Sök
Panasonic SDR-S50

Panasonic SDR-S50

Prisvärd megazoomkamera

2010-07-05

Den extrema zoomen är vad som utmärker denna videokamera. En bra zoom dessutom, som ger bra bilder både med och utan stativ.
Testkälla Betyg Kommentar
PC advisor 4/5 “A standard definition camcorder with some neat tricks to share”
Alt om data - “Let kamera på flere måder”
Cnet 3,5/5 “Worth considering for its manual controls and powerful zoom lens in a very compact body”
Trusted reviews 8/10 ”A relatively commendable camcorder”

Vad tycker testarna?

Med sin extrema långzoom utmärker sig SDR-S50 bland andra videokameror på marknaden. Zoomen fungerar bra, både när du står stilla och när du rör dig, men testarna rekommenderar ändå att du använder dig av stativ. Kameran är lätt att använda, och har bra byggkvalitet. Den ligger bra i handen dessutom, och menyerna är lättnavigerade. På minussidan nämns bildkvaliteten, som är okej men inte mer.

PC advisor

“A standard definition camcorder with some neat tricks to share”

Panasonic SDR-S50 är en videokamera för dig som vill ha en prisvärd produkt som både tar rörliga bilder och stillbilder. De saknar möjlighet till full HD, men priset är lågt och zoomen mycket bra, liksom byggkvaliteten.

Källa: www.pcadvisor.co.uk

Alt om data

“Let kamera på flere måder”

SDR-S50_black_side_LCD
En bra och användarvänlig kamera med massor av funktioner. Den har en riktigt bra zoom, och det är också den funktionen som utmärker kameran. Testaren påpekar att du bör använda stativ när du använder zoomens extremlägen. Kameran är välbyggd och ligger riktigt bra i handen. SDR-S50 har en hel den spännande funktioner, såsom ansiktsigenkänning och möjlighet att låsa fokus på en viss detalj i bilden. Du har också en Youtube-funktion som gör att du kan publicera filmer direkt.

Källa: www.altomdata.dk

Cnet

“Worth considering for its manual controls and powerful zoom lens in a very compact body”

SDR-S50_red_slant_LCD_2
Denna kamera är värd en extra titt tack vare sin extrema zoom och för sina manuella inställningsmöjligheter, dock inte för videokvaliteten. Zoomen är riktigt bra, och bildstabiliseringen fungerar fint även när du rör dig, dock inte så bra att du kan välja bort stativet. Kvaliteten på inspelad film är som sagt inget att skryta över, den är godkänd men inte mer. Under sämre ljusförhållanden är kvaliteten dock inte ens okej. Sammantaget är det här en relativt billig videokamera, som är lätt att använda och har stort zoomomfång.

Källa: reviews.cnet.com

Trusted reviews

”A relatively commendable camcorder”

SDR-S50_red_slant
Med relativt låg prislapp, bra funktionalitet och långzoom, är SDR-S50 en bra konkurrent till många andra videokameror på marknaden. Det som skulle få dig att välja en annan är om du känner behov av full HD-möjlighet. Bildkvaliteten är inte helt perfekt, det tål att påpekas. Under goda ljusförhållanden är färgerna naturtrogna och håller en acceptabel brusnivå. Men under dåliga ljusförhållanden förekommer gröna färgstick i bilderna.

Källa: www.trustedreviews.com

Cirkapris: 2600 kronor

Produktfakta: Typ: Videokamera med standardupplösning
Upplösning video/stillbild: 576 linjer/0,3 megapixel
Zoom optisk/digital: 100x/3500x
Display: 1/8 CCD, 800000 pixlar
Minne: SD/SDHC
Anslutningar: Högtalare, RCA A/V ut, USB 2.0 Hi-Speed
Övrigt: Vindbrusreducerare för bättre ljudupptagning
Mått: 24,9x64x107,3 mm
Vikt: 212 gram