är liten, designen är stilren men den känns plastig. Den känns ändå relativt hållbar. Knapparna har bra motstånd. Spelaren anses vara ganska svårmanövrerad och det är svårt att göra något utan att titta på den. Det går smidigt och enkelt att föra över musik. Menysystemet känns rörigt och vissa inställningar är svåra att hitta. Menyn är dessutom långsam. Ljudkvaliteten är godkänd, vilket gäller både musik och radio. Batteritiden kunde vara bättre. Spelarens största nackdelar är batteritiden och att den är långsam. Det finns inte så väldigt många fördelar att tala om och spelaren rekommenderas inte av testaren.

Källa: http://www.anythingbutipod.com (US)

Cnet

“Just an okay MP3 player”

Enligt Cnet är spelaren liten och nätt som i konkurrensen med andra spelare står sig ganska slätt. Det finns inget som direkt utmärker sig. Priset är lågt. Lösningen för USB-anslutning uppskattas. Displayen är liten men håller mycket information. Knapparna sitter inte på bra ställen, kan vara svåra att se och är dessutom alltför hårda vilket medför att det i princip är omöjligt att använda spelaren när den ligger kvar i fickan. Menysystemet är långsamt, men att föra över musik är lätt. I övrigt finns inga speciella funktioner, vilket testaren inte heller tycker man kan räkna med, med tanke på spelarens pris. Ljudkvaliteten är okej men inte mer än så. De medföljande hörlurarna bör bytas ut till bättre. Spelaren imponerar inte.

Källa: http://www.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 700 kronor

Produktfakta: Iriver T7/Volcano är en flashbaserad MP3-spelare med USB-anslutning och radio. Spelaren finns att köpa med tre minnesstorlekar, antingen 1, 2 eller 4 GB. Displayen är en tum stor och har upplösningen 128x64 bildpunkter. Spelaren kan hantera formaten MP3, WMA, ASF och OGG. Batteritiden uppges till 10 timmar. Det finns möjlighet att spela in kortare röstmeddelanden. Spelaren är 83,8x25,4x10,1 mm och väger 26 gram. Spelaren finns i färgerna vit, blå, rosa, brun och svart. Priset avser 4gb-versionen.

Tillverkare: Iriver