Sök
Apple Ipod Nano (2nd generation)

Apple Ipod Nano (2nd generation)

Ny uppfräschad version

2006-12-14

Apple Ipod Nano (2nd generation) är musikspelaren med perfekt storlek och bra ljud. Den är lik sin föregångare på många sätt men har ett batteri som håller längre.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8,3/10 "A great player all around"
M3 8/10 "Lättanvänd och bra batteritid"
Pc hemma - "Bra köp"

Vad tycker testarna?

Det alla testare håller med om är att det förbättrade batteriet är det stora uppsvinget för nya Nano. Alla tycker även att den är enkel att använda och har ett bra och litet format. Ljudkvaliteten tycker de är sig lik, alltså bra. Två testare nämner även den nya funktionen, att söka bland artister, som något väldigt positivt. Att den tyvärr saknar radio och ljudupptagning är ett minus. Överlag har inte den nya versionen några stora nyheter men alla testare håller med om att Ipod Nano är en mycket bra spelare de mycket väl skulle kunna använda själva.

Cnet

"A great player all around"

Cnet tycker att nya Nano är liten, snygg, användarvänlig och har ett bra konkurrerande marknadspris. Den har fortfarande samma ljudkvalitet vilket betyder att den är utmärkt. De medföljande hörlurarna gav dock inte ett speciellt bra ljud. Den är liksom andra Ipods snabb i navigeringen. Tyvärr spelar den fortfarande inte filmklipp och skärmen tycker är i minsta laget. Att den inte heller har inbyggd fm-radio eller ljudupptagningsmöjligheter är ett minus. Batteritiden som har fördubblats är mycket uppskattad. Egentligen har inte denna version något särskilt nytt till marknaden men testaren vill ändå poängtera att de tydliga förbättringar som åstadkommits i och med uppgraderingen är mycket välkomna. Ipod Nano (2nd generation) är en spelare för alla tillfällen och en riktig klippa för nybörjaren.

Källa: www.cnet.com (US)

M3

"Lättanvänd och bra batteritid"

M3 skriver att den nya versionen av Nano har bra storlek och är lättanvänd. Den har blivit något tunnare i designen och de tycker att den ger minst lika stort habegär som den tidigare modellen. Den största nyheten är dess batteritid som har blivit förlängd. Man kan även nu söka på artistens första bokstav vilket testaren tycker är mycket positivt. Det finns även möjligheten att spela upp musik utan avbrott. Ljudet är detsamma som dess föregångare liksom användargränssnittet, vilket uppskattas. Priset är lägre än den tidigare modellens pris trots att den rymmer fler låtar. Slutligen skriver M3 att detta är produkten man ska köpa om man kan tänka sig en mp3-spelare utan radio eller diktafon.

Källa: M3 (SE) nr 10 2006

Pc hemma

"Bra köp"

Tidningen Pc hemma skriver att spelaren har fått en uppfräschning och nytt skal. Det gamla höljet har bytts ut mot ett mer reptåligt metallskal, vilket är snyggare. Dock tror de att spelaren vassa hörn mycket väl skulle kunna gör hål i fickan. Den största förändringen från den förra modellen är att batteritiden är mycket bättre. Att den även har fått en ny sökfunktion är mycket uppskattat. Nya Nano kommer inte med några större nyheter, men testaren tror ändå att det är det som är poängen. Apples trumfkort är att de funktioner som finns att tillgå ska fungera riktigt bra. Detta är definitivt en produkt testaren vill ha.

Källa: Pc hemma (SE) nr 11 2006

Cirkapris: 1800 kronor

Produktfakta: Apple Ipod Nano (2nd generation) är en omgjord version av Apples tidigare Ipod Nano. Den har lagringskapaciteten 2, 4 och 8 gigabyte flashminne och rymmer mellan 500 och 2000 låtar och upp till 25000 bilder. Bildskärmen är 1,5-tum med blåvit bakgrundsbelysning och har en upplösning på 176x132 bildpunkter. Den stödjer flera språk och teckensystem samtidigt. Ljudformaten är aac, mp3, mp3 vbr, audible, apple lossless, iaff och wav. Kompabilitet med mac och windows med iTunes 7 eller senare. Den har ett inbyggt uppladdningsbart litiumjonbatteri med en speltid på upp till 24 timmar (ljud) eller 5 timmar (bildspel med musik). Måtten är 90x40x6,5 mm och väger 40 g. Den levereras med hörlurar. Priset avser modellen med 2 gigabytes lagringsutrymme.

Tillverkare: Apple