Sök
Freecom Beatman mini

Freecom Beatman mini

Kompakt överraskning

2002-05-22

Ett fantastiskt ljud i Freecoms Mp3-spelare överraskar kräsna testare, men den är långt ifrån komplett på alla områden. Positivt är det lilla formatet men betygen är medelmåttiga.
Testkälla Betyg Kommentar
What Laptop & Handheld PC 3/5 "Excellent consumer product"
T3 3/5 "A valiant challenger"
CDRinfo "Small and compact"

Vad tycker testarna?

Den gemensamma nämnaren i testerna är gillandet av det lilla, kompakta formatet och det mycket högklassiga ljudet, som i kombination med ett bra pris gör denna Mp3-spelare till ett bra köp. Reservationer lämnas dock för det undermåliga skakminnet som lämnar mycket att önska, tillsammans med den batterislukande driften som måste ses över.

What Laptop & Handheld PC

"Excellent consumer product"

What Laptop & Handheld PC är nöjda med denna spelare som tack vare det fördelaktiga formatet ryms bra i handen. Det fördelaktiga priset gör också att detta är ett riktigt klipp för den  växande skara CD-brännande musikälskare som vill bära med sig sin musik. Ljudet är mycket bra med bra basgång som kan förstärka en svagare inspelning. Tyvärr kan inte Beatman mini hämta musiken från datorn och lagra direkt då det måste finnas en CD-brännare som medium. Det lilla skakminnet lämpar sig inte för joggare tycker testaren.

Källa: What Laptop & Handheld PC, Dec. 2001
T3, November 2001
Till CDR Infos hemsida

T3

"A valiant challenger"

T3 gillar denna nykomling på Mp3-himlen av två skäl. Det första är de fantastiska Sennheiser-hörlurarna som slår det mesta. Det andra är den fantastiska ljudkvaliteten med EQ-inställningar och bas boosterkontroll som förbättrar ljudåtergivningen å det kraftigaste. LCD-displayen har sina förtjänster med batterimätare, låtnummer, EQ-inställning och tid som visas tydligt i rutan. Kritik för det plastiga höljet och det låga skakminnet som retar testaren, för mycket för att lockas av det relativt låga priset.

CDRinfo

"Small and compact"

CDR Info kallar detta för en första generationens spelare som har mycket kvar att lära, vilket man säkerligen också gör inom en snar framtid tror testaren. Beatman får bra omdömen för sin utmärkta ljudkvalitet, sina högklassiga hörlurar och den kompakta designen. Dessutom har denna spelare problemfri igenkänning och ljudåtergivning av ”mixed-mode” skivor samt alla slags format. Även i detta test kritiseras det närmast obefintliga skakminnet men testaren tycker ändå att detta är ett bra alternativ, bara man tar hänsyn till sina egna behov av finesser m.m.

Cirkapris: 2200 kronor

Produktfakta: Denna kompakta 8 cm CD/mp3-spelare väger endast 158 gram och mäter 103x95x28,5 mm. Trots litenheten rymmer den finesser såsom EQ-inställningar för Rock, Jazz och Klassiskt, bass boost och tydlig LCD-display som visar batteritillstånd, EQ-inställning och tid. Den är kompatibel med bit-rates från 32 -320 kbhs och har ett anti-skakminne på 40 sekunder. Två alkaliska batterier i AA-storlek ger en sammanlagd speltid på 7 timmar. Mp3-spelaren levereras med Sennheiser MX300-hörlurar.

Modell: Freecom Beatman mini