Sök
HP Photosmart 7260

HP Photosmart 7260

Miniskrivare

2004-03-03

Denna minimala fotofärgskrivare som bl. a. innehåller en kortläsare bjuder enligt testarna på en fullgod utskriftskvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Digitalfoto för alla 8,1/10 “Billig genväg till en ny kortläsare”
Mikrodatorn 44/70 “Nicht besonders schnell”
ColorFoto 70/100 “Nicht besonders schnell”
PCW 5/5 “Produced excellent prints”

Vad tycker testarna?

Ska man summera vad testarna tycker om utskriftskvaliteten hos HP Photosmart 7260 så hamnar man någonstans på plussidan, alla tycker att den är ok, men två anmärker på rödaktiga inslag i bilderna. Den nätta och kompakta designen uppskattas, men någon tycker att konstruktionen är alltför plastig. Installationen upplevs överlag som onödigt krånglig. Men det är ingen av testarna som undgår kortläsaren, som anses vara ett trevligt komplement, speciellt om man inte äger en digitalkamera från någon annan tillverkare än HP.

Digitalfoto för alla

“Billig genväg till en ny kortläsare”

Digitalfoto för alla har testat följande fyra fotoskrivare: Canon Bubble Jet i560, Epson Stylus Photo 839U, Lexmark Z705 och HP Photosmart 7260. HP:s skrivare hamnar på tredje plats, men är trots det inte en dålig skrivare, enligt testaren. Utskriftskvaliteten är lika bra som de två med högre poäng, men färgerna och då speciellt hudtoner tenderar gå lite åt det varma, röda hållet. Tillverkaren har stoppat i lite extra godis i form av en kortläsare och plats för en reservpatron, vilket är generöst med tanke på det låga priset. Skrivaren är minst i testet och kan dessutom vikas ihop och bli riktigt smidig. Den får också plus för låg ljudnivå. Installationen går inte helt smärtfritt, men bör inte vålla alltför stora problem. Men den blir dyr att äga i längden på grund av höga utskriftskostnader.

Källa: Digitalfoto för alla, nr 1, 2004
Mikrodatorn, nr 13, 2003
ColorFoto, nr 2, 2004
Till PCW's startsida

Mikrodatorn

“Nicht besonders schnell”

Mikrodatorn har plöjt igenom sju stycken olika fotoskrivare, dyra som billiga och inte helt oväntat hamnar två av de dyrare i topp. Epson Stylus Photo 950 tillsammans med HP Photosmart 7960 utses till bästa fotoskrivarna i testet. Photosmart 7260 hamnar på näst sista plats. Även om testaren tycker att 7260 är en helt ok skrivare, med en utskriftskvalitet som bör göra alla normalanvändare nöjda så blir helhetsintrycket sådär. Designen är kompakt och elegant men produkten upplevs som plastig och ömtålig och pappersinmatningen i kombination med vanligt kopieringspapper resulterade i mycket trassel.

ColorFoto

“Nicht besonders schnell”

Även tyska ColorFoto har tittat på flertalet skrivare, närmare bestämt sex stycken. HP Photosmart 7260 kommer på fjärde plats. Även här anmärker testaren på en omständlig installation. Skrivaren är billig i inköp för att vara en sexfärgsskrivare och har inga problem att prestera bra färger i utskrifterna. Den återger bra hudtoner, färgsättningen är bra och att skriva ut foton är inga problem. Men den är långsam och har ett högt pris per utskrift. För den som vill ha en extra skrivare för fotoutskrifter är 7260 dock ett bra komplement tack vare det låga inköpspriset.

PCW

“Produced excellent prints”

PCW ger HP:s 7260 toppbetyg. Testaren gillar den lilla kompakta designen. Skrivaren är välbyggd och är smidig att placera anser man. Textutskrifter blir skarpa, även om det tar en stund innan de tar sig igenom maskineriet. Fotoutskrifterna blir mycket levande. Även om man använder den vanliga färgpatronen istället för den som är avsedd specifikt för fotoutskrifter så blir resultatet mycket bra enligt testaren. Det är också kul att HP valt att integrera en kortläsare.

Cirkapris: 1000 kronor

Produktfakta: HP Photosmart 7260 är en bläckstråleskrivare avsedd för utskrift av foton. Utskriftshastigheten uppges ligga på ca 85 sekunder i bästa läge för foto (10x15). Maximal utskriftshastighet färg ligger på 4,7 sidor/minut och för svartvitt ligger det på 7 sidor/minut. Maximal upplösning är 4800x1200 punkter. Skriver förutom foton och vanligt papper även ut på OH, glanspapper och visitkort. Ansluts till PC eller Mac via USB på baksidan. Framtill finns även USB på framsidan för direkt anslutning till HP:s digitalkameror. Inbyggd kortläsare som klarar av att läsa CompactFlash, SmartMedia, Secure Digital, Multi Media, Memory Sticks och xD-Picture Card. Minneskapacitet 16 MB (inkluderad). Photosmart 7260 har måtten 435(H)x130(B)x145(D) mm och väger 2,5 kg.

Modell: HP Photosmart 7260