Sök
Lexmark x2350

Lexmark x2350

Små kostnader

2006-04-26

En imponerande prisvärd multimaskin som klarar av att skriva ut, scanna och kopiera. Allt detta till ett lågt pris, både när det gäller inköpspris och utskriftskostnad.
Testkälla Betyg Kommentar
Digitalfoto för alla 7,6/10 "Fina resultat för pengarna"
It reviews - "Great value"
Trusted reviews 6/10 "Looks like a bargain"

Vad tycker testarna?

Testarna är imponerade över det låga inköpspris Lexmark X2350 har. De gillar också att den enda bläckpatronen inte är speciellt högt prissatt så att utskriftskostnaden hamnar på en rimlig nivå. Men det finns nackdelar med en patron och tre färger. Varken text eller grafik blir speciellt bra även om resultatet duger till den som inte har höga krav. Fotoutskrifter på fotopapper håller dock riktigt bra kvalitet. En annan nackdel som testanra noterar är att det gäller att ha tålamod eftersom utskrifterna tar tid. Sammanfattningsvis är testarna överens om att maskinen är mycket prisvärd.

Digitalfoto för alla

"Fina resultat för pengarna"

Digitalfoto för alla anser att Lexmark X2350 har ett mycket lågt pris men det finns inte heller många finesser och kortläsare samt pictbridge saknas. Medföljande programvara är på svenska och ger goda justeringsmöjligheter. Med tanke på det låga priset håller utskrifterna en hög kvalitet med fina färger. Testaren noterar dock viss kornighet i utskrifterna och kontrasten kunde vara bättre. Svartvita bilder blir inte heller riktigt bra. En nackdel är också att bläcket går åt ganska fort. Utskriftshastigheten är enligt testaren okej men det tar tid, ett foto i A4-storlek tar drygt 6 minuter. Scannerfunktionen låter inte lika mycket som när man skriver ut, den har också användarvänlig programvara och ger bra resultat. Med tanke på det låga priset är detta en bra maskin.

Källa: Digitalfoto för alla (SE), nr 5 2006

It reviews

"Great value"

It reviews menar Lexmark X2350 är den billigaste multimaskinen de sett. En lågt prissatt multimaskin brukar innebära höga utskriftskostnader men detta gäller enligt testaren inte för X2350. Priset på den enda bläckpatronen, innehållande tre färger, är rimligt och priset per utskrift likaså. Maskinens design är kantig och mycket enkel. Nackdelarna med att en bläckpatron och tre färger framkommer i utskriftskvaliteten. Svart blir inte riktigt svart vilket innebär att text och grafik ser urtvättade ut. Däremot blir fotoutskrifter på fotopapper bra med fina färger och god detaljrikedom. Utskriftshastigheten är enligt testaren inte speciellt bra. I utkastläget nås inte alls de utlovade 15 sidor per minut och ett foto i storleken 10x15 cm tar över två minuter. Trots låg hastighet får man enligt testaren en mycket god prestanda i förhållande till vad man betalar.

Källa: Till It reviews (GB)

Trusted reviews

"Looks like a bargain"

Trusted reviews tycker att Lexmark har lyckats med att ta fram en bra multimaskin till ett lågt pris avsedd för hemanvändare. Designen är enkel och maskinen är lätt att använda. Installationen går också fort och smidigt. Det är dock synd att det inte är separata bläckpatroner. Textutskrifter, och då svart text blir inte speciellt bra. Fotoutskrifter på fotopapper blir dock helt okej. Utskriftshastigheten är inte den bästa, text skrivs ut med en hastighet av två sidor per minut och det tar över två minuter att skriva ut ett foto i storleken 15x10 cm. För den som inte har höga krav och är ute efter en maskin med lågt pris är detta ett fynd.

Källa: Till Trusted reviews (GB)

Cirkapris: 700 kronor

Produktfakta: Lexmark x2350 är en multimaskin med bläckstråleteknik som skriver ut, scannar och kopierar. Den använder sig av tre färger i en patron. Maximal pappersformat som hanteras är A4. Maximal utskriftshastighet vid både svartvitt och färg är 15 sidor per minut. Maximal kopieringshastighet är 12 kopior per minut. Enligt tillverkaren skall ett kantfritt foto, 10x15 cm, kunna skrivas ut på 38 sekunder som snabbast. Skrivarens upplösning i färg är 4800x1200 dpi och för svartvitt 1200x1200 dpi. Scannerns optiska upplösning är 600x2400 dpi. Inmatningskapaciteten är 100 ark. Programvara som medföljer är Lexmark Imaging Studio. USB 2.0 finns. Ljudnivån är 42 dBA vid användning. Vikten är 3,95 kg och måtten 153(H)x375(B)x286(D) mm.

Modell: Lexmark x2350