Sök
Panasonic Lumix DMC-G2

Panasonic Lumix DMC-G2

Enklare med pekskärm

2010-06-16

Största nyheten med Panasonic Lumix DMC-G2 är att den kommer med en pekskärm som tillsammans med en vridbar skärm ger nya möjligheter.
Testkälla Betyg Kommentar
Imaging resource - “A refreshing new way to interact with the camera”
Cnet 3.5/5 " A pretty strong contender"
Digital camera resource - "Camera tends to slightly underexpose and clip highlights"
Good gear guide - "Suit both advanced photographers and inexperienced ones”

Vad tycker testarna?

Panasonic Lumix DCM-G2 upplevs vara en solid kamera med bra grepp. Vridbar lcd-skärm förenklar fotandet. Bildkvaliteten är överlag klart godkänd men kunde varit bättre på högre iso-nivåer. Färgerna får negativt kritik av en testare. De flesta gillar pekskärmen men en av dem håller inte med. En testare berömmer videofunktionen och batteritiden är det inget fel på. En systemkamera som kommer att klara att leverera så länge man inte har riktigt höga krav.

Imaging resource

“A refreshing new way to interact with the camera”

Panasonic Lumix DMC-G2_1Designmässigt känns Panasonic Lumix DCM-G2 enligt Imaging resource liten men solid. Det gummerade greppet känns bra i handen. Kameran har en ny processor, vilket märks när kameran används för att filma. Pekskärmen är överraskande användbar då man via den på enkelt sätt kan göra olika inställningar. Lcd-skärmen är vridbar vilket gör fotandet enklare. Autofokus fungerar snabbt och den optiska bildstabilisatorn är utmärkt. Bildkvaliteten svajar lite, men Image resource tycker att den håller en bra nivå upp till iso 1600. Färgåtergivningen får kritik då gul upplevs vara grön och orange går åt det bruna hållet.

Källa: www.imaging-resource.com (US)

Cnet

" A pretty strong contender"

Cnet menar att Panasonic Lumix DMC-G2 är den första systemkameran med pekskärm, vilket gör det lätt att navigera i menyerna och att göra inställningar. Nackdelen är att man alltför ofta ändrar inställning av misstag. Att minneskortet är placerat på undersidan är en nackdel. Mer allvarligt är att det syns ett brus i bilderna redan vid iso 200. Plus för att den är snabb att starta upp samt har bra fokus och flera olika inställningsalternativ. Den låter inte så mycket, vilket är en fördel vid video. En kamera som duger mer än väl de flesta så länge inte kraven är alltför höga.

Källa: www.cnet.com (US)

Digital camera resource

"Camera tends to slightly underexpose and clip highlights"

Lumix G2_4Enligt Digital camera recource känns Panasonic Lumix DCM-G2 både mjuk och solid på samma gång. De gummerade delarna ger dessvärre ett halkigt grepp och antalet knappar och rattar känns överflödiga, men de som är nödvändiga är välplacerade. Lcd-skärmen ger skärpa och fungerar strålande utomhus. Batteritiden imponerar också. En annan styrka är autofokusen då den enligt testaren är otrolig. Pekskärmen känns ganska överflödig men menysystemet är enkelt att använda. Sökaren är den bästa man kan hitta hos en digitalkamera. Bildkvaliteten håller bra upp till iso 800, då blir detaljerna sämre. Vid iso 1600 blir bilderna också gryniga. Iso 3200 och 6400 är oanvändbara. Totalt sett är ändå omdömet klart positivt.

Källa: www.dcresource.com (US)

Good gear guide

"Suit both advanced photographers and inexperienced ones”

Panasonic Lumix DMC-G2_3Panasonic Lumix DCM-G2 passar enligt Good gear guide både amatörer och proffs. Bilderna har fina färger och vitbalans samt exponering är strålande. Pekskärmen är riktigt bra och förenklar arbetet avsevärt, testaren menar att autofokussystemet är det bästa de testat i denna klass. Den vridbara skärmen möjliggör att du kan ta foton ur olika vinklar. Kameran är lätt och skön att hålla i. Vid videofilmning blir kvaliteten utmärkt. Bra batteritid. Det finns dock några få nackdelar som att EVF-sökaren är i minsta laget och att en hel del brus noteras över iso 400.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta: Typ: Digital systemkamera
Upplösning: 13,1 megapixel
Display: Lcd-skärm på 3 tum
Råformat: Ja
Video: Ja
Minne: SD/SDHC/SDXC
Batterikapacitet: ca 360 bilder
Anslutningar: Usb, mini-hdmi, mikrofonuttag, högtalare, ljudutgång, pictbridge-kompatibel
Övrigt: Vridbar pekskärm, optisk bildstabilisatorMått: 124(w)x84(h)x74(d) mm
Vikt: 371 gram vid endast kamerahus, 593 gram inklusive batteri och objektiv (14-42 mm)
Priset avser endast kamerahuset utan objektiv