Sök
D Cube NHD-150D

D Cube NHD-150D

Storväxt med hög överföringshastighet

2005-10-12

Rejäl spelare med bra ljudkvalitet och många funktioner, dessutom med en minneskapacitet som inte är i minsta laget.
Testkälla Kommentar
Mp3 Musik “Tilltalande pris”
Sweclockers “En riktigt trevlig bekantskap”
M3 “Rejäl arsenal av funktioner”

Vad tycker testarna?

D Cube NHD-150D är en spelare med något för stor storlek och litet lagringsutrymme, men två av tre testare anser att ljudkvaliteten är mycket bra. Överföringshastigheten får bra omdömen, likaså spelarens många funktioner. Knappar, display och in-/utgångar är välplacerade och spelaren är enkel att hantera med logiska menyer. Medföljande hörsnäckor har bättre kvalitet än väntat.

Mp3 Musik

“Tilltalande pris”

dcube

Mp3 Musik tycker att D Cube NHD-150D har en snygg och stilren design med välplacerade och snyggt infällda knappar. Navigeringshjulet är något trögt, vilket testaren påpekar kan vara en tillfällighet hos det testade exemplaret. Starttiden är längre än hos en flashbaserad spelare, men inte så lång att det stör. Skärmen är stor och tydlig och menyerna är lättnavigerade. Ljudkvaliteten är mycket bra och det finns många justeringsmöjligheter. De medföljande hörsnäckorna är mycket bättre än de ser ut att vara, i klass med eller till och med bättre än ett par kvalitetssnäckor. Att spelaren är stor till storleken och har relativt liten hårddiskkapacitet vägs mot att det är en billig spelare med snabb överföringshastighet.

Källa: Mp3 Musik, nr 1 2005
Till Sweclockers hemsida
M3, nr 2 2005

Sweclockers

“En riktigt trevlig bekantskap”

Sweclockers är imponerade över ljudkvaliteten hos D Cube NHD-150D, likaså över de många inställningsmöjligheterna för ljudet. Hastighetsmässigt är spelaren också bra, överföringshastigheten imponerar tack vare USB 2.0-gränssnitt. Knappar, display och anslutningar sitter bra till. Spelarens största nackdel är dess storlek. Den är stor jämfört med andra spelare, med en hårddiskkapacitet på bara 1,5 GB, vilket är i minsta laget för en så stor spelare.

M3

“Rejäl arsenal av funktioner”

M3 tilltalas inte av designen hos NHD-150D, men dess udda utseende vägs upp av andra egenskaper. Knapparna är logiskt placerade och lätta att förstå sig på. Plus i kanten för att det inte behövs någon extra programvara för att överföra filer till spelaren. D Cube spelaren är lika funktionsrik som många flashspelare med t.ex. radio och möjlighet att spela in analogt. Den medföljande manualen är tunn och svår att tyda. Till skillnad från föregående testare tycker M3 att ljudkvaliteten kunde ha varit betydligt bättre.

Cirkapris: 1600 kronor

Produktfakta: D Cube NHD-150D är en hårddiskbaserad mikrospelare med 1,5 GB inbyggt minne. Uppspelningsformat som stöds är MP3, WMA, ASF och OGG. 8 raders grafisk display. Inbyggt lithium-polymer återupp-laddningsbart batteri, speltid 12 timmar. Lagringshastighet USB 2.0, ca 9-10 Mbps. Analog inspelning via linjeingång, radio, mikrofon samt ID3. Frekvensomfång 20 Hz-20 KHz. Equalizerfunktion med fem lägen. Spelaren mäter (BxHxD) 48x88x19 mm och väger 88 gram.

Modell: D Cube NHD-150D