Sök
Sony Cybershot DSC-T200

Sony Cybershot DSC-T200

Liten och smidig men inte felfri

2008-04-30

Denna kamera är liten och enkel att ta med sig men ergonomin är kanske inte den bästa. Testarna har också lite delade meningar om bildkvaliteten.
Testkälla Kommentar
Colorfoto "Ein schmales Gehäuse"
Digitalfoto "Hög bildkvalitet i princip alla lägen"
M3 "Liten, snygg och välbyggd"
Steve’s Digicams "Performs very well"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att kameran är liten och smidig men kanske inte lika ergonomisk som man skulle kunna önska. Den är utrustad med ytterst få knappar och de är små och inte alltid så välplacerade. Den tryckkänsliga skärmen får godkänt av någon testare medan en annan inte anser att den är särskilt bra. Det tar några sekunder för kameran att starta upp vilket gör att många fototillfällen hinner passera innan kameran kommit igång. I seriebildtagningsläget är den dock hyfsat snabb. Bildkvaliteten är bra, brus uppstår vid iso 200 men bilderna är ändå fullt användbara. De är hyfsat skarpa och färgåtergivningen är bra. Även videoupptagningar håller en bra kvalitet.

Colorfoto

"Ein schmales Gehäuse"

Colorfoto ger kameran benämningen "Kauftipp", köptips. Kamerakroppen är smal och försedd med ett lock som skyddar objektivet. Lcd-skärmen är väl tilltagen. Menysystemet är okej, men det är inte alltid så översiktligt utformat som man skulle kunna önska. Testaren tycker att kamerans upplösning är bra. En del brus förekommer i bilderna men inte så mycket att det stör alltför mycket. Kameran startas upp och tar sin första bild på ca två sekunder och utlösaren har sedan en försening på ca 0,3 sekunder vilket är godkänt. Testaren tycker generellt sett att kameran är prisvärd.

Källa: Colorfoto (DE) nr 12 2007

Digitalfoto

"Hög bildkvalitet i princip alla lägen"

Digitalfoto påpekar att kameran startas upp på en och en halv sekunder. I seriebildtagningsläget har man en bildtagningshastighet på ca två bilder/sekund i högsta upplösning, ett resultat som är klart godkänt. Även autofokusen arbetar snabbt. Kameran är i stort sett helt i avsaknad av knappar och alla inställningar sker via den tryckkänsliga skärmen. Skärmen hade gärna kunnat haft en något högre upplösning med tanke på att den är relativt stor. Bilderna håller en genomgående bra kvalitet och är brusfria upp till iso 200. Vid iso 400 dyker sedan en del brus upp. Bilderna är detaljrika och färgerna är välbalanserade. Testaren tycker att bildkvaliteten imponerar.

Källa: Digitalfoto (SE) nr 12 2007

M3

"Liten, snygg och välbyggd"

M3 anser att kameran bjuder på en del kul funktioner, bland annat Smile Shutter som innebär att kameran automatiskt tar bilden så snart den känner av ett leende ansikte i fokusområdet. Kameran är liten och smidig men inte särskilt ergonomisk. Objektivet är alldeles för lätt att skymma med pekfingret och zoomen regleras med ett väldigt litet reglage som är obekvämt placerat. Displayen har en hyfsat bra upplösning men tryckkänsligheten är det si och så med. Bilderna uppvisar ett tydligt brus från iso 200 men de är ändå användbara upp till iso 800. Kameran tar tre sekunder på sig att starta upp vilket är i längsta laget. Testaren tycker inte att DSC-T200 är särskilt prisvärd.

Källa: M3 (SE) nr 11 2007

Steve’s Digicams

"Performs very well"

Steve’s Digicams menar att bildkvaliteten är riktigt bra. Oavsett om man fotograferar inom- eller utomhus så får man tillfredsställande resultat. Färgerna får ett naturtroget utseende och blixten gör ett bra jobb. Man får bra resultat även när man spelar in videoklipp, upptagningarna är rena och tydliga och även om belysningen inte är den bästa så får man ett klart godkänt resultat. Kameran är mycket enkel att använda, displayen är tydlig och menysystemet är väl genomtänkt. Kameran är lite väl dyr men testaren tycker ändå att den är prisvärd. Gillar man prestandan men vill ha något billigare så kan Sony Cybershot DSC-T70 vara något att överväga.

Källa: www.steves-digicams.com (US)

Cirkapris: 3300 kronor

Produktfakta: Sony Cybershot DSC-T200 är en 8,1 megapixel kamera vars optik utgörs av Carl Zeiss Vario Tessar 5,8-29 mm (36-180 i 35mm motsv), f/3,5-4,4. Iso-omfånget sträcker sig mellan 80 och 3200. Slutartiderna varierar i autoläget från 1/4 till 1/1000-dels sekund. Pekskärmen är 3,5 tum stor och har en upplösning på 230000 pixlar. Överföring sker via usb 2.0. Minneskortet är av typen Memory Stick Duo. Vikten är 160 gram inklusive batteri.

Tillverkare: Sony