Sök
Cowon S9

Cowon S9

Magnifik ljud- och videokvalitet

2009-09-16

Cowon S9 stoltserar med en förträfflig ljud- och videokvalitet. Dessutom har mediaspelaren snygg design, imponerande formatstöd och många avancerade funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Magazine 3,5/5 "File support on the S9 is a bright spot"
Cnet 3,5/5 "A sexy-looking gadget with exceptional audio and video quality"
Laptop Magazine 3,5/5 "The Cowon S9 is a very good portable media player"
Anything but Ipod 4,5/5 "Beautiful looking AMOLED screen graces the front"

Vad tycker testarna?

Testarna imponeras av denna solida mediaspelare och framhäver att den har en utmärkt pekskärm som visar fantastisk bildkvalitet. Goda omdömen får mediaspelaren för sitt rika stöd för ljud- och videoformat, goda ljudkvalitet och användarvänliga gränssnitt. Att den har många praktiska funktioner som Bluetooth och FM-radio uppskattas mycket. Testarna lovordar även batterikapaciteten. Minus är att den saknar internetuppkoppling och en vanlig usb-kontakt. Flera testare anser också att flera av kontrollknapparna är något svåranvända och är missnöjda över att minnet inte går att utöka.

PC Magazine

"File support on the S9 is a bright spot"

PC Magazine tycker att mediespelarens design känns något plastig och klumpig. Att man själv kan anpassa användargränssnittet och skapa egna menyer efter eget behov är en stor fördel. Överlag anses dock många funktioner vara komplicerade att använda och testaren är mycket kritisk till att pekskärmen är enormt okänslig och att många av ikonerna är små och att det ibland krävs flera tryck för att få respons. Det omfattande formatstödet bedöms vara en av Cowon S9s stora höjdpunkter och även ljudkvalitén får beröm. Ett irriterande moment enligt testaren är att volymknapparna kontrollerar även andra funktioner och inte bara volymen, vilket på ett negativt sätt påverkar användarvänligheten. Positivt är att skärmen uppvisar skarpa och ljusa videor och foton och just videospelaren anses vara den bästa funktionen. Plus får den också för röstinspelaren och FM-radion. Likaså imponerar batterikapaciteten. Ett stort minus är att spelaren saknar internetuppkoppling.

Källa: http://www.pcmag.com (US)

Cnet

"A sexy-looking gadget with exceptional audio and video quality"

CNET gillar inte att Cowon S9 är så pass liten som den är och menar att spelaren känns som en leksak. Den svarta plastiga designen beskrivs som snygg och det är positivt att den är svår att repa. Det påpekas också att det är förvirrande att det finns en knapp som både byter spår och kontrollerar volymen. Testaren är mycket imponerad av att pekskärmen är av oled-typ och har en superb kvalitet med naturliga färger, förträfflig kontrast och utmärkta betraktningsvinklar. Även användargränssnittet får beröm och menyerna bedöms som lättanvända och pekskärmen har en bra respons, emellertid kan de omfattande kontrollknapparna vara något knepiga. Spelaren får stort beröm för sitt massiva ljud- och videostöd och många avancerade funktioner. Särskilt uppskattas den inbyggda FM-radion som har en anständig mottagning och inspelning av sändningar till wma-filer. Stora Cowon S9 har en helt magnifik bild- och ljudkvalitet och en helt otrolig batterikapacitet, menar testaren. Nackdelarna som listas är att den saknar Wi-Fi, minnesutökning och en vanlig usb-port. Vill man ha den bästa ljud- och bildkvaliteten nerstoppad i fickan så är Cowon S9 ett bra köp, avslutar Cnet.

Källa: http://reviews.cnet.com (US)

Laptop Magazine

"The Cowon S9 is a very good portable media player"

Laptop Magazine anser att spelaren har en attraktiv design men är inte speciellt förtjust över att kontrollknapparna är placerade på sidorna och blir därmed något svåranvända med en hand. Testaren är också missnöjd över att minnet inte går att utöka. Bildskärmen som har pekfunktion betraktas som mycket bra och mottaglig. Testaren menar även att användargränssnittet är väldigt lättnavigerat. Minus får den för att det inte går att surfa på nätet. Stora plus får den för sitt gedigna stöd för ljud- och videofiler, men det påpekas att den inte stöder Fairplay DRM och AAC formatet. Testaren framhäver att bättre ljudkvalitet än vad som erbjuds av Cowon S9 inte går att hitta ute på marknaden. Kvaliteten på videouppspelning är också mycket hög och även foton är ljusa, färgglada och detaljrika. En liten missbelåtenhet riktas för att den endast stöder JPEG-filer. Överlag är mediaspelaren mycket bra och lämpar sig utmärkt för de som vill ha stereo-bluetooth och pekskärm, skriver Laptop Mag.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Anything but Ipod

"Beautiful looking AMOLED screen graces the front"

Anything but Ipod skriver att Cowon S9 har en solid konstruktion och är mycket bekväm att hålla i handen. Bildskärmen beskrivs som helt fantastisk och levererar korrekta färger och starkt ljus. Hyllas gör även det lättanvända menysystemet, de smidiga kontrollknapparna och den praktfulla ljudkvaliteten. Spelaren får likaså massivt beröm för sina framskridna funktioner och formatstöd. Att den klarar av att spela upp xvid- och wmv-filer utan konvertering är en jättefördel. Att spelaren inte hanterar H.264-filer är emellertid lite negativt, då de flesta konkurrenters nya spelare klarar detta. Kan man komma över det faktum att minnet inte går att expandera så är detta ett kanonköp, konkluderar testaren.

Källa: www.anythingbutipod.com (US)

Cirkapris: 3100 kronor

Produktfakta:

Typ: Multimediaspelare
Skärm: 3,3 tum OLED, 480x272 upplösning, 16 miljoner färger
Minne: 8, 16 eller 32 GB
Format: Mp3, wav, wma, ogg, flac, aac, Avi (xvid/divx), wmv9
Anslutningar: USB, Bluetooth
Batteritid: 55 timmar (musik), 11 timmar (video)Övrigt: Inbyggd mikrofon, FM-radio
Mått: 106x57x13 mm
Vikt: 77 gram
Priset avser 32 gigabyte

Tillverkare: Cowon