Sök
Archos AV500

Archos AV500

En widescreen att ha i fickan

2005-12-30

Archos AV500 är en mediespelare med en hårddisk på 100 Gb. Den spelar in och upp tv-program, videofilmer, mp3-musik och du kan lagra och titta på foton.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 71/100 ”Bringt ordentlische Schärfe”
T3 5/5 ”The best video jukebox around”
Cnet 8,3/10 ”One awesome travelling companion”
Din Side - ”Bredkjerm mediespiller i lommeformat”

Vad tycker testarna?

Testarna är imponerade av Archos AV500. De tycker att bilden är bra, den ger bra färger och fina kontraster och betraktningsvinkeln är i sig imponerande. Endast vid stark zoom visade den svagheter. Ljusstyrkan är bra men den får problem vid starkt solljus. Ljudet är bra men den ger ganska låg ljudvolym men förstärks dock med hörlurarna. Användargränssnittet verkar vara spelarens största brist och navigeringen kan upplevas som något svårhanterlig i början.

Video

”Bringt ordentlische Schärfe”

Archos AV500 inspelningVideo har testat tre mediespelare. De testade är Archos AV500 respektive AV700 och Neosol Cliod. Testvinnare är Archos AV500. Testaren anser den vara snyggt designad för bekvämt användande. Även menyerna är snygga och logiska att navigera i. På minussidan upplever testaren att den är något oprecis i reaktionerna på kommandon. Skärmen har en ordentlig skärpa, goda kontraster och betraktningsvinkeln är stor vilket gör att flera kan se på inspelningar samtidigt. Endast vid stark inzoomning av motiv visade skärmen några svagheter. De inbyggda högtalarna gav ett bra ljud vid uppspelning, men ännu bättre blev ljudet i hörlurarna.

Källa: Video, nr 11 2005

T3

”The best video jukebox around”

T3 finner bildkvaliteten på inspelningar vara ganska imponerande för att vara en så liten manick. Filer med god kvalitet kommer helt till sin rätta på skärmen med den höga upplösningen. Musikmässigt är det dock inga problem. Ljudet upplevs som rent och basen är tillräcklig. Spelarens största brist enligt testaren är det besvärliga navigeringssystemet. Det finns för många alternativ och knappar för att det ska vara överskådligt. Testaren utnämner Archos till "kungen av media-jukebox" och anses lätt slå nya iPod.

Källa: T3, Christmas 2005

Cnet

”One awesome travelling companion”

Archos AV500 hörlurarCnets testare gillar möjligheten att kunna ha en widescreen videospelare, i fickan. Den är liten och nätt men designen upplevs som något industriell och udda. Lcd-skärmen är helt ok och betraktningsvinkeln är riktigt bra. Ljudet är utmärkt trots något låg ljudvolym. Testaren är övertygad om att den inte kan användas som ljudkälla vid en fest. Equalizer saknas för att finjustera ljudet. Batteritiden är över förväntan. Spelarens största brister är att den är ganska dyr och navigeringen är något man måste vänja sig vid. Tack och lov är manualen välskriven och detaljerad.

Källa: Till Cnet

Din Side

”Bredkjerm mediespiller i lommeformat”

Archos AV500 topDin Side jämför AV500 med sin föregångare AV400 och anser att mycket har utvecklats till det bättre. Det mest iögonfallande är den bredare skärmen med en avsevärt bättre bildkvalitet. Designen är renare och anslutningarna har flyttats, numera återfinns de på ovansidan. Och istället för ett compact flashminne som fanns på tidigare modeller har AV500 nu en usb-kontakt som möjliggör överföring från till exempel digitalkameror eller uppspelning från externa hårddiskar vilket testaren tycker är praktiskt.

Källa: Till Din Side

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Den stödjer mpeg-4, mp3, wma, wav. Diktafon och inbyggda högtalare finns. Mediespelaren har anslutningar för hörlurar, line-out, rca och scart. För uppkoppling till pc finns usb 2.0. Batteriet är inbyggt och laddningsbart med en batteritid på upp till 15 timmar musik och 4,5 timmar video. Den väger 315 g och har måtten (BxDxH) 76x124x24 mm.