Sök
Olympus FE-340

Olympus FE-340

Billig kamera med få finesser

2008-09-07

Liten och enkel att ta med sig, lätt att använda och med en hållbar design är omdömet gällande Olympus FE-340. Med hyfsad bildkvalitet och en bra zoom får kameran ett medelbetyg av de flesta testare.
Testkälla Betyg Kommentar
Cameras 80/100 “Impressed by the results”
Digital camera review “Just so-so”
Trusted reviews 7/10 “There are much better”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Olympus FE-340 känns hållbar och de flesta testare uppskattar designen. Kameran startar upp snabbt. Menysystemet får blandade omdömen, allt från att det är användarvänligt till alltför krångligt. Bildkvaliteten är okej men inte mer än så. Vid högre iso uppstår en del grynighet i bilderna. Autofokusen fungerar bra. Zoomen anses fungera utmärkt och lcd-skärmen är ljus och klar. Totalt sett är det en billig kamera utan några utmärkande finesser.

Cameras

“Impressed by the results”

Olympus F-340 1Cameras skriver att kameran är liten och lätt att ta med sig. Designen är stilren. Zoomen är bra och är bättre än på många andra kompaktkameror. Kameran är mycket användarvänlig och riktigt snabb. Bilder tagna utomhus har okej skärpa i hela bilden. Färgerna är fina och naturliga. Även inomhus blir bilderna godkända då blixten gör sitt jobb bra. Porträtt inomhus imponerar då många kompaktkameror idag har problem med att bilden blir för ljus. Att det finns makroläge hos kameran beröms då det inte brukar finnas det i den här prisklassen. Vid högre iso bibehålls bildkvaliteten riktigt bra. Överlag är testaren mycket nöjd med kameran då den både är billig och producerar fina bilder.

Källa: http://www.cameras.co.uk (GB)

Digital camera review

“Just so-so”

Olympus F-340 2Digital camera review tycker att Olympus FE-340 har en stabil och stilren design. Den är liten och lätt, perfekt att ha med sig i fickan. Kontrollerna sitter ergonomiskt placerade. Priset är lågt och man får mycket zoom för pengarna. Kameran är användarvänlig och har lättförståeliga menyer. Lcd-skärmen har bra upplösning och god skärpa även om skärmen inte syns så bra i solljus. Uppstart och tid att hitta fokus är helt okej. Makrofunktionen fungerar inte felfritt, ibland hittar inte kameran fokus så bra. Vid högre iso uppstår en del grynighet, men bilderna blir ändå godkända. Bildkvaliteten är överlag medelmåttig med lite mjuka detaljer, något som speciellt syns i makroläget. Färgerna är mestadels riktigt bra och bilden korrekt exponerad. Batteritiden imponerar inte. Det finns mycket positivt med kameran, men bildkvaliteten når inte riktigt hela vägen.

Källa: http://www.digitalcamerareview.com (US)

Trusted reviews

“There are much better”

Olympus F-340 3Enligt Trusted reviews har Olympus FE-340 en snygg design och kameran känns hållbar men den märker inte ut sig i mängden. Dessvärre tycker testaren att kamerans låga pris märks hos kamerans funktioner och bildkvalitet. Lcd-skärmen är skarp och ljus med bra kontrast. Den har dessutom väldigt bra betraktningsvinkel. Menysystemet anses vara onödigt krångligt med tanke på hur få inställningsmöjligheter det finns. Kameran startar upp ganska snabbt och autofokusen gör sitt jobb även om den har vissa svårigheter i situationer med lite ljus. Bildkvaliteten är godkänd då detaljerna är fina, exponering och färger är också bra. Det uppstår en del brus vid högre iso. En billig kamera som bara erbjuder det allra enklaste.

Källa: http://www.trustedreviews.com (US)

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta: Olympus FE-340 är en digitalkamera med 8 megapixel, 5x optisk zoom och bildstabilisator. Maximal upplösning är 3264x2448 bildpunkter. Det finns en 2,7 tum stor lcd-skärm. Finesser som finns är ansiktsigenkänning, motivprogram, BrightCapture-tekniken som ska ge bättre bilder i svagt ljus. Kameran har ett supermakroläge med en närgräns på 3 cm. Det går att ta rörliga bilder med ljud i avi-format med maximal upplösning på 640x480 bildpunkter. Det finns videoutgång liksom usb. Kameran är kompatibel med Pictbridge. Bilder sparas på xd-kort. Kameran väger 116 gram och har måtten 96,9x57,5x22,6 mm.

Tillverkare: Olympus