Sök
Interaq Live H70

Interaq Live H70

Musikrör i miniformat

2004-06-03

En nätt liten Mp3- och WMA-spelare som har mycket att bjuda på innanför det lilla skalet.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 7/10 ”Smart kontaktskydd”
Allt om PC ”Kassa hörsnäckor”
PC för alla 7/10 ”Fungerar smidigt”

Vad tycker testarna?

Testkällorna tycker att Interaq Live H70 är en snygg liten apparat. Genomgående tycker man också att skärmen är i minsta laget, men detta upplevs inte direkt som negativt då det inte direkt inverkar på funktionaliteten. Att skärmen kan byta färg är lite kul. Spelaren är modern och bjuder på funktioner som återfinns hos många av konkurrenterna som diktafon, Mp3 kodning och radio. Ljudet får klart godkänt av alla testare, men en källa tycker att basen är något mild. En annan anser att de medföljande hörlurarna är en riktig miss och att man bör införskaffa ett annat par för att få en rättvis ljudbild.

Mikrodatorn

”Smart kontaktskydd”

LiveH70-stand2

Mikrodatorn skriver att Interaq har skyddat USB-kontakten på ett mycket smidigt sätt genom att göra den utfällbar. Funktioner som diktafon, radio och att man kan välja bakgrundsfärg uppskattas. Spelaren är lätt att använda men vissa funktioner kan vara knepiga att komma åt till en början. Ett större teckenfönster hade varit bra. Testaren hade också gärna velat se USB 2.0 för att korta ned överföringstiderna, speciellt om man väljer 512 MB varianten. Ytterligare två anmärkningar är att filsystemet klarar maximalt 256 filer och att spelaren inte stöder kodning med högre bitrate än 128 kbps. Men det viktigaste av allt är ändå ljudbilden, och den är riktigt bra även om Mikrodatorn tycker det kunde ha varit lite mer tryck i basen.

Källa: Mikrodatorn, nr 5, 2004
Allt om PC, nr 5, 2004
PC för alla, nr 4, 2004

Allt om PC

”Kassa hörsnäckor”

Allt om PC gillar den cylindriska designen och aluminiumhöljet hos H70 och skriver att detta är en av de snyggare MP3-spelarna som finns. Enheten är dessutom enkel att styra med de två reglagen på vardera sida av cylindern. Det är enkelt att överföra filer då XP hittar spelaren som en extern hårddisk. Även här uppskattar testaren diktafonfunktionen och kodning till Mp3 från externa ljudkällor, lätt och smidigt. Det är även bra att en sladd för kodningsfunktionen medföljer. Det enda direkta klagomålet testaren har är riktat mot de medföljande hörlurarna. Med dem var ljudkvaliteten riktigt usel men när man bytte ut dem mot en annan tillverkares så lät det genast bra.

PC för alla

”Fungerar smidigt”

LiveH70-stand

PC för alla har även tittat på 8 andra Mp3-spelare och korar iAudio 4 till bästa produkt. Live H70 hamnar på delad femteplats tillsammans med iRiver 599T och Mpio FL100. Det medföljande programmet för filöverföring får godkänt men det känns ovidkommande då spelaren också dyker upp som en flyttbar disk i utforskaren, utan installation. Det är kul med den udda funktionen där en röst läser upp textfiler, men synd att den enbart klarar engelska filer. Spelaren är rik på funktioner och kommer med flera olika tillbehör vilket är generöst, då det är den näst billigaste produkten i testet. H70 har låg uteffekt men får trots det klart godkänt vad gäller ljudkvalitet. En smärre detalj enligt testaren är att bildskärmen är ganska liten.

Cirkapris: 2600 kronor

Produktfakta: Interaq Live H70 är en Mp3- och WMA-spelare i ett cylindriskt magnesiumhölje med 256 eller 512 MB flashminne. Bakgrundsbelyst LCD på 128x32 pixlar som kan skifta i Grön, Röd, Blå, Magenta, Gul, Vit, Cyan. Visar ID3. FM-radio, röstinspelare, direktinspelning från radio till Mp3 (max 128 kbps) och text to speech. Fungerar som USB-minne utan drivrutiner för Windows ME/2000/XP. Angiven överföringshastighet 7 MB/s. Anslutningsmöjligheter för hörlurar, USB 1.1 och line-in. Speltiden för ett AAA-batteri är angiven till 13 timmar. Spelaren är 26 mm i diameter och 88 mm hög. Vikt utan batteri 36 gram.

Modell: Interaq Live H70