Sök
Canon EOS 1000D

Canon EOS 1000D

Stabil nybörjarvariant

2008-09-29

Testarna tycker att Canon har gjort ett bra jobb med denna instegskamera, men att priset inte riktigt är försvarbart.
Testkälla Betyg Kommentar
Dp review - "Everything it does, it does well"
Digitalfoto för alla 88/100 "Lyckats kombinera förnuft och användarglädje på ett osedvanligt bra sätt"
Colorfoto 57/100 "Um wirklich interessant zu werden, muss die 1000D preislich auf 500 Euro fürs Set abspecken"
Trusted reviews 8/10 "At the moment it’s not one that I’d recommend"
Cnet 3,5/5 "Will probably serve your needs well"

Vad tycker testarna?

Testarna är förtjusta i att denna kamera kan leverera, främst gällande bildkvalitet. Den jämförelse som naturligt sett görs först är med 450D, som är snäppet dyrare och menad för den mer avancerade användaren. 1000D gör ett bra jobb överlag för nybörjaranvändaren men avvägningen som gjorts mellan pris och funktioner gör inte alla testare nöjda. Många tycker att den måste ner en hel del i pris innan det blir värt att investera. Den står heller inte ut speciellt mycket i förhållande till andra märken, vilket är synd för då får den ingen självklar konkurrensfördel. Det är dock en stabil kamera som tar bra bilder.

Dp review

"Everything it does, it does well"

Canon EOS 1000DTestaren från Dp review förstår att avvägningen mellan funktioner och pris alltid måste göras gällande nya modeller, men att avvägningarna måste korrelera bra med köparnas behov för att modellen skall bli lyckad. Här finner testaren att priset nog måste justeras en del på marknaden innan den kan ses som prisvärd, men överlag är 1000D stabilt byggd och tar mycket bra bilder i de allra flesta lägen, vilket är vad köparna förväntar sig. Trots en del småbrister är den ett säkert val och Canon har sett till att den inte står ut i jämförelser med andra kameror. På det hela taget har den hög kompetens för att vara en nybörjarkamera.

Källa: www.dpreview.com (US)

Digitalfoto för alla

"Lyckats kombinera förnuft och användarglädje på ett osedvanligt bra sätt"

Testaren från Digitalfoto anser att man gjort en bra modell med 1000D, det finns både skillnader och likheter i jämförelse med 450D. Den här modellen är billigare men man har smart nog behållit den hanterbara konstruktionen med knappar som sitter bra till och som kan manövreras utan att ögat lämnar sökaren. Vissa funktioner har dock tagits bort, till exempel gummiytan som underlättar greppet. Men det är inga stora nackdelar. För sin prisklass är den en riktigt välutrustad kamera med en bra automatisk iso-funktion, rengöringssystem för sensorn och utmärkt autofokus. Om man jämför med andra kameror i samma prisklass är detta en mycket bra investering.

Källa: Digitalfoto för alla (SE) nr 11 2008

Colorfoto

"Um wirklich interessant zu werden, muss die 1000D preislich auf 500 Euro fürs Set abspecken"

Canon EOS 1000DColorfotos testare undrar vad som gör 1000D värt sitt pris. Den är visserligen billigare än 450D, men inte heller lika välutrustad. När nu prisskillnaden inte är lika stor som förväntad, blir det upp till bevis för den här modellen. Denna uppstickare har en del att erbjuda i jämförelse med föregångaren 400D, speciellt gällande live view-funktionen. Dess bildkvalitet, hantering och funktioner är överlag bra. Dess betyg blir hyfsat men den kan inte riktigt konkurrera med 450D, som är snäppet bättre på alla fronter.

Källa: Colorfoto (DE) nr 9 2008

Trusted reviews

"At the moment it’s not one that I’d recommend"

Testaren från Trusted reviews menar att Canon länge har saknat en spegelreflex-modell för nybörjaranvändaren, då Eos 450D är alldeles för dyr och välutrustad för att räknas in i den kategorin. Eos 1000D skall fylla det tomrum som finns, men är dock något svår att placera i slutändan. Även om bildkvaliteten är mycket bra och prestandan sköter sig fint så utmärker den sig inte tillräckligt om man jämför med andra märken. Dess urval av funktioner är nämligen ganska begränsat. Den har även en sämre byggkvalitet än förväntat och det gör att den känns väldigt billig i sin helhet tyvärr. Priset är nu alldeles för högt för att den skall vara något att rekommendera.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cnet

"Will probably serve your needs well"

Canon EOS 1000DCnets testare anser att den stora frågan är om man egentligen sparar några pengar på att välja denna modell eller om det är lika bra att lägga några extra slantar på den dyrare brodern. Denna modells största fördel är tveklöst bildkvaliteten, speciellt vid höga iso-tal. Plåtar du mycket och vill ha grym kvalitet samt funktonerna för att underlätta - då är den dyrare storebrodern värd pengarna. Är du ute efter bildkvalitet för ett marginellt lägre pris gör denna modell ett bra intryck. Dock ger den inte bäst valuta för pengarna, vilket testaren tycker att Pentax K200D gör.

Källa: http://reviews.cnet.com (US)

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Canon EOS 1000D är en digital systemkamera med 10,1 megapixel och en cmos-sensor. Den har en 2,5 tum stor lcd. Den har ett självrengörande dammfilter för sensorn och bildprocessorn är av typen digic III. Gällande funktioner finns till exempel 7-punkters autofokus, minskning av röda ögon, pictbridge och seriebildstagning med upp till 3 bilder per sekund. Stillbildsformaten är jpeg, dpof och raw. Minneskort som hanteras är sd och sdhc. Måtten är 126,1x97,5x61,9mm, och vikten 450 gram. Prisuppgiften avser kamerahuset i paket med objektivet EF 18-55/3,5-5,6 IS.

Tillverkare: Canon