Sök
Canon MVX350i

Canon MVX350i

Medelmåttig men lätthanterlig

2005-11-08

Testarna tycker att kameran uppvisar en generellt bra bildkvalitet samtidigt som den är enkel att hantera.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Hemma 12/15 “Bilden känns en aning ljus”
VideoAktiv Digital 63/100 “Kräftige Färben”
What Digital Camcorder 81/100 “There are some genuinely useful features to admire”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att kameran är relativt enkel att hantera, den har tydliga menyer som man kan navigera i medan man filmar och den ligger bra i handen. Bildkvaliteten är bra och färgerna övertygar. En testare tycker dock att de automatiska inställningarna gör bilden ljus och färgerna bleka, men menar också att färgerna är justerbara. Stillbilderna är ganska mediokra men har en del användbara funktioner som inte alltid finns på mini DV-kameror.

PC Hemma

“Bilden känns en aning ljus”

MVX350i-back

PC Hemma testar förutom Canon MVX350i även JVC DF470EX, Panasonic NV-GS75, JVC GR-X5 samt Sony DCR-HC42E. Testvinnare är den sistnämnda medan Canon MVX350i hamnar på andra plats och får utnämningen ”Bra köp”. Testaren anser att kamerans design är ganska traditionell, något som gör den enkel att hantera. Stillbilderna som kameran åstadkommer är av en ganska genomsnittlig kvalitet för mini DV-kameror, vilket gör att de inte är mycket att hurra för. Automatiken i kameran gör bilden en aning ljus och färgerna blir något bleka, men det går att justera. Det är inte heller något problem att navigera i menyerna under tiden man filmar.

Källa: PC Hemma nr 7 2005

VideoAktiv Digital

“Kräftige Färben”

VideoAktiv Digital jämför Canon MVX350i med Canon MVX330i, Sony DCR-HC42E samt JVC GR-DF470E. Testvinnare är Canon MVX350i. Testaren anser att för den som vill ta stillbilder bara för skojs skull så räcker kamerans prestanda långt. Man saknar en anslutning för s-video för den som vill koppla kameran till sin TV. Annars är kameran bekväm att hantera och man har ett säkert grepp om den. Bildkvaliteten är bra och det är framför allt de kraftiga och naturtrogna färgerna som övertygar. Inomhus och särskilt när ljusförhållandena inte är de bästa så blir dock bilderna för mörka. Ljudet har en ganska rejäl bas, men hörs ändå riktigt bra.

Källa: VideoAktiv Digital nr 5 2005

What Digital Camcorder

“There are some genuinely useful features to admire”

MVX350i-AMBIENT

What Digital Camcorder tycker att kameran ligger bra i såväl små som stora händer. Dock skapar hanteringen av den en del ljud så man bör vara försiktig om man filmar och rör sig på samma gång. Vill man ta stillbilder har kameran en del användbara funktioner så som exempelvis blixtens röda-ögon-läge och möjligheten att ta flera bilder i snabb följd. Den generella bildkvaliteten är hög såväl utom- som inomhus, med mycket få artefakter. Färgerna är också bra. Dock anser testaren att filmningen lätt blir skakig, vilket är ett minus. Kameran är över huvudtaget bra, men det finns konkurrerande modeller som har mer att erbjuda.

Källa: What Digital Camcorder nr 69 2005

Cirkapris: 7200 kronor

Produktfakta:

Canon MVX350i är en mini DV-kamera vars CCD har storleken 1/4,5 tum och vars upplösning är 1,33 megapixlar brutto. Vid stillbilder är upplösningen 1280x960 pixlar. Den optiska zoomen är 20x och den digitala zoomen är 400x. Kameran är utrustad med digital bildstabilisering och minsta belysning är 0 lux (Super Night Mode). Fokusering sker via automatik eller manuellt. Filterdiametern är 34 mm. Det finns 18 st digitala effekter och kameran kan filma i äkta 16:9-format. Vitbalans och exponering justeras via automatik eller manuellt. Kameran har 8 st motivprogram. Sökaren är i färg och LCD-monitorn är 2,5 tum stor. Blixt finns. Data lagras på ett SD/MMC-minneskort. Vidare har kameran högtalare samt anslutningsmöjligheterna RCA A/V ut/in, DV ut/in, mic in, USB 2.0 samt utgång för hörlurar. Kameran har även en trådlös fjärrkontroll. Dimensionerna är 72x78x131 mm och vikten är 500g.