Sök
Iriver iHP-100

Iriver iHP-100

Nya bärbara kungen?

2003-10-28

Marknadens antagligen finessrikaste bärbara MP3-spelare levereras med hörlurar från Sennheiser och kan spela musik i 16 timmar utan avbrott.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 8/10 "Extravaganza och nytänkande"
Xonio "Hervorragender Klang"
Gear Review 8,5/10 "Has every feature under the sun"
MP3 World "Perfekt verarbeitet"

Vad tycker testarna?

Testarna är genomgående mycket positiva till iHP-100. I alla tester får den högt betyg vad gäller ljudkvalitet och batteritid. Alla testare delar även ut pluspoäng för funktionsmångfalden, ingen konkurrent anses bjuda på så mycket finesser. Flera av testarna är också mycket förtjusta i skalet, som är stabilt utan att bli tungt. De nackdelar som lyfts fram är den lilla hårddisken och det saftiga priset.

M3

"Extravaganza och nytänkande"

M3 testar sex MP3-spelare med hårddisk: Iriver iHP-100, Apple Ipod 20, Creative Jukebox Zen NX, Jaxx HD500 20 och Philips HDD100. Iriver är av genomsnittlig storlek och designen får bra betyg, mycket på grund av den stora displayen. Pluspoäng för fjärrkontrollen som anses vara mycket smidig, däremot saknar menysystemet vissa funktioner. Ljudkvaliteten får klart godkänt och separat linjeutgång ger plus i kanten. Tack vare alla inbyggda funktioner, den höga ljudkvaliteten, fjärrkontrollen och imponerande batteritid får Iriver iHP-100 titeln bästa produkt, medan Apple Ipod belönas med titeln bästa köp.

Källa: M3, Okt 2003
Till Xonios hemsida
Till Gear Reviews hemsida
Till Mp3 Worlds hemsida

Xonio

"Hervorragender Klang"

Xonio menar att designen torde tilltala ett annat klientel än t.ex. Ipod, men man har egentligen inget ont att säga. Testaren kommenterar att 10 GB diskkapacitet är under medel, men väldigt få människor lär utnyttja ens det. Ett stort plus i kanten för ljudkvaliteten som bedöms som mycket hög. Testaren gillar också de medföljande hörlurarna som han gissar kommer från Sennheiser. Stora plus är också batteritiden och det faktum att fjärrkontrollen har en vettig display. Som nackdelar nämns den dåliga displaybelysningen på huvudenheten och avsaknaden av en ordentlig equalizer, något som dock kan komma att åtgärdas via firmware-uppgradering.

Gear Review

"Has every feature under the sun"

Gear Review har mycket gott att säga om iHP-100, den har i stort sett allt man kan önska sig. Användarvänligheten bedöms som hög, både styrspaken och menysystemet får god kritik liksom batteriernas livslängd. Testaren delar också ut pluspoäng för stabil kvalitetskänsla, skalet känns stabilt och det går snabbt att bläddra i menyer. Funktionsmässigt menar testaren att Iriver leder fältet, inget saknas och det finns finesser som ingen annan kan erbjuda. Så det blir mycket höga omdömen, men testaren har två stora reservationer för pris och hårddisk. Den senare är för liten och testaren hade önskat 20 GB samtidigt som priset är lite väl högt. Allt som allt en underbar MP3-spelare om du har gott om pengar och tycker att det räcker med cirka 150 skivor på disken.

MP3 World

"Perfekt verarbeitet"

MP3 World tycker att designen är lyckad, spelaren är konservativ utan att vara tråkig. Skalet får högt betyg för känslan i materialet, Iriver ligger bättre till inom detta område än sina konkurrenter. Även den stora displayen med variabel styrka på belysningen genererar pluspoäng. Denna testare lyckas med en drifttid på mer än 19 timmar innan batterierna ger upp, vilket resulterar i högsta betyg. Även Mp3 World menar att ljudkvaliteten är väldigt hög. I en kort jämförelse med andra spelare ligger denna spelare mycket bra till förutom på priset.

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: Iriver iHP-100 är en bärbar MP3-spelare med 10 GB hårddisk (20 GB kommer senare) och 16 MB (15 minuter) skakminne. Filer överförs via USB 2.0 och ingen speciell mjukvara behövs. Iriver har stöd för MP3, wma, wav, asf och inom snar framtid även ogg vorbis (firmware uppgradering under utveckling). Det finns stöd för ID3 taggar och spellistor i m3u format. Displayen ger 160x128 pixlar vilket ger 8 textrader. Produkten har inbyggd mikrofon och fungerar även som diktafon, FM-radio är inbyggt också det. Det finns optisk och analog linjeingång och separat linjeutgång. Fjärrkontrollen har display och i stort sett alla funktioner finns tillgängliga via den. Batteriet är av typ litiumpolymer (1300 mAh) och räcker ca 16 timmar. Medföljande tillbehör fjärrkontroll, väska, strömadapter, Sennheiser snäckor och usb-kabel. Mått 105x61x21 mm, vikt 160g.

Modell: Iriver iHP-100