Sök
Kodak Easyshare M1093IS

Kodak Easyshare M1093IS

Intressant budgetkamera

2009-08-26

Kodak Easyshare M1093IS har ett imponerande videoläge, snygg design och ett godkänt pris. Den är värd lite extra uppmärksamhet, men lågljusegenskaperna är dock inget att hurra för.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 3.5/5 "It's a simple ultracompact with a ton of scene modes"
Trusted reviews 7/10 "The stand-out feature for the M1093 has to be its video mode"
Digital camera resource - "The Kodak EasyShare M1093 IS offers a lot of bang for the buck"
What digital camera 80/100 "For a budget camera it makes a good first impression"
Steve´s Digicams - "One of the "smartest" capture modes out there"

Vad tycker testarna?

Någonting som alla testare var överens om var kamerans snygga design men också hur dåligt kameran presterade i ISO-tal högre än 400. I övrigt ansåg de att kameran var helt okej, speciellt för sin prisklass och att såväl bildkvalitet som filmläget var imponerande. Den är välbyggd, liten och billig och därmed en kamera som är värd att kika på, åtminstone om du inte tänkt använda den i alltför dåligt ljus.

Cnet

"It's a simple ultracompact with a ton of scene modes"

Den generella attityden till den här kameran är mycket positiv, speciellt gällande design och vad gäller att fota i bra ljus och utomhus. Däremot klarar den inte av när det är för mörkt och att använda högre ISO än 200 förstör lätt bilderna. Den har flera olika lägen att fota i och fungerar väldigt bra på automatik, eller Smart Capture, och om man tillåter den så klarar den av mycket på egen hand. Knapparna är lättillgängliga och fungerar bra, modellen är också relativt snabb och har ett bra pris vilket gör det till en kamera som kan användas av de flesta.

Källa: reviews.cnet.com (US)

Trusted reviews

"The stand-out feature for the M1093 has to be its video mode"

Det här är en kamera som ger ett väldigt gott första intryck med sin design och sin känsla. Kameran är hållbart byggd och ser dyrare ut än den faktiskt är. Placering av diverse knappar kunde ha varit bättre och tydligare eftersom de nu är för små och lite felaktigt placerade för att få bästa möjliga grepp. Kamerans mest positiva aspekt är filmläget och den kan filma upp till 30 minuter långa sekvenser. Fotokvaliteten är mycket god i bra ljus men kameran presterar inte alls särskilt bra över ISO 400. Så länge man planerar att fotografera mycket utomhus och i bra ljus är den här kameran helt okej och fungerar för det mesta.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Digital camera resource

"The Kodak EasyShare M1093 IS offers a lot of bang for the buck"

Digital camera resource tycker att kamerans batteritid är under medel och ett extra batteri kan behövas. Eftersom modellen enbart har ett fåtal knappar innebär det istället att man måste ändra mycket inställningar i menyn och ofta får bläddra fram och tillbaka där, vilket inte är särskilt tidsbesparande. Någonting som är mycket positivt är kamerans bildstabilisator som helt klart är ett plus. Kamerans vitbalans är helt okej, precis som bildkvaliteten, men om det är någonting som imponerar så är det videoläget, som är mycket bra enligt testaren.

Källa: www.dcresource.com (US)

What digital camera

"For a budget camera it makes a good first impression"

Bildkvaliteten i den här kameran är bättre än man kan förvänta sig för det priset man betalar och designen är riktigt bra vid första intrycket. Däremot presterar inte kameran särskilt bra vid högre ISO tal, och blixten är heller inte vad man kan önska, utan betydligt sämre. Knapparna på kameran är något svåra att hantera men ändå okej och höljet på kameran känns stabilt och bra. Med andra ord är det en bra kamera för pengarna.

Källa: www.whatdigitalcamera.com (GB)

Steve´s Digicams

"One of the "smartest" capture modes out there"

Enligt Steve är det här en okej kamera som inte når ända fram. Bildkvaliteten visar sig vara väldigt bra när man fotograferar utomhus och i bra ljus, men presterar något sämre inomhus, men ändå helt okej för en kamera i denna klassen. Kameraminnet fylls upp så snabbt som efter tre bilder och tar upp till 30 sekunder att tömma innan det är möjligt att ta fler bilder, vilket är väldigt synd. Sammanfattningsvis är det här en kamera med många bra lägen att använda sig av och också en kamera som presterar förvånansvärt bra för sin prisklass. Den är helt enkelt värd att ta sig en titt på.

Källa: www.steves-digicams.com (US)

Cirkapris: 1700 kronor

Produktfakta:

Kodak Easyshare M1093IS
Typ: Kompaktkamera
Megapixlar: 10,1
Optik: 3x optisk zoom
Mått: 95,2 × 58,5 × 21,4 mm
Vikt: 135 gram (utan batteri)

Tillverkare: Kodak