Sök
Oki C5510 MFP

Oki C5510 MFP

Kompetent för det lilla kontoret

2006-01-10

Testarna anser att Oki C5510 MFP är snabb och att bildkvaliteten är tillräcklig för det mesta utom fotoutskrifter.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 64/100 “Lika oattraktiv som en byggnadsställning”
PC för alla 7/10 “Snabb, många funktioner”
IT Reviews - “Print quality is good for business graphics”
Trusted Reviews 8/10 “A serious piece of business equipment”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att skrivaren har ett stort och klumpigt utseende, men att den passar bra för det lilla kontoret som söker en kompetent skrivare. De flesta testare tycker att den är ganska enkel att installera och att använda. Utskriftshastigheten är hög vid såväl text- som grafikutskrifter. Även vid scanning går det fort. Kvaliteten är klart godkänd i de flesta sammanhang utom när det kommer till fotoutskrifter där det kunde vara snäppet bättre.

Mikrodatorn

“Lika oattraktiv som en byggnadsställning”

OkiMikrodatorn testar förutom Oki C5510MFP även Brother MFC-5840CN, Brother MFC-620CN, Canon Pixma MP760, Dell AIO962, Epson Stylus CX6600, HP Color Laserjet 2840 samt HP Officejet 7410. Testvinnare är Canon Pixma MP760 medan Oki C5510MFP hamnar på en andra plats. Testaren tycker att skrivaren fungerar bra i en miljö där utskriftsbelastningen är låg till måttlig. Produkten är både stor och otymplig och påminner starkt om en traditionell kopiator. Papperet har en rak matningsbana vilket gör att utskriftshastigheten på färgutskrifter och kopior är hög. Färgutskrifterna är inte optimala medan de svartvita utskrifterna håller riktigt bra kvalitet.

Källa: Mikrodatorn nr 10 2005

PC för alla

“Snabb, många funktioner”

PC för alla menar att Oki C5510MFP är en alldeles utmärkt produkt för det lilla företaget. Den är enkel att installera och om man bortser från utseendet som enbart gör ett stort och klumpigt intryck, så fungerar den mycket bra. Utskriftshastigheten är riktigt bra. Bullernivån är på en acceptabel nivå. Generellt sett håller utskrifterna en hög kvalitet oavsett om motivet är text eller bild. Scannern är också snabb och håller en överraskande hög kvalitet. Något som testaren irriterar sig på är att skrivaren har en tendens att krångla med pappersmatningen så snart men vill skriva ut fler utskrifter än 15.

Källa: PC för alla nr 11, december 2005

IT Reviews

“Print quality is good for business graphics”

IT Reviews tycker att installationen går både snabbt och lätt. Dessutom fungerar pappershanteringen bra. Utskrifter i såväl svartvitt som färg har en glansig yta som en del användare är mindre förtjusta i medan andra anser att det ser proffsigt ut. Vid tester är utskriftshastigheten 10 sidor per minut vid svartvita utskrifter och 2 sidor per minut i färg. Kvaliteten på det som skrivs ut passar bra för grafik eftersom färgerna blir starka. När det kommer till fotoutskrifter blir färgerna något för ljusa. Detta går att redigera men testaren hade önskat bättre resultat från början. Skrivaren fungerar bra i nätverk och man kan överföra dokument direkt från scannern vilket är en bra funktion.

Källa: www.itreviews.co.uk

Trusted Reviews

“A serious piece of business equipment”

Trusted Reviews uppskattar möjligheten att överföra dokument direkt till en PC via nätverket. Skrivaren är en ganska komplicerad historia att sätta ihop, och får man vid köpet ett erbjudande om hopmontering bör man acceptera det illa kvickt. Installationen av mjukvaran är desto enklare. Ett femsidigt textdokument tar ca 30 sekunder att skriva ut medan en blandning av grafik och text tar ca 23 sekunder. Bildkvaliteten är bra även om den inte kan mäta sig med de allra bästa produkterna i samma kategori. Fotoutskrifter påminner mest om ett retuscherat vykort, vilket inte är så lockande.

Källa: www.trustedreviews.com

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: Oki C5510 MFP är en kombinerad laserskrivare, kopiator och bildläsare vars maximala upplösning är 1200x600 dpi och minnet på 96 MB. Den optiska upplösningen vid scanning är 600x600 dpi. Anslutningarna är USB 2.0 och Ethernet. Pappersstorleken som maximalt kan hanteras är A4 med en pappersvikt i standardmagasinet på mellan 60-120 gram/m2. Utskriftshastigheten är i likhet med kopieringshastigheten 12 sidor per minut i färg och 20 sidor per minut när det är svartvitt. Tid för första utskrift tar 14 respektive 9 sekunder beroende på om det är i färg eller svartvitt. Produkten är enbart kompatibel med operativsystemet Windows. Måtten är 667(H)x444(B)x561(D) mm och vikten är 32 kg.