Sök
Sony DSLR-A450

Sony DSLR-A450

Snabb instegsmodell

2010-05-27

Är du på jakt efter din första systemkamera kan Sony Alpha 450 vara ett alternativ. Gott om funktioner och snabb bildsekvenstagning är några utmärkande drag.
Testkälla Betyg Kommentar
Digitalfoto för alla 81/100 ”Serietagning med upp till sju bilder i sekunden är imponerande i den här prisklassen”
Pocket-lint 7/10 ”Something of a mixed bag”
Mac user 3/5 "flawed as an all-rounder"
Digital versus 4/5 ”A very fast, powerful camera that performs well in low light levels”

Vad tycker testarna?

Utbudet av systemkameror i budgetklassen är ganska brett idag. Då krävs det något som sticker ut för att en ny sådan kamera ska bli ett vinnande koncept. Det som utmärker Sony DSLR-A450 är att den är snabb, speciellt när det gäller bildsekvenstagning. I övrigt är det en relativt medelmåttig systemkamera med gott om funktioner och möjligheter. Bra batterikapacitet, hyfsad bildkvalitet och bra bruskontroll upp till höga iso-tal. Designmässigt är den klumpig och det plastiga höljet ger ett billigt intryck.

Digitalfoto för alla

”Serietagning med upp till sju bilder i sekunden är imponerande i den här prisklassen”

Det som utmärker Sony DSLR-A450 mest är dess snabba bildsekvenstagning, sju bilder per sekund är betydligt fler än vad många av konkurrenterna klarar. I det stora hela tycker Digitalfoto för alla att det är en bra kamera. Den säljs tillsammans med ett 18-55 mm zoomobjektiv och dessa två i kombination ger utmärkt skärpa. Detaljåtergivningen är bra i jpeg men såklart än bättre i råformat. Brusnivån är kontrollerad upp till iso 3200. Skärmen är liten och har inte Sonys direktvisning med autofokus vilket är en nackdel. Överlag en bra kamera, men skärmens nackdelar gör att testaren rekommenderar att kosta på sig den något dyrare A550.

Källa: Digitalfoto för alla (SE) nr 6 2010

Pocket-lint

”Something of a mixed bag”

Sony DSLR-A450 2

Sony DSLR-A450 ger ett splittrat intryck enligt Pocket lint. Det är definitivt en kul nybörjarkamera. Den ger bilder med medelmåttig kvalitet, men om du byter upp dig till ett bättre objektiv förbättras kvaliteten avsevärt. Ytterhöljet är i plast och ger en billig känsla och formatet är något klumpigt. Testaren hade gärna sett möjligheten att spela in film. Batterikapaciteten är förvånansvärt bra för den här typen av kamera.

Källa: www.pocket-lint.com (GB)

Mac user

"flawed as an all-rounder"

Enligt Mac user har Sony prioriterat bort så många funktioner i DSLR-A450 att den känns misslyckad som allround-kamera. Det lite större kamerahuset ger ett bra och stabilt grepp, vilket uppskattas. Knapparna på kamerans ovansida är något malplacerade och svåra att komma åt, och man saknar en display på ovansidan. Kamerans bildbrus imponerar stort ända upp till iso 6400. Displayen är lite för lågupplöst, men har god färgåtergivning. HDR-funktionen fungerar bra och man uppskattar den snabba seriebildtagningen. 

Källa: www.macuser.co.uk (GB)

Digital versus

”A very fast, powerful camera that performs well in low light levels”

sony DSLR-A450 3

Digital versus tycker att om du kan klara dig utan att kunna spela in film med din systemkamera, så är Sony DSLR-A450 ett riktigt bra val. En snabb, kraftfull kamera som ger riktigt bra bildkvalitet upp till ISO 3200. Bildstabilisering ger riktigt skarpa bilder, även i makroläge. Kameran känns lite plastig, men den är bekväm att hålla. Reglage och knappar är relativt traditionella i sitt utbud. Menyerna är något förvirrande att navigera i. Det finns ingen möjlighet att zooma på skärmen, vilket dock är positivt för batteriets livslängd som räcker för minst 850 bilder.

Källa: www.digitalversus.com (FR)

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta: Typ: Systemkamera
Upplösning: 14,2 megapixel
Zoom (Optisk/Digital): Beror på objektiv
Iso: Auto 200-1600, manuell 200-12800
Lcd: 3 tum, 230 000 pixlar med live-view
Råformat: Ja
Video: Nej
Minne: Securedigital, sdhc+ memory stick pro duo
Batterikapacitet: 850 bilder
Anslutningar: Usb, video-ut, hdmi, fjärrkontroll
Övrigt: Bildstabilisering, live-view
Mått: 137x104x81 mm
Vikt: 520 gram exklusive batteri
Cirkapriset avser: Sony DSLR-A450 + objektivet 18-55/3,5-5,6 SAM