Sök
Archos 704 wifi

Archos 704 wifi

Film på språng

2007-11-13

Är du mycket ute på språng och skulle vilja ha med dig film på bussen? Då är det här prylen för dig. Archos har gjort en mediespelare som skall underhålla dig på den där långa resan.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 6/10 "Stor och bra bildskärm"
Din teknik 3/5 "Det är lite kaxigt"
PC för alla 6/10 "Enkelt att föra över data"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker denna spelare är en aning stor och osmidig. Detta gör att den inte kommer tas med överallt. Däremot på långresan är den en perfekt respartner. Skärmens storlek beröms, och testarna tycker att bildskärpan är hyfsad, med klara ljusa färger. Ett annat plus är betraktningsvinkeln som gör att fler kan titta på film samtidigt. Touchskärmen kan ibland upplevas trög men den är i det stora hela lättarbetad. Sammanfattningsvis tycker testarna att detta är en bra mediespelare men för att man ska få full nytta av den så krävs en hel del tilläggsköp.

M3

"Stor och bra bildskärm"

M3 anser att denna Archos 704 wifi är en aning klumpig och stor. Men på långresan kommer den vara en perfekt reskamrat. Chassit känns rejält och gediget, här har man inte snålat. Batteriet räcker i knappt fem timmar, och testarna tycker det är positivt att man kan byta ut det för hand själv. Gränssnittet upplevs inte som det snyggaste och touchskärmen kan upplevas trög, men egentligen är den lättjobbad. Det enda som de kanske saknar skulle vara direktknappar för att exempelvis justera volymen. Bildkvalitén är fin med bra färger och hyfsad skärpa tycker testarna. Avslutningsvis tycker testarna att detta är en bra produkt med nyttiga funktioner och en bra bildskärm, men för att få full nytta utav den krävs en del tilläggsinköp.

Källa: M3 (SE) nr 6 2007

Din teknik

"Det är lite kaxigt"

Din teknik finner att denna mediespelare inte väcker några direkta habegär men anser att den är funktionell i sig. Om man är mycket ute på språng så kan den här vara ett bra alternativ. Den kommer troligen inte att användas dagligen, tror testaren, utan är mer något man tar med sig på långresan. Det går att titta på film, och även på inspelad tv. Om du inte ska lagra det du spelat in för framtiden utan kommer att radera det kontinuerligt, så är detta ett bra alternativ jämfört med exempelvis en mediedator som de jämför med i sitt test.

Källa: Din teknik (SE) nr 8 2007

PC för alla

"Enkelt att föra över data"

PC för alla tycker att den här spelaren är kul. Det är bra att den har trådlöst nätverk och en webbläsare så den går att surfa med. Ibland kan testaren tycka att skärmen är lite trög och att gränssnittet kunde förenklas en aning. Något som också uppskattas är att man kan lägga upp den som en filserver, vilket gör att det går att komma åt spelaren från vilken dator som helst inom nätverket. Testarna tycker att den är lite seg emellanåt, men trots detta så uppskattas spelaren för att den är snygg och inte väger allt för mycket. Nackdelen är att den är en aning klumpig och att den är strypt för vissa populära filformat.

Källa: PC för alla (SE) nr 8 augusti 2007

Cirkapris: 4400 kronor

Produktfakta: Archos 704 Wifi är en mediespelare med 40GB hårddisk och 7 tums tft-display med touchscreen. Upplösningen ligger på 800x480 dpi med 260.000 färger. Bland funktionerna finns film- och bildvisning och även trådlös nätverksuppkoppling. Den stödjer bland annat mp3 och wma. Måtten är 182x128x20 mm och vikten ligger på 630 gram. Batteritiden ligger på strax under fem timmar. Spelaren finns även med 80 och 160 GB hårddisk, men priset avser 40GB-versionen.

Tillverkare: Archos