Sök
Apple iPod mini 6GB

Apple iPod mini 6GB

iPod mini nu ännu bättre

2005-11-24

Uppföljaren till iPod mini är här. Mer hårddisk för pengarna och förbättrad batteritid gör iPod mini 6GB till en av de bästa MP3-spelarna på marknaden tycker testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 8/10 "En bra produkt har blivit ännu bättre"
MP3 Musik - "En mycket mångsidig spelare"
Cnet Asia 8,1/10 "Still a cult classic"
What HiFI 5/5 "Back on top again"

Vad tycker testarna?

Mer prisvärd och bättre batteritid är största skillnaden mot före-gångaren. Precis som föregångaren har spelaren också ett bra gränssnitt och ljudkvalitet i toppklass. Spelaren saknar FM-radio och en del andra funktioner, men vill man ha en ren musikspelare är iPod mini det bästa valet anser testarna.

M3

"En bra produkt har blivit ännu bättre"

AppleM3 tycker att iPod mini känns gedigen och att ingen annan musikspelare känns så noggrant ihopsatt. Med rena och vackra linjer måste man dessutom prisa formgivaren skriver testaren. Mer än 20 timmars batteritid är riktigt bra och en stor förbättring från föregångaren. Ljudet är både rent och detaljerat, och de medföljande hörlurarna är bättre än förväntat. Trots att spelaren saknar FM-radio och inspelningsmöjligheter är detta en kanonprodukt. Perfekt för en person som rätt och slätt behöver en musikspelare. iPod mini belönas med utmärkelsen "M3 rekommenderar".

Källa: M3, nr 4 2005

MP3 Musik

"En mycket mångsidig spelare"

MP3 Musik skriver att "mini" är ett relativt begrepp. Jämfört med en vanlig iPod är denna spelare visserligen liten, men det är inte en spelare man bär omkring på i fickan. Annars är designen bra och ett plus är att man kan sköta spelaren med bara en hand. Trots avsaknaden av radio och röstinspelning har iPod mini många roliga funktioner. Möjlighet till anteckningar, spel och musikalarm är saker som bidrar till att spelaren känns mer än bara vara en musikspelare. Även om det finns billigare MP3-spelare, är iPod mini både mångsidig och bäst på det den gör, avslutar testaren.

Källa: MP3 Musik, nr 3 2005

Cnet Asia

"Still a cult classic"

Cnet Asia gillar att Apple behåller sin klassiska och enkla design. Användarvänlighet och enkelhet kommer man långt med. Största skillnaden från föregångaren är att denna modell har mer lagringsutrymme och bättre batteritid. En nackdel är dock att man fortfarande måste ladda batteriet via USB-porten. En AC-adapter är mer effektiv och snabbare på att ladda enligt testaren. Ljudkvaliteten är fortfarande lika bra och med iPod mini 6GB visar Apple att de fortfarande vill vara högsta hönset på MP3-marknaden.

Källa: Till Cnet

What HiFI

"Back on top again"

AppleWhat HiFi har testat åtta olika MP3-spelare. Alla spelare i testet är hårddiskspelare med en kapacitet på 4-6 GB. Testaren skriver att iPod mini nu har förbättrat de två svagaste punkterna från förra modellen: batteritiden och priset. En batteritid på ca 20 timmar och 50 % mer diskutrymme till samma pris gör iPod mini till testets vinnare. Dessutom är ljudkvaliteten bäst i testet. Detta beror delvis på att spelaren stöder AAC vilket ger bättre ljudkvalitet än vanliga MP3:or. Visserligen har spelaren ingen FM-radio men som ren musikspelare är detta det bästa valet sammanfattar testaren.

Källa: What Hifi, juli 2005

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: Apple iPod mini 6GB är en bärbar MP3-spelare med en kapacitet på 6 GB som kan lagra upp till 1500 låtar. Formaten som stöds är MP3, AAC, Audible, WAV, Apple Lossless och AIFF. Batteriet räcker minst 18 timmar och överföringen sker via USB 2.0 eller Firewire 400. LCD-skärm med blåvit bakgrundsbelysning, med en upplösning på 138x110 dpi. Hörlurar, bältesklämma, USB-kabel och manual medföl-jer som standard. Fungerar med Mac och PC. Storleken är 91x51x13 mm och spelaren väger 103 g.