Sök
Canon Powershot A570 IS

Canon Powershot A570 IS

Många möjligheter

2007-11-19

Canon A570IS är en kamera som passar såväl nybörjaren som den mer erfarne fotografen. Med många möjligheter och ett attraktivt pris så kan detta vara ett alternativ att titta närmare på.
Testkälla Betyg Kommentar
Digitalfoto 22/25 "Kameran många användare söker"
Bild och ljud hemma 4/6 "Strålande användarvänlighet"
Digital photographer 78/100 "Excellent value for the money"
What digital camera 88/100 "For manual control, Canon's A570IS is hard to beat"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att kameran har bra ergonomi och ligger stadigt i handen vilket gör den lätt att hantera och användar vänlig. Den har många funktioner och ett lågt bra pris. Testarna tycker att bildresultatet blir riktigt bra för att vara en kamera med ett så lågt pris. Det som anses negativt är att de ibland kan uppleva att färgåtergivningen inte alltid är helt neutral, men genomgående för alla testare är att de är imponerade av funktionerna och kvaliteten för en kamera i den här prisklassen. Här får man valuta för pengarna.

Digitalfoto

"Kameran många användare söker"

Digitalfoto tycker att Canon Powershot A570 IS erbjuder förvånansvärt många funktioner trots sitt låga pris. De ger framförallt bildstabilisatorn ett plus. Kameran är snabb och bilderna blir godkända, men man får vara uppmärksam på färgmättnadsgraden och blixtintensiteten i vissa lägen. Denna kamera erbjuder många inställningar, god bildkvalitet och smidig storlek, dessutom tycker testaren att den har ett bra pris.

Källa: Digitalfoto (SE) nr 6 2007

Bild och ljud hemma

"Strålande användarvänlighet"

Bild och ljud hemma tycker att Canon har gjort en lättanvänd kamera som är kompakt och som tillhandahåller alla de funktioner som skulle kunna tänkas behövas. Det som framförallt uppskattas är att den är så användarvänlig. Färgåtergivningen är tyvärr inte helt neutral, utan det blir extra intensitet i röda, gröna och blåa toner. Testarna tycker dock inte att det stör speciellt mycket. Testarna rekommenderar denna kamera då den är mångsidig och även har de funktioner som erfarna fotografer skulle behöva.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 6/7 2007

Digital photographer

"Excellent value for the money"

Digital photographer tycker att A570is är en kamera med många möjligheter. Den är robust men ändå smidig vilket gör att användaren har ett bra grepp. Gränssnittet är välgjort då det är lätt att navigera genom menyerna, och det är enkelt att byta inställningar när man vill. Bilderna blir bra trots att detta är en budgetkamera. Avslutningsvis tycker testarna att detta är en kamera som passar nybörjaren såväl som den mer erfarne fotografen, då det finns möjlighet till många manuella inställningar.

Källa: Digital photographer (GB) Issue 60

What digital camera

"For manual control, Canon's A570IS is hard to beat"

What digital camera har gjort ett jämförande test av kompakta kameror där Canon, Olympus, Samsung, Panasonic och Pentax ingår. Testaren tycker det är positivt att A570is har möjlighet till mer manuella inställningar än andra kameror i samma klass. Upplösningen på skärmen är i sämsta laget och att joysticken kunde ha varit smidigare, nu upplevs den som en aning stel. Men framförallt prisas fotoresultaten med välexponerade och skarpa bilder. Testvinnare blir Panasonic Lumix FX30.

Källa: What digital camera (GB) Issue 126

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Canon A570IS är en kompaktkamera med 7 megapixels upplösning. Måtten är 90x64x43 mm och den väger 175 gram. Den har 4x optisk zoom med bildstabilisering och en 2,5 tums lcd-skärm. Optiken är 75-140 mm. Det finns 19 förinställda motivprogram. Den har även pictbridge och print/share-knapp. Filformatet är jpeg och minneskort som stöds är sd, sdhc och mmc.

Tillverkare: Canon