Sök
HP Photosmart Plus B209

HP Photosmart Plus B209

Sticker inte ut tillräckligt

2010-03-25

HP Photosmart Plus B209 är en multifunktionsmaskin som erbjuder snabba utskrifter till ett relativt lågt pris. Utskriftskvaliteten kunde dock vara bättre.
Testkälla Betyg Kommentar
Digitalfoto för alla 77/100 ”Svag detaljåtergivning”
Pc advisor 4/5 ”HP makes things easy from the get-go”
Cnet 7,1/10 ”Has a great touchscreen interface, but average printing quality at best”
Expert reviews 4/5 ”An high-quality MFP that can print usable documents at 17ppm”

Vad tycker testarna?

HP Photosmart Plus B209 är ett bra alternativ för den som söker en multimaskin för vardagsbruk då den har ett relativt lågt pris och helt okej hastighet. När det gäller kvaliteten på utskrifterna får den dock lite blandade omdömen men pekskärmen får en hel del beröm och även de låga utskriftskostnaderna är ett plus.

Digitalfoto för alla

”Svag detaljåtergivning”

HP Photosmart_1Digitalfoto för alla har gjort ett jämförande test på fem multimaskinerna i budgetklassen. Testvinnare blir Canon Pixma MP560 medan Epson Stylus Photo PX650 hamnar på andra plats. Trea i testet blir Brother DCP-585CW och HP Photosmart Plus placerar sig på fjärde plats. På femte och sista plats hamnar Lexmark Impact S305. Testaren tycker att det är krångligt att installera HP Photosmart Plus men menar att den sedan är lätt att använda. Det noteras en del skavanker på utskrifterna och med tanke på priset kunde bildkvaliteten varit bättre.

Källa: Digitalfoto för alla (SE) nr 16 2009

Pc advisor

”HP makes things easy from the get-go”

Pc advisor tycker att HP Photosmart Plus B209 är en bra multifunktionsmaskin som kan passa studenter och hemanvändare. Den är enkel att installera och använda. Vidare anses den ha imponerande utskrifter både när det gäller hastighet och kvalitet. Kvaliteten sägs dessutom vara bra oavsett om det är text eller foto. Plus delas också ut till att utskriftskostnaderna är bättre än förväntat. Prisvärd.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Cnet

”Has a great touchscreen interface, but average printing quality at best”

Cnet menar att tillverkaren ändå försökt göra komma ifrån en kantig design genom att ge HP Photosmart Plus B209 lite kurviga kanter på den svarta kroppen. Installationen av skrivaren är lite krånglig där testaren har problem bland annat med sin brandvägg vid trådlös installation. Pekskärmen är däremot riktigt bra och väldigt logisk. När det gäller utskrifterna är hastigheten överraskande bra medan kvaliteten i bästa fall är genomsnittligt. En helt okej produkt i stort men det är tuff konkurens i klassen.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Expert reviews

”An high-quality MFP that can print usable documents at 17ppm”

Enligt Expert reviews är det tack vare att HP Photosmart Plus B209 har en mycket bra skärm smidigt att skriva ut foton direkt från ett minneskort. Utskriftshastigheten är mycket bra, speciellt när det gäller dokument. När det gäller kvaliteten är den tillräckligt bra för vardagsbruk. Kvaliteten på fotoutskrifter är dock inte lika bra men håller en acceptabel nivå. Testaren tycker att scanning och kopiering ser bra ut och att allt sammanslaget är HP Photosmart Plus B209 riktigt prisvärd.

Källa: www.expertreviews.co.uk (GB)

Cirkapris: 1700 kronor

Produktfakta: Typ: Multifunktionsmaskin med bläckstråleteknik och funktionerna skrivare, scanner och kopiator
Upplösning: Upp till 4800x1200 (skrivare) upp till 1200 dpi (scanner) upp till 600 dpi (kopiator)
Pappersstorlek: Upp till A4
Display: 5,99 cm pekskärm i färg
Anslutningar: Usb, pictbridge, trådlöst, kortläsare
Energiförbrukning: 13 watt i genomsnitt vid aktiv
Övrigt: Bluetooth (tillval), minne på 64 megabyte, hastighet upp till 30 sidor i svartvitt och 28 sidor i färg
Mått: 452(b)x407(d)x206(h) mm
Vikt: 7,2 kg