Sök
Canon EOS 500D

Canon EOS 500D

Canon EOS 500D: Filma i full hd

2009-09-16

Med Canon EOS 500D kan du filma i full hd samtidigt som du snabbt kan se skärpan på dina bilder i den högupplösta lcd-skärmen.
Testkälla Betyg Kommentar
Dp review 49,5/60 "The currently best specced camera"
Din side 5/6 "Flott skjerm"
Steve´s Digicams - "Consistently captures sharp images"
Photography blog 4,5/5 "One of the best"
M3 8/10 "Lyckad uppdatering"

Vad tycker testarna?

Testarna delar ut höga betyg och tycker att man får mycket kamera för det höga priset, dock finns det en konkurrent som erbjuder snarlika egenskaper till en billigare prislapp. Trots det menar de att Canon EOS 500D presterar bra när det gäller bildkvalitet och högupplösta bilder samt att färgerna är naturliga och skärpan knivskarp. Vidare är skärmen utmärkt och den snabba autofokusen gör fotograferandet till en fest. Ergonomin är inte optimal och flera testare tror att man får problem om man har stora händer.

Dp review

"The currently best specced camera"

Dp review anser att 500D har den bästa specifikationslistan kombinerat med en hyfsad bildkvalitet. Kameran har bra upplösning och fin detaljrikedom och bra hd-videokvalitet. Överlag arbetar den snabbt och presterar bra. Lcd-skärmen har en hög och klar upplösning vilket testaren gillar. Trots att knappar och reglage är lättillgängliga så tror testaren att stora händer kan ha svårt att hantera kameran optimalt. Designen är också något plastig och testaren påpekar att den trots sina fördelar är lite dyrare än sina konkurrenter.

Källa: www.dpreview.com

Din side

"Flott skjerm"

Norska din side menar att 500D som fotokamera är mer än duglig och bjuder på bra bildkvalitet. Den snabba autofokusen gör det roligt att fotografera och tack vare den knivskarpa skärmen ser man tydligt bildernas kvalitet redan i kameran. I en jämförelse med konkurrerande Nikon D5000 anser testaren att 500D är bättre på hd-filmning. Tekniken för detta är ännu inte perfekt dock och testaren tror att nästa generation kameror kommer att lyckas bättre. I live view är autofokusen något trög och kamerans prislapp är också ett minus på betygskalan enligt Din side. Fördelarna är tillräckligt många för at testaren ska ge ett högt slutbetyg.

Källa: www.dinside.no (NO)

Steve´s Digicams

"Consistently captures sharp images"

Testaren är mycket imponerad av Canons nya digitala systemkamera. Den har bra format, perfekt byggkvalitet och ergonomiskt korrekt. Skärmen gör sig bra i de flesta ljusförhållanden vilket känns tryggt och testaren tycker att de skådade bildresultaten gång på gång är magnifika. Bilderna är skarpa, väldetaljerade och har naturliga färger. Kameran bjuder dessutom på ett flertal riktigt smarta och användbara funktioner. Resultatet i live view är däremot en besvikelse men i övrigt finns det inte några stora missar menar testaren. Priset är rimligt för vad kameran faktiskt kan erbjuda.

Källa: www.steves-digicams.com (US)

Photography blog

"One of the best"

Photography blog sätter stämpeln "rekommenderas högt" på kameran och ger den således mycket bra betyg. Tack vare möjligheten till att filma i hd, det generösa iso-omfånget och den fantastiska lcd-skärmen lyckas denna kamera imponera stort på testaren. Bildkvaliteten är så sensationell att kvaliteten på bilderna är bra upp till iso 1600 utan störande brus. Det som egentligen gör att kameran inte kan få allra högsta betyg är det lilla kamerahuset samt filmat material där autofokusen ställer till problem då den är alltför seg. Söker man en filmduglig kamera bör man istället titta på en digital videokamera anser testaren. Priset är också lite högt för att produkten ska få högsta betyg.

Källa: www.photographyblog.com

M3

"Lyckad uppdatering"

M3 tycker att 500D är en värdig efterträdare till 450D med sina goda iso-egenskaper och möjligheten till att filma i full-hd. Skärmen har dessutom bättre upplösning än tidigare vilket testaren ser som praktiskt då man enkelt kan se skärpan på de bilder man tagit. Ergonomin är inte optimal och har man stora händer kan greppet bli krampaktigt samt att knapparna är en aning för små. M3 tycker att man får mycket kamera för pengarna men menar att konkurrenten Nikon D90 är snäppet vassare.

Källa: www.m3.idg.se

Cirkapris: 7800 kronor

Produktfakta:

Typ: Systemkamera
Upplösning: 15,1 megapixelIso: 100-12800
Lcd-skärm: 3 tum, 920000 punkter
Minneskort: sd/sdhc
Anslutningar: Usb, videoutgång och hdmi
Batteriets kapacitet: Cirka 400 exponeringar
Video: maximalt 1920x1080p i 20 bps eller 1280x720p i 30 bps
Filformat: Jpeg, raw, H.264
Mått: 128,8(b)x97,5(h)x61,9(d) mm
Vikt: Cirka 480 gram utan batteri och objektiv
Priset avser paket med objektivet EF-S 18-55 f/3,5-5,6 IS

Tillverkare: Canon