Sök
Archos 605 Wifi

Archos 605 Wifi

Underhållande resesällskap

2008-01-10

En bärbar mediaspelare som får mycket goda omdömen för sin pekskärm, design och trådlöshet.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 9/10 ”Bildkvaliteten är ypperlig”
T3 5/5 “The best screen”
Pc för alla 8/10 “Ett riktigt kvalitetsbygge”
Bild & ljud hemma 5/6 “En rejäl skärm”
Trusted reviews 9/10 ”Good looks and ease of use”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Archos 605 Wifi är en väldesignad mediaspelare med en väldigt imponerande bildskärm, klara färger som har en hög upplösning vilket gör det angenämt att se på film. Pekskärmen har ett menysystem som de flesta testarna anser vara användarvänligt. Att Archos 605 Wifi enkelt kan kopplas upp till ett trådlöst nätverk ger goda omdömen. Testarna tycker det är negativt att flera tillbehör och funktioner kostar extra. Generellt sett får Archos 605 Wifi mycket höga betyg och mediaspelaren lämpar sig väl för den som är på resande fot.

M3

”Bildkvaliteten är ypperlig”

M3 är mycket nöjda med den trådlösa nätverksfunktionen i Archos 605 Wifi. Det är enkelt att koppla upp sig för att surfa men en negativ aspekt är att användaren måste betala extra för att få en webbläsare. För att kunna använda vissa filformat tas också en extraavgift ut vilket testarna inte uppskattar. Bilden får bra omdöme och pekskärmen är lättanvänd. Filmer kan spelas upp i en kvalitet jämförbar med dvd. Det övergripande omdömet är mycket positivt och Archos 605 Wifi ger mycket underhållning som resesällskap. Till de negativa aspekterna hör de dyra tillbehören.

Källa: M3 (SE) nr 9 2007

T3

“The best screen”

I T3s jämförande test av bärbara mediaspelare fick Archos 605 Wifi det högsta betyget och avgick med segern. Övriga deltagare i testet var Maxian L600, Reddmango Angora vx435, Epson p-3000 och Creative Zen Vision W. Testarna anser att Archos 605 Wifi har en mycket bra pekskärm med hög bildkvalitet som gör det angenämt att titta på film med bra detaljåtergivning. Att surfa på internet via det trådlösa nätverket fungerar mycket bra. Den tilltalande designen och låga prisnivån bidrar också till det höga betyget. En negativ aspekt är att tv-modulen måste köpas till separat.

Källa: T3 (GB) november 2007

Pc för alla

“Ett riktigt kvalitetsbygge”

Pc för alla skriver att Archos 605 Wifi är robust byggd och har tilltalande design. Pekskärmens menysystem är pedagogiskt uppbyggt och enkelt att använda. Spelaren är kompatibel med pc och att föra över mediafiler fungerar bra. Skärmen ger tydliga och färgrika bilder. Det negativa med 605 Wifi är att många funktioner måste användaren betala extra för. Webbläsare och dockningsstation till tv är exempel på funktioner som måste köpas till och det drar ner testarens betyg. Ett annat problem är att stylus-pennan som följer med inte har någon hållare utan är lös.

Källa: Pc för alla (SE) nr 10 2007

Bild & ljud hemma

“En rejäl skärm”

Enligt Bild & ljud hemma har Archos 605 Wifi en mycket bra bildskärm med hög upplösning. Det är möjligt att spela upp högupplöst film. Mediaspelaren är enkel att koppla upp till ett trådlöst nätverk och det fungerar bra att föra över filer ifrån pc. Det är även möjligt att spela upp filer ifrån mediaspelaren direkt på datorn men filmer kan haka upp sig ibland. Att surfa på internet får bra omdöme på grund av pekskärmen och skärmtangentbordet. Gränssnittet får negativt omdöme eftersom det känns lite stelt och inte hänger med konkurrenternas utveckling.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 12 2007

Trusted reviews

”Good looks and ease of use”

Trusted reviews anser att Archos 605 Wifi är en mediaspelare som ger mycket för pengarna. Bildskärmen håller hög kvalitet och det fungerar bra att se på film. Bilden har bra kontrast och starka färger. Ljudkvalitén är godkänd även om den inte kan jämföras med de bästa mp3-spelarna. Pekskärmen gör det enkelt att navigera i menysystemet som är logiskt strukturerat. Batteritiden får bra omdöme med tanke på den förhållandevis stora skärmen. Möjligheten att koppla upp Archos 605 Wifi till ett trådlöst nätverk, pekskärmen och den stora hårddisken ger mycket goda omdömen.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Archos 605 Wifi är en mediaspelare med 30GB hårddisk och 4,3 tums tft-display med touchscreen i bredbildformat. Upplösningen ligger på 800x480 dpi. Bland funktionerna finns film- och bildvisning och även trådlös nätverksuppkoppling. Den stödjer bland annat mp3 och wma. Måtten är 122x82x15 millimeter och vikten är 190 gram. Batteritiden ligger på 5,5 timmar. Spelaren finns även med 80 och 160 GB hårddisk, men priset avser 30GB-versionen.

Tillverkare: Archos