Sök
HP Deskjet 6940

HP Deskjet 6940

Inte för foto

2006-09-08

En enkel och billig skrivare med nätverksmöjligheter som enligt testarna är välbyggd, snabb och bjuder på hög kvalitet på textutskrifterna.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7,1/10 "Quality was good enough"
PC Pro 5/5 "A fuss-free and robust printer"
Druckerchannel "Gut für kleine Büros"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker alla att HP Deskjet 6940 är en skrivare som passar bra i ett mindre kontor eller ett hemmakontor. Den anses vara välbyggd och får plus för nätverksmöjligheten. Att använda skrivaren är enligt testarna inga större problem. Hög utskriftshastighet samtidigt som kvaliteten på textutskrifter är riktigt bra. Grafik får godkänt, men fotoutskrifterna håller inte tillräckligt hög nivå. Inte ens om man byter ut den svarta bläckpatronen vid fotoutskrifter.

Cnet

"Quality was good enough"

HP Deskjet 6940 rakt framCnet anser att HP Deskjet 6940 är ett prisvärd alternativ för den som inte skriver ut mycket. Designen sticker inte ut men det behändiga formatet gör den lätt att stuva undan. Skrivaren är också enkel att använda och plus delas ut för nätverksmöjligheten. En nackdel är att olika patroner används för vanliga dokument och fotouskrifter, vilket irriterar testaren eftersom det det krävs tonerbyte så fort man vill växla mellan olika utskriftstyper. Textdokument blir skarpa. Grafik har förvisso fina färger men kvaliteten är inte på något sätt optimal. Foton blir lite korniga men är tillräckligt bra för hemmabruk.

Källa: Till Cnet (US)

PC Pro

"A fuss-free and robust printer"

Det som gör att PC Pro delar ut full pott till HP Deskjet 6940 är prisvärdheten. Förutom att ha lågt inköpspris räcker också färgpatronerna riktigt länge, vilket ger en bra utskriftsekonomi. Skrivaren är enkel att använda, det enda krångliga momentet är installationen av den medföljande mjukvaran. Utskiftshastigheten är enligt testaren mycket bra. Samtidigt som text blir ordentligt svart och grafik håller hög klass. Fotoutskrifter hanteras men de blir lite korniga. Inget bra val för den som främst vill skriva ut foton men för det lilla kontoret är HP Deskjet 6940 ett utmärkt val.

Källa: Till PC Pro (GB)

Druckerchannel

"Gut für kleine Büros"

HP Deskjet 6940 vridenTyska Druckerchannel berömmer snabbheten hos HP Deskjet 6940. Tillsammans med den goda kvaliteten hos textutskrifter och nätverksmöjligheten anses skrivaren vara ett bra alternativ för ett mindre kontor. Skrivaren upplevs vara mycket välbyggd och enkel att använda. Att den svarta bläckpatronen går att byta ut mot en andra färgpatron för att få bättre färgutskrifter ökar flexibiliteten. Men enligt testaren räcker ändå inte fotokvaliteten till för att man skall kunna rekommendera skrivaren till dem som främst vill skriva ut foton.

Källa: Till Druckerchannel (DE)

Cirkapris: 1400 kronor

Produktfakta: HP Deskjet 6940 är en bläckstråleskrivare med maximal upplösning på 4800x1200 dpi. Den arbetar med fyra färger: en svart bläckpatron och en trefärgs färgpatron. Maximal pappersstorlek som hanteras är A4. Utskriftshastigheten är upp till 36 sidor per minut för svartvitt och upp till 27 sidor per minut för färgutskrifter. Ett foto, 10x15 cm, i bästa kvalitet skall ta cirka 67 sekunder. Inkluderat minne på 36 MB. Anslutningar är ethernet, usb och pictbridge. Adapter för bluetooth finns som tillval. Drivrutinerna stöder både pc och mac. Vikten är 6 kg och måtten 450(B)x367(D)x144(H) mm.

Tillverkare: HP