Sök
Canon Pixma MP490

Canon Pixma MP490

Med fokus på basfunktionerna

2010-01-22

Canon Pixma MP490 är inte speciellt snabb och har inga utmärkande särdrag men den har lågt pris och gör sitt jobb bra.
Testkälla Betyg Kommentar
About 3,5/5 "Great photo prints"
Trusted reviews 9/10 "Print quality is very good"
Pc world 3,5/5 "Will do the job well"

Vad tycker testarna?

Är man ute efter en multimaskin med få funktioner som klarar av basfunktionerna riktigt bra och har lågt pris så skall man titta på Canon Pixma MP490. Resultaten blir bra både vid utskrifter av text och foton. Vid scanning av foton förloras dock lite färger. Detta är inget alternativ om man har bråttom men med tanke på priset är det svårt att ha högre krav. Det är något delade åsikter om förbrukningskostnaderna mellan testarna.

About

"Great photo prints"

Canon MP490 1About skriver att Canon Pixma MP490 med sina rundade kanter ser bättre ut än de flesta andra multimaskiner och att den är tyst i starten till skillnad från föregångaren MP480. Visserligen är den inte speciellt snabb och den saknar en del avancerade funktioner men testaren menar att man får en helt okej maskin med tanke på priset. Foton levereras torra med klara färger vilket imponerar tanke på att MP490 bara har två bläckpatroner. När det gäller förbrukningskostnaderna är dem klart rimliga enligt testaren.

Källa: www.about.com (US)

Trusted reviews

"Print quality is very good"

Trusted reviews menar att Canon Pixma MP490 fokuserar på att klara de grundläggande funktionerna. Textutskrifterna får bra betyg, vilket även gäller fotoutskrifter som har bra skuggdetaljer och naturliga färger. En gulaktig ton kan anas i början men den försvinner när fotot har torkat helt. Vid fotokopiering blir resultatet också förvånansvärt bra med färger som endast är något ljusare än originalet. När det gäller förbrukningskostnaderna är bläckpatronerna inte de billigaste men sett till helheten hamnar MP490 ändå på en bra nivå. Hastigheten är inte den bästa men det är i nivå med konkurrenterna i prisklassen.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Pc world

"Will do the job well"

Canon MP490 2Enligt Pc world utför Canon Pixma MP490 sina uppgifter med bra resultat. Textutskrifter får godkänt och även om färgerna blir övermättade så är det en förbättring i färgkvalitet jämfört med MP480. Det går inte att justera scanningen från skrivarens panel men resultatet blir ändå acceptabelt med anmärkningar på detaljåtergivning och något ljusa färger. Testaren undrar över förbrukningskostnaderna när det visar sig att en av bläckpatronerna bara är halvfull efter testet. MP490 saknar mer avancerade funktioner men priset är också lågt.

Källa: www.pcworld.idg.com.au (AU)

Cirkapris: 1000 kronor

Produktfakta: Typ: Multifunktionsskrivare med bläckstråleteknik och funktionerna skrivare, scanner och kopiator
Upplösning: 4800x2400 dpi (skrivare), 1200x2400 dpi (scanner)
Pappersstorlek: Upp till A4
Display: 4,5 cm färgskärm
Anslutningar: Usb, kortläsare, pictbridge-kompatibel
Övrigt: Hastigheten är drygt 8 sidor vid svartvitt och knappt 5 sidor vid färg
Mått: 335(d)x450(b)x155(h) mm
Vikt: 5,5 kg