Sök
Iriver T20

Iriver T20

Musik i tuggummiformat

2006-07-31

T20 är en bärbar musikspelare för mp3, wma och ogg vorbis från Iriver som är mindre än ett tuggummipaket.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 3/5 "A neat little player"
Bild & ljud hemma "T20 är tråkig"
Hifi test - "In der Einstiegsklasse einmalig gut"

Vad tycker testarna?

Det som tilltalar alla testare med Iriver T20 är den lilla formen och den inbyggda, skjutbara usb-pluggen som eliminerar användandet av en sladd för anslutning till datorn. Två testare menar att det är en spelare med både ett ologiskt menysystem och knappar som gör det besvärligt att ta sig igenom det. Den tredje testaren upplever produkten som väldigt enkel att använda. Även ljudmässigt så blir det två mot en, där två testare menar att produkten har ett väldigt bra ljud med tanke på vad den kostar medan den tredje anser att det är en alldeles för platt prestation.

T3

"A neat little player"

T3 gillar skarpt det lilla formatet hos Iriver T20 och usb-anslutningen som eliminerar sladdar. Ljudmässigt så anses produkten hålla en mycket bra klass över hela frekvensomfånget och att även wma samt ogg stöds ger pluspoäng. Men det anses vara en obekväm spelare att handskas med då knapparna är små och krångliga samtidigt som den lilla skärmen är svår att läsa och menyn även den är riktigt dålig. Det är inte en dålig spelare, men den kan inte konkurrera med de ledande alternativen på marknaden, skriver T3.

Källa: T3 (GB) januari 2006

Bild & ljud hemma

"T20 är tråkig"

Bild och ljud hemma gillar inte heller de ologiska menyerna och knapparna som används för att navigera sig igenom dem. De medföljande hörlurarna anses vara undermåliga och byts de ut mot ett ordentligt alternativ så blir ljudbilden lugn och stabil. Enligt testaren så saknar dock ljudet dynamik vilket gör att intrycket blir något platt. Problemen med uppspelning anses inte vara katastrof men gör att det blir ganska tråkigt att lyssna via T20, avslutar Bild & ljud hemma.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 6/7 2006

Hifi test

"In der Einstiegsklasse einmalig gut"

Tyska Hifi test tittar på modellen med 512 megabyte minne som anses vara enkel att använda trots att det lilla höljet rymmer väldigt många funktioner. De olika funktionerna anses dessutom höja värdet på spelaren som rent ljudmässigt upplevs hålla en väldigt hög kvalitet för prisklassen. Testaren tittar på ytterligare fem spelare som alla ligger kring samma pris och tycker att det däribland är Iriver T20 som ger mest nöje för pengarna.

Källa: Hifi test (DE) juni 2006

Cirkapris: 1600 kronor

Produktfakta: Iriver T20 är en bärbar musikspelare som återger mp3, wma och ogg vorbis. Minnet är flashminne och finns i 512 megabyte, 1 eller 2 gigabyte. Det inbyggda litiumjonbatteriet laddas via usb-porten och räcker till 14 timmars speltid. Spelaren har även inbyggd fm-radio, klocka och equalizer. T20 väger 30 gram och har måtten 57,5x27x14 mm. Det angivna priset är för 2 gigabyte minne.

Tillverkare: Iriver