Sök
Samsung NV100HD

Samsung NV100HD

Stor tryckskärm

2009-01-27

Med en stor tryckskärm och hög upplösning tycker testarna att kameran har mycket som talar i dess fördel. Dock når inte bildkvaliteten ändå fram då bilderna blir gryniga.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8/10 “Sexy, practical and inexpensive”
Goodgearguide 3,75/5 “The best touch-screen”
Hd review 4/5 “Good results in most situations”
Pc för alla 6/10 “En nytänkande digitalkamera”

Vad tycker testarna?

Testarna imponeras av kamerans specifikationer och pekskärmen. Ansiktsigenkänning och bildstabilisering beröms också. Designen anses vara tilltalande och stilren. Testarna tycker dock inte att kameran riktigt kan leva upp till sina specifikationer. Bilderna är okej men inte lysande. Att det finns många möjligheter till inställningar beröms, men det är framför allt skärmen och designen som är det mest attraktiva.

Cnet

“Sexy, practical and inexpensive”

Samsung NV100HD 1Cnet säger att kameran har en hel imponerande tekniska egenskaper, däribland den tryckkänsliga skärmen och de högupplösta rörliga bilderna. Designen är mycket snygg och känns lyxig. Kameran är dessutom kompakt. Den är ergonomiskt uppbyggd och har ett relativt lågt pris. Specifikationerna är mycket imponerande men testaren tycker inte riktigt att kameran lever upp till dem helt och hållet. Skärmen är skarp, klar och med livliga färger. Dessutom är den lättanvänd och menysystemet är smidigt. Ansiktsigenkänningen är användbar. Kameran är trevlig och bilderna är fina med bra färger. Vid högre ISO blir bilderna direkt gryniga, mycket beroende på att sensorn inte är tillräckligt stor för att hantera upplösningen till fullo. Trots nackdelarna är kameran kompetent och tekniskt avancerad

Källa: http://www.cnet.co.uk (GB)

Goodgearguide

“The best touch-screen”

Samsung NV100HD 2Goodgearguide tycker att kameran har en bra tryckskärm som reagerar snabbt. Menysystemet blir med tryckskärmen lättanvänt och testaren anser att det är den bästa tryckskärmen på en kamera som finns på marknaden idag. Överlag är kameran riktigt snabb. Priset är ganska högt men samtidigt får man mycket för pengarna i form av skärmen och funktioner. Tyvärr upplever testarna att bilderna har del problem med ojämnhet i ljusstyrka och färgåtergivning. Färgerna känns lite väl mättade. Bilderna är skarpa, med många detaljer, och fina i övrigt. Vid högre ISO blir bilderna gryniga. Något positivt med kameran är att det finns många inställningsmöjligheter, bildstabiliseringen och ansiktsigenkänningen.

Källa: http://www.goodgearguide.com.au (AU)

Hd review

“Good results in most situations”

Enligt Hd review är kameran stilren och snygg. Menysystemet är enkelt att förstå och att använda. De manuella inställningsmöjligheterna gör kameran flexibel. Kameran är snabb och levererar bra bilder med fina detaljer och färger. Att kameran även kan hantera situationer med svagt ljus är imponerande. Lcd-skärmen är svår att se i solljus. En nackdel med bilderna är att det uppstår en hel del brus. Trots nackdelar får man mycket kamera för pengarna.

Källa: Hd review (GB) nr 13 2008

Pc för alla

“En nytänkande digitalkamera”

Samsung NV100HD 3Pc för alla testar sammanlagt sex digitalkameror, Canon Digital Ixus 980 IS, Panasonic Lumix DMC-FX150, Sigma DP1, Nikon Coolpix S710, Sony Cybershot DSC-W300 och Samsung NV100HD där Panasonic blir testvinnare. Samsung NV100HD anses vara liten och kompakt med den bästa skärmen i testet. Samtidigt upplever testaren att skärmen är svårnavigerad och att man lätt kommer åt den när man ska fota. Tryckskärmen är häftig men inte speciellt praktisk. En klart godkänd kamera som dock saknar optisk sökare och har halvdan batteritid. Priset är attraktivt och bilderna fina.

Källa: Pc för alla (SE) nr 11 2008

Cirkapris: 2400 kronor

Produktfakta: Produkt: Samsung NV100HDTyp: KompaktUpplösning: 14,7 megapixelZoom (Optisk/Digital): 4,7x/5xISO: 80-1600 (3200 med begränsad upplösning)LCD: 3 tum, 460000 punkterRåformat: NejVideo: 1280x720 pixlarMinne: 40 MB inbyggd, sd-kortplatsBatterikapacitet: IuÖvrigt: Bildstabilisering, ansiktsigenkänning. Dockningsstation, HDMI-kabel och fjärrkontroll medföljerAnslutningar: Usb 2.0Mått: 95x59,5x20 mmVikt: 138 gram utan batteri

Tillverkare: Samsung