Sök
HP Color Inkjet CP1160

HP Color Inkjet CP1160

Värd sitt höga pris?

2002-02-05

HP Color Inkjet är en ganska dyrköpt bläckstråleskrivare som tar upp mycket plats på skrivbordet, men som också jobbar extremt effektivt. Betygen i testerna är riktigt bra.
Testkälla Kommentar
ZDNet "Rated at 17 pages per minute"
PC World "Dazzling output makes it well worth"
PC World Norge "Rask med god funksjonalitet"
PC Magazine "First-place scores"

Vad tycker testarna?

Testarna är ganska förtjusta i HP CP1160. Den negativa kritiken landar mest på kostnaderna för att köpa skrivaren samt driften. Dock verkar samtliga testare anse att skrivaren är värd sitt pris eftersom den är tämligen felfri i de arbetsmoment den är avsedd att utföra. I övrigt framhålls CP1160 som en gedigen produkt med en överlägsen produktionscykel mot konkurrenterna.

ZDNet

"Rated at 17 pages per minute"

ZDNet menar att CP1160 är väldigt stor och behöver minst en halv gånger en halv meter på skrivbordet. Visserligen är enhetens ovansida platt, så det går att ställa mindre föremål på skrivaren om man vill. En ny teknik innebär att skrivhuvudet är separerat från färgpatronen, vilket i praktiken leder till minskade driftkostnader. Det finns rutiner för enheten att skriva ut dubbla sidor eller flera sidor på ett ark. CP1160 har en inbyggd optisk funktion, som har till ändamål att analysera pappersmaterialet före utskriften. Kvaliteten på utskrifterna är inte de bästa testaren sett, men klart godkända för de flesta affärssammanhang. CP1160 kommer till sin rätt när man lärt sig vilka inställningar som gäller för respektive utskriftssort. Har man utrymme på skrivbordet och insikt i rutinerna, så finns det inget att klaga på.

Källa: Till ZDNets hemsida
Till PC Worlds hemsida
Till PC World Norges hemsida
Till PC Magazines hemsida

PC World

"Dazzling output makes it well worth"

PC World hävdar att CP1160 är skrivaren som visat allra bäst resultat i redaktionens tester av fotoutskrifter. Färgutskrifterna klassas som superba, svartvita utskrifter är ännu bättre. Trots att inte hastigheten är en prioritet på den här produkten så överträffar den flera konkurrenter på detta område. Kostnaden per ark är inte heller märkvärdigt hög. LCD-skärmen vetter en aning bort från användaren och kan vara svår att överskåda. Ett annat problem är att utmatnings­facket ligger ovanför inmatningsfacket, vilket gör att man måste flytta det förstnämnda för att fylla på. Inmatningsfacket går dock att expandera till hela 400 ark.

PC World Norge

"Rask med god funksjonalitet"

PC World Norge påpekar i ett test av fyra skrivare att HP CP1160 skiljer sig genom att den är platt på ovansidan. CP1160 är den dyraste skrivaren bland de fyra, men det höga priset kan försvaras med att den är funktionell och har flera intressanta finesser. En duplexfunktion tillåter dubbelsidig utskrift i en och samma rutin och en optisk sensor talar om vilken sort man skall använda för ett visst arbete. Ett helautomatiserat kalibreringssystem är ytterligare en detalj som gör CP1160 väldigt lättarbetad. Vid testet visade sig skrivaren vara snabb vid alla typer av utskrifter och dessutom tystgående. Anledningen till att CP1160 blev tvåa efter Canon S630, är att den är dyr i inköp och drift. Övriga deltagare i testet var Epson Stylus C80 och Lexmark Z53.

PC Magazine

"First-place scores"

HP CP1160 är den dyraste enheten i PC Magazines test av skrivare för småföretagare och hembruk, men också den snabbaste. Den tar hem full pott i fyra av sex delmoment. Duplexfunktionen underlättar läsutskrifter och sparar om inte annat papper. Med ett produktionssnitt på 5000 ark i månaden är CP1160 den i särklass hårdast arbetande skrivaren i sin klass. I termer av tryck är skrivaren förstaklassig, oavsett om det handlar om text och grafik eller fotoutskrifter. Installationen är dock inte helt problemfri eftersom informationen för USB-installation var djupt begravd i instruktionerna. Men testaren tycker att utskriftskvaliteten, hastigheten samt specialfunktionerna mer eller mindre legitimerar skrivarens lite högre pris. Den är bättre lämpad för mer krävande arbeten än de billigare konkurrenterna.

Cirkapris: 3850 kronor

Produktfakta: HP CP1160 bygger på PhotoREt III-tekniken (Resolution Enhancement Technology) och har maxupplösningen 2400x1200 dpi. Skrivaren presterar 17 ppm i svartvitt och 16 ppm i färg. Produktionscykeln omfattar ca 5000 ark per månad. Skrivhuvudena är separerade från bläckpatronerna. Dokumentfack, bläckpatroner, kontrollknappar och den ikonbaserade LCD-skärmen är åtkomliga via skrivarens frontpanel. Anslutning till PC eller Mac görs via parallellport, USB eller IR, alternativt nätverksadapter. HP CP1160 mäter 488x184,6x380 mm och väger 7 kg.

Modell: HP Color Inkjet CP1160