Sök
Nikon Coolpix S710

Nikon Coolpix S710

Långsam kompaktare, med många funktioner

2009-02-06

Nikon Coolpix S710 har bra specifikationer och en snygg design. Kameran verkar ha mycket att erbjuda men i praktiken är S710 slö vilket drar ner helhetsintrycket rejält.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc för alla 6/10 “Den är irriterande långsam”
Trusted reviews 7/10 “Might sound impressive”
Pocket lint 9/10 “A solid sturdy camera!
Good gear guide 3,5/5 “Some impressive specifications”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att kameran levererar godkända bilder och att det finns många bra funktioner, bland annat best shot selector, ansiktsigenkänningen, de manuella inställningsmöjligheterna och sceninställningarna. Designen är stilren och snygg. Flera testare nämner att kameran är för långsam både i uppstart och tiden mellan bilderna vilket upplevs som mycket negativt. En testare saknar tillgång till optisk sökare.

Pc för alla

“Den är irriterande långsam”

Nikon Coolpix S710 1Pc för alla tycker att kameran är användarvänlig och trevlig. Den är liten, kompakt och snygg men alldeles för slö både då den startar upp och tiden mellan bilderna. Annars har kameran bra funktioner, däribland beröms best shot selector och möjligheten till manuella inställningar. Testaren saknar tillgång till optisk sökare eftersom displayen inte syns så bra i starkt solljus. Pc för alla testar även Canon Digital Ixus 980 IS, Panasonic DMC-FX150, Samsung NV100HD, Sigma DP1 och Sony DSC-W300 där Canon får utmärkelsen ”Bra val” och Panasonic får ”Bäst i test”. Nikon Coolpix S710 hamnar på delad fjärdeplats.

Källa: Pc för alla (SE) nr 11 2008.

Trusted reviews

“Might sound impressive”

Nikon Coolpix S710 2Trusted reviews konstaterar att kameran har en tilltalande design som är stilren. Den är inte så liten men fungerar bra att bära med sig. Funktionerna är många och användbara. Att det finns manuella inställningar uppskattas. Kameran är användarvänlig med tydliga menyer. Bildstabiliseringen fungerar utmärkt. Kameran är inte snabb då det tar nästan fyra sekunder att starta upp. Bildkvaliteten är godkänd och detaljrikedomen bra, men de extra pixlarna gör varken till eller från. Bilderna är relativt brusfria om man inte höjer ISO. Färgerna saknar en del djup. Det är en snygg kamera med bra specifikationer som dock är för långsam och som har en del problem med bildkvaliteten.

Källa: http://www.trustedreviews.com (GB)

Pocket lint

“A solid sturdy camera!

Pocket lint konstaterar att Coolpix S710 är stabil och välbyggd. Designen är tilltalande. Kamerakroppen är trevlig att hålla i men kontrollerna känns lite små. Skärmen har en bra betraktningsvinkel men testarna hade gärna sett högre upplösning. Kameran har en del användbara finesser, bland annat den utmärkta ansiktsigenkänningen och de många sceninställningarna. Bildkvaliteten är överlag imponerande både inomhus och utomhus. Detaljrikedomen är hög och färgerna livliga. Pocket lint är väldigt nöjda med kamerans kvalitet.

Källa: http://www.pocket-lint.co.uk (GB)

Good gear guide

“Some impressive specifications”

Nikon Coolpix S710 3Good gear guide berömmer S710 för den höga upplösningen och de manuella inställningsmöjligheterna. Bildkvaliteten är klart godkänd med fina detaljer och välbalanserade färger men bilderna kan också upplevas som något mjuka. Vid högre ISO blir bilderna gryniga. Det finns många bra funktioner och finesser, bland annat beröms sceninställningarna. Kamerans största nackdel är att den är så långsam då det tar 3,5 sekunder att starta upp och 4 sekunder mellan bilderna. Det gör att kameran upplevs som mindre kompetent och mindre användarvänlig. Designen är tilltalande men erbjuder inget unikt. Överlag anses kameran vara godkänd med bra prestanda.

Källa: http://www.goodgearguide.com (AU)

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: Nikon Coolpix S710 är en digitalkamera med 14,5 megapixel och 3,6x optisk zoom. Skärmen är tre tum och har 230000 pixlar. Det finns ingen optisk sökare. Bilder sparas på SD-kort. Kameran har optisk bildstabilisering. Bland funktionerna noteras 16 motivprogram och ansiktsigenkänning liksom manuella inställningsmöjligheter. Det går att spela in rörliga bilder med upplösningen 640x480 bildpunkter. Funktioner som finns är bland annat best shot selector där kameran tar ett antal bilder i snabb följd och sedan väljer ut den skarpaste själv. Kameran väger 184 gram och har måtten 94x58x24 mm.

Tillverkare: Nikon