Sök
Panasonic Lumix DMC-LZ10

Panasonic Lumix DMC-LZ10

Användarvänlig för nybörjare och erfarna

2009-09-24

Testarna menar att denna kamera inte har den allra vassaste bildkvaliteten men den erbjuder flera inställningsmöjligheter och passar bra för såväl nybörjare som lite mer krävande hobbyfotografer.
Testkälla Kommentar
Colorfoto "Eine recht schonende Nachbearbeitung"
Photography Blog "An unassuming but versatile digital camera"
Digital Camera Resource "Best-in-class battery life"
Trusted Reviews "Sensibly designed"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att kameran är solitt byggd, den är dessutom enkel att använda vilket är ett klart plus. Trots att den erbjuder såväl flera förinställda motivprogram som manuella inställningsmöjligheter så är den enkel att begripa sig på. Ett minus är dock att man inte har tillgång till optisk sökare. Lcd-skärmen fungerar bra och är väl tilltagen och så tydlig att den kan användas utomhus utan problem. Några testare tycker inte att bildkvaliteten är speciellt bra, det uppstår en del brus och upplösningen är inte riktigt lika vass som hos en del konkurrenter. Kameran tar också ganska lång tid på sig att starta upp.

Colorfoto

"Eine recht schonende Nachbearbeitung"

Colorfoto menar att kameran riktar sig mot såväl nybörjare som mer erfarna hobbyfotografer. Man har tillgång till såväl förinställda motivprogram som manuella inställningar av skärpa, kontrast och färgsättning. Det finns dock en hel del svaga punkter, bland annat tar det 4,3 sekunder för kameran att starta upp vilket är alldeles för lång tid. Det synliga bruset håller sig inom gränserna för vad som är godtagbart. Testaren tycker att bildkvaliteten ur upplösningssynpunkt hamnar på efterkälken om man jämför med konkurrenter med liknande tekniska specifikation.

Källa: Colorfoto (DE) nr 5 2009

Photography Blog

"An unassuming but versatile digital camera"

Photography Blog skriver att denna modell är något så ovanligt som en prisvärd och enkel kamera som tilltalar även mer kräsna fotografer. Kameran känns solid och välbyggd, dock saknar den sökare vilket är en nackdel. Man har tillgång till ett antal såväl automatiska som manuella kontroller, men kameran är ändå förhållandevis enkel att hantera. Menysystemet är översiktligt och den rejält tilltagna lcd-skärmen gör symbolerna är klara och tydliga att läsa av. Fokuseringen fungerar bra, kameran har inte några större problem att fokusera ens i sämre ljusförhållanden.

Källa: www.photographyblog.com (US)

Digital Camera Resource

"Best-in-class battery life"

Digital Camera Resource anser att bildkvaliteten är riktigt bra, man får bra färgåtergivning och bilderna blir skarpa. Dock förekommer en del brus, speciellt då i skuggiga och mörka områden. Kameran är kompakt och stabil, vilket testaren uppskattar. Testaren tycker också att lcd-skärmen är riktigt bra, den är skarp och tydlig och går att använda utomhus utan minsta problem. Dock borde kameran haft även en optisk sökare. Bra är att man har tillgång till flera användbara motivprogram som också är förhållandevis enkla att använda. Dessutom har man möjlighet att göra många inställningar manuellt.

Källa: www.dcresource.com (US)

Trusted Reviews

"Sensibly designed"

Trusted Reviews tycker att kameran har en genomtänkt design och att den erbjuder en hel del användbara funktioner. Till ett överkomligt pris erbjuder den såväl manuella inställningsmöjligheter som en hel del förinställda motivprogram. Dock är testaren inte särskilt imponerad av bildkvaliteten. Exponeringen är bra och färgåtergivningen likaså, men detaljåtergivningen är inte lika imponerande. Bruset blir påtagligt om man använder sig av iso-inställningar över 400. Kameran tar cirka tre sekunder att starta upp vilket är en aning långsamt. Det går åt ca 1,7 sekunder mellan varje bild vilket är bättre.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 2100 kronor

Produktfakta:

Typ: kompakt
Upplösning: 10 megapixel
Zoom (optisk/digital): 5x/4x
ISO: Automatisk, 100, 200, 400, 800, 1600
LCD: 2,5 tum, 230000 pixlar
Video: 640x480 pixlar, 30 fps alt 848x480 pixlar, 10 fps
Minne: 20 MB inbyggt minne, kompatibel med minneskort av typen sd/sdhc
Anslutningar: a/v-utgång, usb
Övrigt: 12 månaders garanti
Mått: 97,5x62x33,3 mm
Vikt: 141 gram

Tillverkare: Panasonic