Sök
HP Photosmart 3210

HP Photosmart 3210

Bra hårdvara, mindre bra mjukvara

2006-02-06

En multifunktionsmaskin som kan scanna, kopiera och skriva ut men saknar faxfunktion. Testarna tycker installationen är för omständlig men att den klarar av alla funktioner riktigt bra.
Testkälla Betyg Kommentar
Digitalfoto för alla 8,5/10 "Lyckas med allt den tar för sig"
PC Pro 4/5 "It is great value"
Din Side 5/6 "Funksjonsutvalg utenom det vanlige"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att det inte finns mycket att anmärka på hos produkten i utförandet, det är en multifunktionsskrivare som inger en gedigen kvalitetskänsla ända ut i minsta detalj. Den är också lättskött via knappar och menyer direkt på skrivaren men den medföljande programvaran är det ingen av testarna som gillar. Den upplevs både vara onödigt stor och otymplig att arbeta med. Utskrifterna får goda omdömen av alla tre testare, kopior och inskanningar likaså. Men skannern kan ta lite väl lång tid på sig vid högre kvalitetslägen. Att det även går att skanna in filmnegativ är ett tillägg som uppskattas.

Digitalfoto för alla

"Lyckas med allt den tar för sig"

Digitalfoto för alla testar förutom HP Photosmart 3210 även Epson Stylus Photo RX620, Lexmark P6350 och Canon Pixma MP500. Den sistnämnda utses till testvinnare och HP hamnar på andra plats. Photosmart 3210 är snyggt designad och förutom installationen av den medföljande programvaran uppges skrivaren inte ha några direkta svagheter. Den återger färger och hudtoner naturtroget med helt okej skärpa och kontrast. Skrivaren har också mycket bra koll på gråtonerna. Vid kopiering blir resultatet bra med fina detaljer och skärpa. Att man även kan läsa in diabilder och negativ är ett trevligt tillägg. Hade utskrifterna varit något bättre hade Photosmart 3210 vunnit testet enligt Digitalfoto.

Källa: Digitalfoto för alla (SE), nr 2 2006

PC Pro

"It is great value"

PC Pro skriver att det är lätt att installera produkten via usb eller ett nätverk men ogillar att det inte går att installera enbart drivrutinerna. En minimal installation tar upp 395 hela MB på hårddiken då även ett bildprogram måste installeras. Dessutom så är TWAIN-gränssnittet som används vid scanning otympligt att arbeta med då det till exempel inte kommer ihåg senaste inställningen. Inläsningar håller förvisso hög kvalitet men vid upplösningar högre än 600 dpi tycker testaren att det går väl långsamt. Att en mulitfunktionsskrivare överhuvudtaget kan scanna in filmer är ovanligt enligt testaren så man bör kanske vara nöjd med att funktionen ingår. Skrivardelen jobbar däremot snabbt och kvaliteten är hög både för vanligt papper och fotopapper. Photosmart 3210 saknar faxfunktion och scannern är lite för långsam för den som scannar mycket, men man får ändå mycket för pengarna, tycker PC Pro.

Källa: Till PC Pro (GB)

Din Side

"Funksjonsutvalg utenom det vanlige"

Enligt Din Side är HP Photosmart 3210 mycket användarvänlig tack vare bland annat logiska knappar och menyer. Men de undrar varför en komplett installation skall vara så tidskrävande och ta upp hela 1,1 GB på hårddisken. Skrivaren använder sex olika färgpatroner vilket ger hög utskriftskvalitet med utmärkt färgåtergivning. Utskrifterna är så bra att testaren har svårt att skilja kopiorna från originalen. Även inscanningar och kopior håller toppkvalitet. Hastighetsmässigt är den inte lika snabb som produkter med enbart en funktion men är godkänd i en jämförelse med motsvarande produkter.

Källa: Till Din Side (NO)

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: HP Photosmart 3210 är en mulifunktionsprodukt med bläckstråleteknik som använder sig av sex färgpatroner. Förutom skrivare finns scanner- och kopieringsfunktion. Skrivaren klarar av pappersstorlekar upp till A4 och har en maximal upplösning på 4800x1200 dpi. Finns USB 2.0 och pictbridge samt kortläsare som kan hantera de flesta minneskort. Ett foto, 10x15 cm, i normal kvalitet tar 22 sekunder att skriva ut. Den skriver ut och kopierar vid normal kvalitet 5,7 sidor per minut för färg 7,8 sidor per minut för svartvitt..Scannern har optisk upplösning om 4800x4800 dpi. Kan anslutas till nätverk. Lcd-skärm i färg. Måtten är 464(B)x395(D)x220(H) mm och vikten 11,9 kg.

Modell: HP Photosmart 3210