Sök
Canon Selphy CP750

Canon Selphy CP750

Väldesignad och fina foton

2007-09-24

Canon Selphy CP750 är en fotoskrivare med en hel del möjligheter och bra utskrifter även om de kanske inte är perfekta.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & Ljud hemma 4/6 "För lätt tankarna till iPod"
Trusted reviews 7/10 "The print quality is good"
Pocket linit 7/10 "A great little printer"
Vnunet 4/5 "The resulting prints are impressive"

Vad tycker testarna?

Utskriftskvaliteten hos Canon Selphy får överlag klart godkänd. Det gnälls bland annat på att enfärgade områden inte blir helt bra och att parallella streck kan flyta ihop. Även hanteringen av vissa färger kunde ha varit bättre. Skrivaren är enkel att installera och att komma igång med men menyerna verkar inte helt intuitiva. Flera berömmer möjligheten att kunna reducera röda ögon. En bra och kompakt skrivare, men samtidigt är priset ganska högt.

Bild & Ljud hemma

"För lätt tankarna till iPod"

Bild & Ljud hemma har jämfört sju skrivare. Kodak PP550 utses till bäst i test. Canon Selphy 750 har tilltalande design med uppskattade finesser som reducering av röda ögon och bildbeskärning. Menyerna är däremot inte helt intuitiva. Utskriftskvaliteten får förvisso godkänt med helt okej färgåtergivning, men vissa färger som ligger nära varandra blir inte perfekta. Den relativt låga upplösningen gör att streck kan bli lite taggiga och att parallella streck lätt kan flyta ihop. Detaljåtergivningen får annars beröm, och en trevlig finess är den utdragbara usb-sladden.

Källa: Bild & Ljud hemma (SE) nr 8 2007

Trusted reviews

"The print quality is good"

Trusted Reviews berömmer kvaliteten på fotoutskrifterna. Bra färgövergångar, fina detaljer och naturliga färger. Även anslutningarna, tillvalen och att kortläsaren klarar av de flesta minneskort får beröm. Plus för möjligheten att kunna ta bort röda ögon. Att installera och komma igång är smidigt. En nackdel är ett relativt högt pris som gör produkten svår att motivera framför motsvarande skrivare från både Canon och konkurrenterna.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Pocket linit

"A great little printer"

Pocket lint anser att Canons Selphy CP750 är anmärkningsvärt liten och välkonstruerad. Den är också portabel och enkel att använda. Fotoutskrifterna blir överlag riktigt bra. Testaren blir dock besviken över återgivningen av större enfärgade områden, eftersom det här kan det uppstå konstigheter. Bra hastighet och godkända anslutningsmöjligheter är andra omdömen. Priset är däremot relativt högt.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

Vnunet

"The resulting prints are impressive"

Vnunet skriver att Canon Selphy CP750 erbjuder en hel del nya finesser för fotoentusiasten. Skärmen är större än den hos föregångaren och det finns numera också röda-ögon-borttagning. Designmässigt är den tilltalande men det krävs en del utrymme på skrivbordet när den är arbetar. Det är inga som helst problem att komma igång med skrivaren. Kvaliteten på utskrifterna imponerar med bland annat fina färger. Lite bättre skärpa på de svarta partierna efterlyses dock.

Källa: www.vnunet.com (GB)

Cirkapris: 1700 kronor

Produktfakta: Canon Selphy CP750 är en sublimeringsskrivare med upplösningen 300x300 dpi. Den hanterar bland annat pappersformaten 10x15 och 10x20 cm. Utskriftshastigheten är då cirka 58 och 73 sekunder. Färgdisplay på 2,4 tum. Finns usb, pictbridge och kortläsaren. Som tillval finns bluetooth och batteridrift. Kompatibel med pc och mac. Vikt 960 gram (exklusive bläck och papperskassetter) och mått 179x63x127 mm.

Tillverkare: Canon