Sök
Canon EOS 5D Mark II

Canon EOS 5D Mark II

En fullträff utan större brister

2009-03-11

Canon EOS 5D Mark II är en riktig toppkamera som förutom bra bilder erbjuder möjligheten att spela in video i full hd. Enda minuset tycks vara att den inte tar så många bilder per sekund.
Testkälla Betyg Kommentar
Photography Blog 5/5 "Offering a fantastic all-round package that just deserves our highest Essential rating"
Kamera & bild 9,6/10 "Inga egentliga svagheter"
Digitalfoto 24/25 "Canon EOS 5D Mark II är ett riktigt lyckokast"
PopPhoto - "The Canon EOS 5D Mark II does live up to its billing"
Cnet Asia 8,2/10 "A very good camera for enthusiasts who are looking for a full-frame option"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att EOS 5D mkII verkligen är en toppkamera som förtjänar uppmärksamhet för sin bildkvalitet och inte bara för möjligheten att spela in video i full hd vilket mycket av förhandssnacket handlat om. Testarna anser att kameran är välbyggd och lättanvänd och menar att den har en mängd användbara funktioner. Bildkvaliteten bedöms som väldigt bra och några av testarna är till och med lyriska. Gemensamt hos testarna är också att de delar ut minus till autofokusen, som anses föråldrad, och till att kameran tar för få bilder per sekund.

Photography Blog

"Offering a fantastic all-round package that just deserves our highest Essential rating"

5D Mk2 2Brittiska Photography Blog menar att det som på förhand stulit all uppmärksamhet är kamerans förmåga att spela in video i full hd, men att detta är en funktion som är lika briljant som svåranvänd för medelanvändaren. Testaren tycker att kamerans stora styrka istället ligger i att den kan producera högupplösta bilder och delar ut högsta betyg för bildkvaliteten. Några få minus delar testaren ut och det är främst till autofokusen och det låga antalet bilder per sekund vid seriebildstagning. Testaren menar att kameran visserligen inte är perfekt men att den erbjuder ett fantastiskt paket.

Källa: www.photographyblog.com (GB)

Kamera & bild

"Inga egentliga svagheter"

5D Mk2 1Svenska tidningen Kamera & bild anser att Canon EOS 5D Mark II är rejält byggd och vädertätad men att den ändå inte riktigt når upp till proffsklass. Testaren finner också kameran väldigt lätt och smidig att använda trots att den har så många funktioner och tycker inte att det finns några missar i konstruktionen. Att den är utrustad med en mängd finesser såsom HD-filmning gör att kamerans mångsidighet ökar enligt Kamera & bild. Bildkvaliteten är dock det som verkligen gör testaren glad då det inte finns mycket att anmärka på och därför ges bildkvaliteten också högsta betyg. En kamera utan egentliga svagheter enligt Kamera & bild.

Källa: Kamera & bild (SE) nr 1 2009

Digitalfoto

"Canon EOS 5D Mark II är ett riktigt lyckokast"

5D Mk2 5Svenska tidningen Digitalfoto anser att Canon EOS 5D Mark II är en mycket välbyggd kamera som har greppvänliga ytor och knappar och reglage av högsta klass. Testaren tycker att kameran är lätt att arbeta med trots att Canon har flyttat om en del knappar jämfört med föregående modell. Vidare menar Digitalfoto att kameran har alla de funktioner som man kan förvänta plus några till, däribland filmläget som testaren tycker är helt godkänt. När det gäller bilderna så tycker testaren att kameran levererar bilder av toppklass i de flesta situationer och menar att ISO-prestandan endast kan beskrivas som fantastisk.

Källa: Digitalfoto (SE) nr 1 2009

PopPhoto

"The Canon EOS 5D Mark II does live up to its billing"

Amerikanska PopPhoto är imponerade av vad Canon EOS 5D Mark II har att erbjuda och extra imponerade är de av att kameran också lyckas leverera. Bilderna är mycket bra och testaren menar att mängden pixlar kombinerat med den sofistikerade bildbearbetningsprocessen gör att en wow-känsla infinner sig. Dessutom är kvaliteten vid fotografering i svagare ljus omvälvande. PopPhoto har dock en del minus att dela ut och i detta fall så drabbar det den föråldrade autofokusen och det låga antalet bilder per sekund vid seriebildstagning.

Källa: www.popphoto.com (US)

Cnet Asia

"A very good camera for enthusiasts who are looking for a full-frame option"

5D Mk2 4Asiatiska Cnet menar att Canon EOS 5D Mark II måste vara en av de mest efterlängtade kamerorna detta år, mycket tack vare den omtalade videoinspelningen i full hd. Testaren tycker inte att den Mark II skiljer sig så mycket från sin föregångare när det gäller designen och att det är bra. När det gäller bildkvaliteten så finner testaren resultaten väldigt tillfredställande och menar att det inte finns några direkta brister även om en del foton var lite underexponerade. Videokvaliteten bedöms också som god men testaren kommenterar avsaknaden av en HDMI-kabel.

Källa: www.asia.cnet.com (SG)

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta: Canon EOS 5D Mark II är en systemkamera från Canon som fyller gapet mellan 1-seriens proffsmodeller och de mer avancerade konsumentmodellerna. Den har en CMOS-sensor i fullformat (36x24 mm) med en upplösning på 21,1 megapixel. Skärmen är en högupplöst VGA LCD på 3 tum. Vid seriebildstagning tar den 3,9 bilder per sekund och den klarar av att spela in video i full hd. EOS 5D mäter 152x113x75 mm, väger 810 gram och använder minneskort av typen CompactFlash. Prisexempel avser kamerahus utan objektiv.

Tillverkare: Canon