Sök
Canon PowerShot A620

Canon PowerShot A620

Utmärkt kamera till bra pris

2006-01-09

En digitalkamera med 7 megapixel och många tekniska funktioner. Testarna är överens om att detta är en mycket bra kamera till ett mycket bra pris.
Testkälla Betyg Kommentar
Digitalfoto - “Håller onekligen ställningarna”
Cnet 7,4/10 “Sliding easily to the head of Canon's A-series line”
Megapixel 92/100 ”Excellent image quality”
DP Review - “Suitable for everyone”
Imaging Resource - “Sits at the top of Canon's A-series”

Vad tycker testarna?

Canon PowerShot A620 beskrivs som en snabb kamera med många tekniska nyheter. Testarna tycker att designen är grepp- och användarvänlig. Den vridbara lcd-skärmen som gör det möjligt att fotografera ur olika vinklar uppskattas mycket. Alla testare berömmer bildkvaliteten och bedömer dem som klara och detaljrika samt att färgerna är naturliga. Det anmärks dock på röda ögon ibland och krångliga användarmanualer. Sammantaget får den ett utmärkt slutbetyg av alla testare.

Digitalfoto

“Håller onekligen ställningarna”

Canon Powershot A620 rakt framifrånDigitalfoto skriver att detta är en bra och snabb kamera som lever upp till förväntningarna. Zoomobjektivet som ger möjlighet till en stor bräddvidd uppskattas mycket och att lcd-skärmen är vridbar gör att man har möjlighet att fotografera ur fler vinklar. Testaren är mycket nöjd med bildkvaliteten och tycker att kontrast och färgåtergivning är bra både inom- och utomhus, speciellt bra beskrivs hudtoner vid porträttfotografering. Enligt testaren har A620 dock problem med röda ögon även när elimineringsfunktionen är påslagen. Kameran bedöms även som greppvänlig och lättanvänd. Enligt testaren är det en bra kompromiss mellan möjligheten till avancerade manuella inställningar och automatiska. Sammantaget får den ett bra slutbetyg med omdömet att denna kamera tar bra bilder och är snabb.

Källa: Digitalfoto nr 11 2005

Cnet

“Sliding easily to the head of Canon's A-series line”

Cnet tycker också att zoomobjektivet är bra. Kameran beskrivs enligt testaren vara mycket greppvänlig och det är lätt att använda och förstå knappar, menyer och inställningar. De många inställningarna och möjligheten att växla mellan manuellt och automatiskt uppskattas också. Den vridbara lcd-skärmen användes flitigt av testaren som tyckte den var mycket praktisk. Det var dock bildkvaliteten som imponerade mest och fotona beskrivs som tydliga och detaljrika, även färgerna bedömdes som bra.

Källa: http://reviews.cnet.com

Megapixel

”Excellent image quality”

Canon Powershot A620 lcdMegapixel berömmer designen och beskriver den som greppvänlig, och menar att det är lätt att förstå samt använda yttre kontroller och funktioner. Den rörliga lcd-skärmen är också mycket uppskattad. Testaren berömmer de många funktionerna och tekniska nyheterna, speciellt zoomen får pluspoäng. Bildkvaliteten beskrivs som utmärkt. Fotona är tydliga och detaljrika och färgerna beskrivs som mycket naturliga. Menyer och funktioner bedöms också som tydliga, lättförståeliga och användarvänliga, även om användarguiden beskrivs som aningen rörig.

Källa: www.megapixel.net

DP Review

“Suitable for everyone”

DP Review tycker också de att detta är en greppvänlig kamera och den beskrivs vara både genomtänkt och snabb. Även här uppskattas de många funktionerna som den har. Enligt testaren är bildkvaliteten klar och tydlig och färgerna naturliga. Kvaliteten bedöms vara utmärkt för att vara en budgetkamera. Testaren uppskattar mycket batteriernas långa livslängd. Dock anmärks på zoomen och att den inte har tillräckligt många lägen samt att menyn måste användas för att ändra inställningen på iso. Överlag beskrivs detta som ett utmärkt val för både nybörjaren såväl som för den avancerade användaren. Sammantaget får den ett mycket bra omdöme.

Källa: www.dpreview.com

Imaging Resource

“Sits at the top of Canon's A-series”

Canon Powershot A620 bakImaging Resources menar också att detta är en mycket bra kamera till ett bra pris. Den passar familjer med skilda fotograferingskunskaper på grund av dess många olika funktioner. Testaren uppskattar mycket den roterande skärmen och möjligheten att ta foton ur många olika vinklar. De tycker även att designen är genomtänkt och att den är lätthanterlig. Användarguiden beskrivs som tydlig och det är lätt att komma igång. Däremot upplever testaren att vissa beskrivningar är kryptiska och svåra att förstå, samt att informationen är spridd mellan två manualer, vilket testaren tycker krånglar till det. Bildkvalitet och färgåtergivning bedöms som mycket bra, speciellt ansiktsfärgen. Kontrasten bedöms vara aningen för hög och testaren menar att detaljer kan försvinna bland "highlights" och i skuggor. Den får ett utmärkt omdöme och beskrivs som en utmärkt "allround" kamera.

Källa: www.imaging-resource.com

Cirkapris: 3800 kronor

Produktfakta: Canon PowerShot A620 är en digitalkamera med 7 megapixel och 4x zoom, optisk och digital. Den har en vridbar lcd-skärm på 2 tum. Bildupplösning är 3070x2304 pixel och standardformat är jpeg samt avi. Det finns både automatisk och manuell fokusering. Den har inbyggd blixt, funktion för reducering av röda ögon och självutlösare på 2 eller 10s. Det finns film- och ljudinspelning så långt minnet räcker, men maximalt till 1gb. Storleken är 105x66x49 mm och den väger 235 g utan batterier.