Sök
Canon Eos 40D

Canon Eos 40D

Snabb och personlig

2007-11-30

Testarna anser att Eos 40D är en klar uppgradering från tidigare modeller, både snabbare och bättre design. Bildkvaliteten är hög.
Testkälla Betyg Kommentar
Dp review - "It's truly difficult to find any serious issues"
Steve's digicams - "There's a lot to like about the 40D"
Colorfoto 80,5/100 "Mehr Dynamik"
Digitalfoto för alla 8,8/10 "Prisklassens snabbast autofokus"
Kamera & bild 8,6/10 "Jag skulle inte tveka att använda kameran på fotouppdrag"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar den ergonomiska designen och den större skärmen, till skillnad från tidigare modeller. Bilderna håller hög kvalitet överlag och kameran är även snabb. Tillverkaren har lagt till en hel del funktioner som gör att man kan hitta sina personliga bildpreferenser, något som kan uppskattas av både avancerade amatörer eller nybörjarproffs. Vissa funktioner kräver dock en hyfsat van användare.

Dp review

"It's truly difficult to find any serious issues"

Dp review  ser många förbättringar och uppgraderingar i jämförelse med föregångaren 30D. Både bildkvalitet och funktioner har trappats upp, inte bara på marknadens begäran utan även användarnas. Man hittar inga direkta brister, en liten är att det tar längre tid att ta flera bilder i sekvens än angivet, men det är hårklyveri. Den upplevs ergonomisk och håller hög kvalitet rakt igenom.

Källa: www.dpreview.com (US)

Steve's digicams

"There's a lot to like about the 40D"

Testaren från Steve's digicams finner att 40D har många fördelar jämfört med sin föregångare, den är snabbare, behagligare att hålla i och den är även lättare. Den har även många inställningar för den som gillar att skräddarsy sina bilder. Man kan även spara de inställningar man använder ofta. Bra möjligheter till direktutskrift av bilder, bland annat finns på denna modell en meny som visar bildegenskaper som skärpa och ljus för justering innan utskrift. Funkar för både avancerade amatörer och nybörjarproffs.

Källa: www.steves-digicams.com (US)

Colorfoto

"Mehr Dynamik"

Colorfotos testare gillar de många individuella valen man kan göra gällande bildinställningar. Menyer och skärm funkar bra, man uppskattar även ergonomin och designen. Bildkvaliteten är stabil och man hittar en hel del fördelar i jämförelse med systermodellen. Kvaliteten kommer och till ett rimligt pris.

Källa: Colorfoto (DE) nr 11 2007

Digitalfoto för alla

"Prisklassens snabbast autofokus"

Digitalfoto för alla anser att skärmen är lite svår att avläsa med normalinställningen, men ljusstyrka lätt höjas. Tyvärr kan inte Live View och autofokus användas samtidigt. Menysystemet är påtagligt bättre än på föregångarna och mycket lättlästa. Den är också mycket snabb och även vädertålig. En fin detalj är även sensorrengöringen, som jobbar när kameran är avstängd. Testaren upptäcker småsaker gällande bildtagning såsom att det hade varit bra med motljusskydd och att blixten inte lyckas lysa upp bildhörnen. På det hela taget blir det utmärkta bilder och man kan få dem precis hur man vill.

Källa: Digitalfoto för alla (SE) nr 16 2007

Kamera & bild

"Jag skulle inte tveka att använda kameran på fotouppdrag"

Testaren från Kamera & bild upptäcker en hel del nya funktioner hos 40D, som säkrare autofokus, snabbare processor, större skärm och ett kraftigare grepp hos konstruktionen. Intrycket blir mycket proffsigare än hos 30D. En miss man hittar är dock att knapparna inte fått vädertätning, när batterigreppet fått det. Modellen har också bättre bildfrekvens än föregångaren, vilket beror både på processor och autofokus. Den är även snabbare, men en del av funktionerna, såsom skärmsökaren kräver en hyfsat van användare. Modellen är inte fulländad men inte desto mindre kompetent.

Källa: Kamera & bild (SE) nr 10 2007

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: Canon Eos 40D är en kompakt digitalkamera med 10,1 megapixel samt en 3 tums lcd-display med 230000 pixlar. Den hanterar bildformatet jpeg och har funktioner som pictbridge, skydd mot vatten och damm, raderingsskydd och minskning av röda ögon. Det finns minneskortsplats och datoranslutningen är usb 2,0. Batteritiden är cirka 800 timmar. Måtten är 145,5x107,8x73,5 mm, vikt cirka 740 g.

Tillverkare: Canon