Sök
Canon Ixus 750

Canon Ixus 750

Elegant, högupplöst och kompakt

2006-02-03

Canon Ixus 750 är en kompaktkamera med 7 megapixlars upplösning. Testarna gillar att kameran är snabb och har en tilltalande design. Bilderna får klart godkänt utan några speciella brister.
Testkälla Betyg Kommentar
What Digital Camera 85/100 "Limited manual features"
Trusted Reviews 8/10 "An expensive luxury"
Bild & Ljud Hemma 9/10 "En superkamera!"
LetsGoDigital 4,5/5 "Superbly designed camera"
Cnet 7,2/10 "Well designed"

Vad tycker testarna?

Kameran är snabb och bildkvaliteten är utmärkt för en kompaktkamera. Designen på kameran är förträfflig och alla testare skriver att Ixus har en genomgående hög känsla av kvalitet. Batteritiden får både ris och ros beroende på testare. Detta varierande resultat beror nog på hur ofta man använder den strömslukande bildskärmen. Kameran har inte så många manuella inställningar.

What Digital Camera

"Limited manual features"

Canon Ixus 750 bakWhat Digital Camera skriver att Ixus 750 jämställs med fin kvalitetskänsla och vacker design. Kameran är dessutom enkel att använda och är relativt snabb. Bildskärmen på baksidan känns stor men upplösningen matchar inte riktigt skärmens storlek. Bildkvaliteten är utmärkt med bra detaljer och fina färger. Är det höga kontrastskillnader kan man dock se tendenser till kromatisk aberration. Det är ett optiskt fel som ger färgförskjutning i bilden. Sammanfattningsvis är detta en riktigt bra kompaktkamera som håller genomgående hög kvalitet. Lite fler manuella inställningar hade dock varit önskvärt med tanke på priset.

Källa: What Digital Camera, nr 104 2005

Trusted Reviews

"An expensive luxury"

Trusted Reviews gillar att kameran är kompakt och väl konstruerad. Designen är av toppklass och kameran har genomgående bra bildkvalitet. En kul funktion är att man kan filma i upplösningen 320x240 i hela 60 bilder per sekund. Detta gör att man vid uppspelning av filmen i 30 bilder per sekund får en slow-motion effekt. Priset på kameran är ganska högt om man jämför med några av konkurrenterna. Värderar man stil och design kan kameran ändå vara värd de extra hundralapparna tror testaren.

Källa: Till Trusted reviews

Bild & Ljud Hemma

"En superkamera!"

Canon Ixus 750 miljöbildBild & Ljud Hemma tycker att Ixus 750 är gediget konstruerad och överlag har få brister. Precis som föregångaren är kameran också snabb och har en utmärkt autofokus. Negativt är att batteritiden inte är den allra bästa. På en laddning kan man ta ungefär 160 bilder enligt testaren. Viss kromatisk aberration kan upptäckas i kontrastrika bilder men annars är bildkvaliteten riktigt bra. Bilderna är skarpa och har naturliga och mättade färger. Ixus 750 är en kamera som är klart svårslagen i sin prisklass.

Källa: Bild & Ljud Hemma, nr 12 2005

LetsGoDigital

"Superbly designed camera"

LetsGoDigital skriver att Digic II-processorn är en av anledningarna till modellens framgångar. Tack vare processorn har kameran kort starttid och slutarfördröjning, snabb bildbehandling och bra bildkvalitet. Detta märks speciellt på högre iso-nivåer då processorn gör ett riktigt bra jobb. En annan fördel som Ixus har är designen. Kameran borde attrahera även den mest trendmedvetne menar testaren. En utmärkt kombination av design och bildkvalitet gör Ixus 750 till en riktig höjdare.

Källa: Till LetsGoDigital

Cnet

"Well designed"

CanonCnet tror att detta är en bra kamera för den som inte har alltför stora krav på manuella inställningar. Vill man ha en möjlighet att ställa in slutartid och andra mer avancerade funktioner bör man leta efter en annan kamera. Vill man däremot bara ha en snabb och kompakt kamera att ta med överallt kan Ixus 750 vara värd att titta närmare på. Till skillnad från Bild & Ljud Hemma anser Cnet att kameran har en utmärkt batteritid. Testaren kunde ta nästan 1300 bilder på en laddning. En bra kompaktkamera som fungerar utmärkt för alldagliga situationer blir testarens slutomdöme.

Källa: Till Cnet

Cirkapris: 5600 kronor

Produktfakta: Ixus 750 är en kompaktkamera från Canon. Den har 7 megapixlar som ger bilder med upplösningen 3072x2304. Den optiska zoomen är 3x. Bilder sparas som jpeg och filmer som avi. Man filmar i upplösningen 640x480 med 30 bilder per sekund. Bildskärmens storlek är 2,5 tum. Vill man inte använda bildskärmen finns det också en optisk sökare. Anslutningar som finns är usb 2.0 samt av-utgång. Minneskort som stöds är sd eller mmc. Måtten är 90x57x27 mm och kameran väger 170 gram exklusive batteri.