Sök
Kodak Easyshare Z710

Kodak Easyshare Z710

Begränsade bildegenskaper

2007-04-02

Det blir mycket zoom och upplösning för pengarna, men bildkvaliteten går inte hem hos testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Colorfoto - "Auflösung nur mäßig"
What Digital Camera 79/100 "Average image quality and performance"
Cnet 6/10 "Neither bad nor impressive"
Trusted Reviews 3/10 "Has little going for it"

Vad tycker testarna?

Kodak Z710 är enligt testarna en väldigt lättskött och greppvänlig kamera som erbjuder ett ordentligt zoomomfång till ett lågt pris. Det anses dock vara allt man får då alla testare har invändningar mot vad produkten klarar av att prestera. Det allvarligaste hos kameran upplevs vara att bildstabilisator saknas och att brus är ett problem redan på låga iso-nivåer. När man ser till bildkvaliteten är det helt enkelt inte lönt att köpa Z710 trots att den har en bra zoom, skriver en testare. Två testare anser att kameran är godkänd med tanke på priset, men att den knappast imponerar i övrigt.

Colorfoto

"Auflösung nur mäßig"

Kodak Easyshare Z710 bakTyska Colorfoto skriver att den som skaffar sig en Kodak Z710 får mycket zoom för pengarna. Den är lätt att sköta men då bildstabilisator saknas helt så är det enligt testaren svårt att utnyttja hela zoomens omfång. Dessutom så har kameran problem med upplösningen som är godkänd i mitten men dålig utåt hörnen. Vidare så uppger testaren att brus är ett problem då det börjar uppträda redan vid iso 100.

Källa: Colorfoto (DE) nr 3 2007

What Digital Camera

"Average image quality and performance"

En lättgreppad kamera som är lättskött och erbjuder många nyttiga funktioner skriver What Digital Camera. Kameran reagerar snabbt mellan tagningar men är lite seg i starten. Bildkvaliteten beskrivs som bra med klara färger och fina detaljer, men bara så länge ljusförhållandena är bra. Blir det lite mörkare så gör höga brusnivåer och frånvaro av bildstabilisator det mycket svårt att knäppa lika fina bilder.

Källa: What Digital Camera (GB) nr 118

Cnet

"Neither bad nor impressive"

Kodak easyshare Z710 framZ710 är enligt Cnet en kamera som förutom sin zoom och ett par användbara funktioner egentligen inte har något att komma med. Testaren upplever den som långsam och kan inte förstå att bildstabilisator utelämnats. Dessutom så ogillas det att hela upplösningen inte kan användas över hela iso-omfånget. Brus beskrivs också uppkomma mer och mer ju högre iso-värde kameran ställs in på. När ljusförhållandena är bra så bjuder bilderna på fina färger och bra detaljåtergivning, men bara då. Detta är inte tillräckligt för prisklassen och det finns andra kameror som gör ett klart bättre jobb avslutar Cnet.

Källa: www.cnet.com (US)

Trusted Reviews

"Has little going for it"

Kodak Easyshare Z710 zoomInte heller Trusted Reviews är vidare nöjda med Z710. Det är dock en lättskött kamera tack vare det intuitiva menysystemet. Bland missar och irritationsmoment nämns att blixten alltid ploppar upp när kameran startar och en väldigt dålig elektronisk sökare. Det är också en långsam kamera. Bilderna anses inte hålla tillräckligt hög klass och video som filmas beskrivs som värdelös. En kamera som bör undvikas, avslutar Trusted Reviews.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 2200 kronor

Produktfakta: Kodak Easyshare Z710 är en digitalkamera med upplösning om 7,1 megapixlar och en optisk zoom på 10X. Skärmen på 2 tum med elektronisk sökare om 210k pixlar. Bilder lagras som jpeg antingen på 32 mb internminne eller på sd alternativt mmc. Rörliga bilder med ljud kan spelas in mpeg4 med 10,5 bilder/s och upplösningen 640x480 pixlar. Anslutningar för a/v och usb med stöd för pictbridge. Väger 285 gram utan batteri och har måtten 98x78x73 mm.

Tillverkare: Kodak