Sök
Olympus E-620

Olympus E-620

Mycket finesser till lågt pris

2009-10-26

Olympus E-620 är en kamera som anses vara en lite enklare variant av Olympus E-30 men till ett mycket lägre pris. Detta gör att testarna rekommenderar denna kamera.
Testkälla Betyg Kommentar
Tech Radar 4/5 "Feature rich"
Pocket-lint 9/10 "An entry-level enthusiast DSLR?"
Digital Camera Review - "E-30 technology for under $1000"

Vad tycker testarna?

Testarna är av åsikten att Olympus E-620 placerar sig någonstans mittemellan E-450 och E-30. Den innehåller en hel del av de funktioner som gjort E-30 till en eftertraktad kamera men har ett mycket bättre pris. Kameran är liten och enkel i sin utformning men har rikligt med finesser på insidan. Bildkvaliteten får bra betyg även om testarna menar att det finns en del problem med bildstörningar vid högre ISO. Minus delas bland annat ut till en ojämn autofokus, en trasslig layout på kontrollerna och att det inte går att spela in video.

Tech Radar

"Feature rich"

Brittiska Tech Radar menar att Olympus E-620 passar in perfekt emellan E-30 och E-450 tack vare att den är utrustad med en mängd fina funktioner och att priset är relativt lågt. Vidare uppskattas att den inte är nämnvärt större än sina föregångare men ändå rejält mycket bättre utrustad, faktiskt nästan lika bra som den dyrare E-30 menar testaren. Autofokusen bedöms vara ganska bra även om den inte är jättesnabb. Bildkvaliteten får med beröm godkänt när det gäller låga ISO då bilden är klar och fin, dock sägs det finnas en del bildstörningar vid högre ISO.

Källa: www.techradar.com (GB)

Pocket-lint

"An entry-level enthusiast DSLR?"

Brittiska Pocket-lint är av åsikten att Olympus E-620 är en kamera som placerar sig emellan den lite klumpigare E-520 och den dyrare E-30. Vidare anses att den på utsidan är ganska liten och enkel men att den när det gäller insidan imponerar med att erbjuda en mängd smarta funktioner som kan tilltala både amatören och de lite mer proffsiga fotograferna. Bildkvaliteten får beröm även om det förekommer en del störningar vid högre ISO så är det inte något jätteproblem enligt testaren. Kontrollerna får lite kritik för att layouten är lite trasslig innan man vänjer sig. På det stora hela anser Pocket-lint att detta är en kamera som lyckas kombinera prestanda och funktioner med ett lågt pris och förtjänar ett högt betyg.

Källa: www.pocket-lint.com (GB)

Digital Camera Review

"E-30 technology for under $1000"

Amerikanska Digital Camera Review menar att detta är en välkommen nyhet för alla de som tycker att Olympus E-30 verkar vara en bra kamera men anser att den är lite för dyr. Testaren är av åsikten att E-620 har det mesta som E-30 kan erbjuda men till ett mycket bättre pris. Vidare bedöms kameran imponera både när det gäller hastigheten vid fotograferingen och när det gäller bildkvaliteten. Att den är rikligt utrustad med funktioner och finesser uppskattas lite extra och dessutom får objektivet beröm. Minus delas ut till att autofokusen är lite ojämn, att det finns lite problem med störningar vid högre ISO och att det inte finns någon möjlighet att spela in video.

Källa: www.digitalcamerareview.com (US)

Cirkapris: 7700 kronor

Produktfakta:

Olympus E-620
Typ: Systemkamera
Upplösning: 12,3 megapixel
ISO: 100-1600
LCD: 2,7 tum, 230000 pixlar
Råformat: Ja
Video: Nej
Minne: Dubbla kortplatser, CompactFlash respektive xD-kort
Batterikapacitet: iu
Anslutningar: Videoutgång och USB
Övrigt: Bildstabilisator i kamerahuset, live-view.
Mått: 130x94x60 mm
Vikt: 475 gram
Prisexemplet inkluderar objektivet 14-42 f/3,5-5,6

Tillverkare: Olympus