Sök
Sony DSC-U60

Sony DSC-U60

Digitalt under ytan

2003-12-15

Sandstorm? Översvämning? Sony DSC-U60 klarar sig igenom det mesta och ger dessutom bra bilder.
Testkälla Kommentar
DC Resource “Very durable”
Steve’s Digicams “Begs to go everywhere with you”
T3 “Swim-and-shoot”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att detta är en kamera som uppfyller vad den lovar. Alla tycker att bildkvaliteten är mer än godkänd, trots den låga kapaciteten. Designen uppskattas kanske inte direkt av alla, men den bidrar till ökad användarvänlighet. Detta är inte en kamera man köper för att man behöver en digitalkamera. Detta är en kamera man köper för de situationer då man inte vill riskera att skada sin riktiga kamera, men fortfarande vill kunna ta bilder med god kvalitet.

DC Resource

“Very durable”

DC Resource skriver att kameran må se ovanlig ut, men när man väl klurat ut hur den funkar så är den otroligt lättanvänd. Den hålls och används med enbart en hand och att kameran är automatiserad i nästan alla avseenden ökar enkelheten. Funktionsmässigt är DSC-U60 snabb på att ta bilder. Kvaliteten på undervattensfotona är hög för att komma från en 2 megapixelskamera. Att kameran saknar manuell inställning för exponering gör dock att dessa bilder tenderar att bli något mörka. Sonys meny är enkel med få inställningar. Enkelheten är också den största orsaken till att man inte ska köpa denna som huvudkamera, anser DCR. Dess stryktålighet och specialiserade användningsområde gör den mer till en rolig grej att ha.

Källa: Till DC Resources hemsida
Till Steves Digicams hemsida
T3, oktober 2003

Steve’s Digicams

“Begs to go everywhere with you”

Sony-DSC-U60_vatten
Steve’s Digicams tycker att det är kul med en mer stryktålig kamera som man kan ta med sig ut i skidbacken, till stranden eller andra möjliga ställen där den vanliga kameran kan ta skada. Enhandsdesignen och stryktålig-heten hos DSC-U60 gör att man inte behöver avbryta sin aktivitet för att ta sina foton. Tekniskt sett gör kameran bra ifrån sig med tanke på sina begränsade funktioner. Kvaliteten på bilderna är i klass med både större och dyrare konkurrenter anser testaren. Även här tycker man att kameran är snabb mellan varven. Detta är en bra produkt för den som vill ha en minimalistisk kamera som snabbt kan plockas upp oavsett väderlek.

T3

“Swim-and-shoot”

T3 anser att olikt övriga sportprodukter så får man med Sony DSC-U60 en produkt som håller måttet. I poolen funkade kameran mycket bra, men bildkvaliteten försämrades med avståndet till motivet. Bilderna fångade atmosfären under ytan, skriver T3. Även då ljusförhållande inte är de bästa så kunde man få till en bra bild med hjälp av den inbyggda blixten. Inställningsmöjligheterna är inte de bästa men räcker gott och väl. Att Sony valt att använda vanliga AA-batterier är också praktiskt då man slipper kånka med sig laddaren på semestern.

Cirkapris: 2900 kronor

Produktfakta: Sony DSC-U60 är en 2 megapixels digitalkamera som fotar jpegbilder i maximalt 1632x1224 pixlar. Bilder sparas på Memory Stick. Filmsekvenser på upp till 15 sekunder spelas in som MPEG i 160x112. Kameran har fixerad fokallängd motsvarande 33 mm. LCD-skärmen är 1 tum stor. Fokus och blixt har fyra valbara, automatiserade förinställningar. Kameran är vattentålig ner till fem meter. Fem scenarioinställningar för olika miljöer. Den drivs av två laddbara AA-batterier och ansluts till PC eller Mac via USB (1.1). Medföljande tillbehör är handledsrem, två batterier med tillhörande laddare, USB-kabel, 8MB Memory Stick och Pixela ImageMixer. Kameran har måtten 60(b)x117(h)x43(d)mm och väger 191 gram med batterier, minneskort och handledsrem.

Modell: Sony DSC-U60