Sök
Olympus C-8080

Olympus C-8080

I toppklass

2004-05-24

Kameran får odelat positiva kommentarer från alla testare. Imponerar med fantastisk bildkvalitet, många funktioner och bra konstruktion.
Testkälla Kommentar
Steve`s Digicams “Olympus has produced another winner”
Dc Resource “Has nearly everything you can think of”
Megapixel “A very versatile camera”
PC Magazine ”A top choice for serious shooters”

Vad tycker testarna?

Testarna är väldigt imponerade av kameran och menar att den startar och jobbar snabbt, tar fantastiska bilder som är välexponerade och har många detaljer. Kameran är välkonstruerad, även om ett par testare kommenterar att menysystemet till en början kan kännas något krångligt. Funktionerna är många och flexbiliteten stor. LCD-monitorn och den elektroniska sökaren anses hålla hög kvalitet. Kameran anses passa både nybörjare och mer avancerade användare. Alla testare är imponerade av kameran, som dessutom håller ett relativt lågt pris.

Steve`s Digicams

“Olympus has produced another winner”

Steve’s Digicams menar att kameran startar upp blixtsnabbt och har en fantastiskt kort väntetid mellan bilderna. Kontrollerna som finns är avancerade, upplösningen hög och kvaliteten fenomenal. Designen är genomtänkt och kompakt. Kameran är trevlig att hålla i och kontrollerna är ergonomiskt placerade. Den elektroniska sökaren är skarp och klar. Även LCD-monitorn har hög kvalitet och det är positivt att den är vridbar. Testaren tror att användaren kommer att uppskatta den goda kontrollen över exponeringen liksom de olika sceninställningar som går att göra. Det går snabbt och smidigt att föra över bilderna till en dator. Den medföljande fjärrkontrollen uppskattas mycket. Man tror att kameran passar främst mer avancerade fotografer även om nybörjare enkelt kan använda de automatiska inställningarna. Zoomen arbetar tyst och smidigt. De rörliga bilderna är båda skarpa och klara. Den kraftiga blixten och zoomkapaciteten gör att bilder inomhus blir väldigt bra. Flexibiliteten är stor. Exponeringen blir korrekt och färgerna välbalanserade. Röda ögon är något man inte alls ser till hos den här kameran. Makrobilder har en viss tendens till att bli överexponerade då man använder blixt, men det är en liten anmärkning för i övrigt är kameran väldigt kompetent när det gäller makrobilder. Även bilder tagna utomhus är väldigt bra. Färgerna känns rika och livliga och bilderna välexponerade. Batteriet håller länge. En kamera som har massor av godsaker att erbjuda. Rekommenderas starkt av testaren tack vare de fantastiska bilderna. Dessutom är priset konkurrenskraftigt.

Källa: Till Steve's Digicams hemsida
Till DC Resources hemsida
Till Megapixels hemsida
Till PC Magazines hemsida

Dc Resource

“Has nearly everything you can think of”

Olympus-C-8080_lenses

DC Resource säger att Olympus C-8080 är bekväm att hålla i och har ett trevligt yttre. De viktigaste kontrollerna är enkla att nå. LCD-monitorn håller hög kvalitet och är ljus och skarp. Den elektroniska sökaren är också fenomenalt bra. Batteritiden anses vara imponerande. Kameran startar upp fantastiskt fort och likaså fungerar fokus snabbt och bra i de flesta ljussituationer. Även tiden mellan bilderna är strålande. När det gäller bildstorlek finns det fler alternativ att välja mellan än testaren någonsin sett. Vad gäller bildkvaliteten anses kameran vara väldigt kapabel till att ta fina makrobilder. Detaljerna är fantastiska och färgerna fina. Även nattbilder blir imponerande. Vid högre ISO-inställningar blir bilderna ganska gryniga. Inga röda ögon uppstår i bilderna, vilket är fantastiskt bra. Överlag är bilderna välexponerade och skarpa. Även de rörliga bilderna håller riktigt imponerande kvalitet. Den enda nackdelen är egentligen att det finns väldigt många knappar på kameran och att menysystemet kan förvirra. En kamera för den som vill ha kontroll.

Megapixel

“A very versatile camera”

Megapixel tror att Olympus C-8080 kommer att locka många kunder tack vare sin design och framförallt sin prestanda. Ergonomin är strålande där kameran är enkel att hålla i och knappar och inställningar är lätta att komma åt. Bra också med flera snabbval. Överlag är kameran smidig att använda. Flexibiliteten är stor och det finns många bildstorlekar att välja bland. Kontrollen över andra inställningar är också bra, exempelvis ISO. Funktioner och finesser är många och kan vara lite förvirrande till en början. Kameran passar både nybörjare och mer avancerade användare just för att den har både bra automatiska inställningar och många manuella möjligheter. Kameran startar upp fort. Skärpan och detaljrikedomen i bilderna är imponerande och helt utan felaktigheter. Kameran klarar även alla sorters ljusförhållanden. Testaren sammanfattar C-8080 med fantastisk bildkvalitet, stor flexibilitet och bra konstruktion samt ett pris som är överkomligt.

PC Magazine

”A top choice for serious shooters”

Olympus-C-8080_spotlight

PC Magazine berömmer kameran då de anser att den levererar fantastisk bildkvalitet och många bra funktioner. Det finns totalt väldigt lite negativt att säga och de få nackdelarna handlar främst om användarvänlighet och något krångligt menysystem. Dessa nackdelar vägs dock upp av allt som är bra, dessutom tar det inte så lång tid att vänja sig vid menyerna. Knappar och inställningar är välplacerade, förutom att det känns omständligt att hitta fokus manuellt. I övrigt fungerar finesser och sceninställningar väl. Kameran startar upp fort och har kort tid mellan bilderna. Bilderna har rika, livliga färger och är välexponerade. Ett mycket bra val för den som vill ta bra bilder, både med avancerade manuella inställningar och bra automatik.

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Olympus C-8080 är en 8 megapixel digitalkamera med 5x optisk zoom och en vridbar LCD-monitor som är 1,8 tum stor. Maximal upplösning för bilder är 3264x2448 bildpunkter. Det finns automatiska inställningar men också helt manuella möjligheter. Det går att spara bilder på xD-picture Card, Compact Flash samt Microdrive. 32 MB xD-picture Card medföljer. Finns möjlighet att ansluta extern blixt via blixtsko. Stillbilder sparas i JPEG-format. Det går att ta rörliga bilder med ljud till en upplösning av 320x240 bildpunkter. Uppladdningsbart batteri medföljer. USB 2.0 finns liksom videoutgång. Stöd för PictBridge för utskrift till kompatibla skrivare. Kameran väger 660 gram och har måtten 124x85x99 mm. Fjärrkontroll medföljer liksom mjukvaran Camedia Master 4.2.

Modell: Olympus C-8080