Sök
Creative Rhomba

Creative Rhomba

Snygg spelare utan finesser.

2004-03-24

Creative Rhomba är en MP3-spelare som får beröm för fin design och bra tryck i hörlurarna. Testarna menar dock att det finns många modeller som är bättre och erbjuder mer funktionalitet.
Testkälla Kommentar
Hardware “Det hele virker litt halvhjertet”
IGN Gear ”Sorta recommended”
M3 ”Godkänt, inte mer”

Vad tycker testarna?

Testarna är lite tveksamma till Creative Rhomba. Ljudet får godkänt och testarna gillar spelarens form och design, men saknar funktionalitet. Kritik utdelas för att programvaran måste installeras innan spelaren hittas och för den korta batteritiden. Att uppladdningen av batteriet enbart kan göras via USB ansluten till dator noteras också.

Hardware

“Det hele virker litt halvhjertet”

Norska Hardware är inte direkt imponerade av Rhomba, trots att den är ett fall framåt jämfört med Creative MuVo. Utseende- och designmässigt får dock Rhomba godkänt, trots att den inte tävlar om att vara den minsta modellen på marknaden. Testaren störs av att man måste installera programvaran för att Windows skall hitta spelaren och gillar inte att spelaren enbart kan laddas via USB. Testaren upplever att Creative har haft märkliga prioriteringar då Rhomba tillverkades och nämner den delade LCD-displayen som enligt testaren borde kunna ge mer plats för menyerna som är svåröverskådliga. Creative Rhomba är en spelare med ganska få funktioner men den är trots allt billig jämfört med sina konkurrenter vilket framförallt gäller 256 MB-modellen menar Hardware.

Källa: Till Hardwares hemsida
Till IGN Gears hemsida
M3, mars 2004

IGN Gear

”Sorta recommended”

Rhomba_03

IGN Gear tycker att Creative redan har en imponerande samling musikspelare och förstår inte riktigt varför man valt att introducera Rhomba. Testaren skriver att det är en stabil modell men att det inte är någon jättehäftig spelare och att den äldre Creative Nomad faktiskt har fler och bättre funktioner. Det som står ut på Rhomba är först och främst den udda designen, men testaren menar att Rhombas fördel även ligger i att den ger ett rent och kraftigt ljud utan distorsioner även på lägre volymer. Creative Rhomba är en bra spelare och har tillräckligt med funktioner, är enkel att använda och inte minst mycket välljudande, men det finns bättre val, inte minst bland Creatives egna produkter.

M3

”Godkänt, inte mer”

M3 har gjort ett jämförande test mellan 10 MP3-spelare som kan lagra minst 256 MB. Testaren tycker att den rundade formen på Rhomba gör att den ligger skönt i handen och skriver att LCD-displayen är stor och överskådlig. Batteritiden uppmättes till 9,5 timmar vilket ger knappt godkänt. I jämförelse med de andra spelarna i testet placerar sig Rhomba i mittenregionen när det gäller ljudkvalitet, med ett par ganska bra hörlurar. Den medföljande programvaran beskrivs som genuin och genomarbetad, men testaren gillar inte att man först måste installera programvaran innan spelaren hittas av operativsystemet. Programmet gör det enkelt att fylla spelaren men hastigheten som uppmättes till 9,5 minuter för 250 MB är klart sämst. Detta tillsammans med det faktum att batteriet enbart kan laddas med hjälp av en dator gör att testaren håller ner betyget. Rhomba hamnar med två andra spelare på delad sjätteplats. Iriver iFP-590T utses till bästa produkt och JOS MP-110 till bästa köp.

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Creative Rhomba är en MP3-spelare med inbyggd FM-radio och röstinspelning. Spelaren arbetar inom frekvensområdet 20 Hz-20 Khz. 128 eller 256 MB minne, vilket räcker till ca 60 128 kbps MP3-filer, alternativt 120 WMA-filer med 64 kpbs. Spelaren klarar även ADPCM. Batteriet klarar 10-14 timmars speltid och är uppladdningsbart via USB 1.1-porten som används för datoranslutning och överföring av filer, ungefärlig överföringshastighet på 5 Mbps. Rhomba har bakgrundsbelyst LCD-display med 4+2 EQ. Rhomba väger ca 52 gram och har måtten 80x17x45 mm.

Modell: Creative Rhomba