Sök
Creative MuVo Micro N200

Creative MuVo Micro N200

Liten men välfylld musikmaskin

2005-05-03

En flashminnesbaserad bärbar musikspelare som trots sina små dimensioner har en hel del under skalet.
Testkälla Betyg Kommentar
What Hifi 4/5 ”This is one decent player”
M3 8/10 ”Minimal men ändå välmatad spelare”
Cnet 8,3/10 ”A device that gives us a little more bang for our buck”
Hardware.no ”N200 er i utgangspunktet et bra produkt”

Vad tycker testarna?

Testaren tror att detta är en spelare som kommer att tilltala dem som vill ha en minimal Mp3-spelare utan att för den skull avstå från extra funktioner. Med sin inbyggda radio, inspelning via linjeingången, display och minne upp till 1 GB, skriver tre av testarna att produkten är ett bättre val än den populära Ipod Shuffle från Apple. Tre av de fyra testarna tycker att spelaren låter riktigt bra. Radiodelen uppges fungera riktigt bra och inspelningar blir fina med maximal kvalitet. Testarna anmärker på att displayen är i minsta laget och att det kan vara svårt att se vad som står om man inte har fullgod syn. Men en stor fördel med displayen är att det går att ”flippa” innehållet om man är vänsterhänt. En av testarna har stora problem med sin spelare som inte förekommer hos de andra, något som kan bero på att de andra har använt spelare med nyare mjukvara.

What Hifi

”This is one decent player”

Muvo_N200_512_c2

What Hifi testar sex olika flashbaserade Mp3-spelare och placerar Creative MuVo Micro N200 på andra plats efter Apple Ipod Shuffle. Creatives spelare är trots sin storlek väl tillagen när det gäller funktioner och ljudet upplevs som fullt realistiskt med en spänd bass, livfulla röster och en diskant som aldrig väser. Det som inte uppskattas med spelaren är den medföljande programvaran som enbart fungerar på PC och som testaren finner ologisk och tråkig att använda. LCD-displayen är liten och kan vara svår att läsa och dessutom är de medföljande hörlurarna inte mycket att ha, något som ofta är fallet med spelare av denna typ. Men testaren tycker att man bör ha överseende med skavankerna eftersom man får mycket bra specifikationer och utmärkt ljud för den lilla summan som behöver läggas ut.

Källa: What Hifi, april 2005
M3 nr 3, 2005
Till Cnets hemsida
Till Hardwares hemsida

M3

”Minimal men ändå välmatad spelare”

MuVo_N200_512MB_c

Svenska M3 gillar det minimala utförandet hos MuVo Micro N200, då spelaren lätt slinker ner i fickan. Nackdelen med storleken är att teckenfönstret även det är minimalt samt att knapparna är små. Menyer och navigation går snabbt att lära sig och testaren gillar alla funktioner som tryckts in produkten. Speciellt uppskattas att det går att använda linjeingången till att lägga in musik eftersom produkten då även lämpar sig för den som inte har någon dator. Ljudet har Creative lyckats riktigt bra med enligt testaren, även om det ibland kan saknas en tung bas. Den angivna batteritiden är faktiskt lägre än den som uppmätts vid testet då man lyckades köra spelaren i 18 timmar på ett AAA-batteri. Enligt testaren råder det ingen tvekan om att Micro N200 är ett bra köp med bra ljud, vettiga funktioner och lång speltid.

Cnet

”A device that gives us a little more bang for our buck”

Cnet väljer att inte använda den medföljande programvaran för MuVo Micro N200 då Windows Media Player eller utforskaren anses vara smidigare att använda för att överföra filer. Men man uppmärksammar att detta enbart fungerar med Windows XP. Det är en väldigt enkel spelare att sköta, främst tack vare att det inte finns så många knappar att hålla reda på och att navigationen sköts med det lilla skrollhjulet på sidan. Spelaren är välutrustad, både när det gäller inställningar för ljudåtergivningen och extrafunktioner. Det enda som saknas är möjligheten att sortera spår efter artist, album o.s.v. Ljudet som strömmar ut är mycket bra. Linjeingången anges ge bra inspelningar med högsta kvalitet och radiodelen snappade upp alla lokala stationer vid automatisk skanning. Mest nöjd är testaren med speltiden som ligger långt över tillverkarens uppgift. Cnet tycker att spelaren ger mycket för pengarna även om det vore trevligt med en större skärm.

Hardware.no

”N200 er i utgangspunktet et bra produkt”

MuVo_N200_Hand

Hardware.no skriver att det faktum att Creative MuVo Micro N200 är liten, billig och har överraskande många funktioner gör den till en mycket attraktiv Mp3-spelare. Men spelaren anses ha för många brister. Testaren lyckas inte spela av Mp3-filer som fungerar med andra spelare, utan att först koda om dem. Intrycket av ljudet var också negativt då testaren uppmärksammade att displayen ger upphov till brus då den är påslagen och klickljud hördes lite då och då trots att man inte fingrade på några knappar. Testaren rekommenderar att man väntar tills nyare mjukvara finns tillgänglig.

Cirkapris: 1700 kronor

Produktfakta: Creative MuVo Micro N200 är en bärbar musikspelare som spelar upp Mp3- och wma-filer (även med DRM). Minnet är av NAND Flashtyp och spelaren finns med kapaciteten 128 MB, 256 MB, 512 MB eller 1 GB. LCD-skärmen är 96x32 bildpunkter som är blå EL bakgrundsbelyst. Exempel på inbyggda funktioner är FM-radio med minne för 32 stationer, inspelning via linjeingång, diktafonfunktion och fembands grafisk equalizer. Spelaren ansluts till PC via USB 2.0. Den drivs av ett AAA-batteri med en angiven speltid på 15 timmar. N200 har dimensionerna 33,5x65,5x13 mm och väger 34 gram med batteri. Med i paketet medföljer hörlurar, linje-in kabel, USB-kabel, ett batteri, halsrem samt programvara. Finns i svart eller vitt. Ovanstående cirkapris avser N200 med 1 GB.

Modell: Creative MuVo Micro N200