Sök
Canon Pixma iP90

Canon Pixma iP90

En praktisk reskamrat

2005-11-03

En kompakt och mycket flexibel bläckstråleskrivare som ger dig möjlighet att skriva ut nästan oberoende av var du är.
Testkälla Kommentar
Allt om digitalfoto “Liten batteridriven reseskrivare”
Bild & Ljud Hemma “Enkel att använda”
Digitalfoto för alla “Mångsidig och användarvänlig arbetshäst”
Cnet “Offers worlds of possibilities”
PC Magazine “No serious flaws”

Vad tycker testarna?

En mycket flexíbel bläckstråleskrivare när det kommer till var du skriver ut och från vad. Några testare anser att skrivaren har vissa problem med detaljåtergivningen men bildkvaliteten anses ändå vara godkänd. En nackdel är att batteri och Bluetooth är tillval. Det är också synd att färgpatronerna inte är separata. Trots att priset sticker iväg om man skall ha alla tillbehör anser testarna att skrivaren kan bli en utmärkt reskamrat.

Allt om digitalfoto

“Liten batteridriven reseskrivare”

iP90_fram

Allt om digitalfoto tycker att skrivaren är liten, enkel och kompakt. Testaren gillar att iP90 även kan drivas med batteri eller via bilens uttag för cigarettändare vilket gör den mycket flexibel. Kvaliteten på foton blir godkänd men inte så mycket mer. Testaren hade också önskat att färgpatronerna hade kommit separat istället för en kombinerad patron för cyan, magenta och gult. Manualen och drivrutinerna är lätta att förstå och använda och det är lätt att komma igång. Behöver du en kompakt skrivare som kan kommunicera trådlöst och med möjlighet till batteridrift är iP90 enligt testaren värd att titta på. Tyvärr ingår inte batteri och Bluetooth.

Källa: Allt om digitalfoto, nr 5 2005

Bild & Ljud Hemma

“Enkel att använda”

Bild & Ljud Hemma har testat förutom iP90 även Canon Selphy CP500 och Canon Selphy DS700. Trots att iP90 är dyrast och störst utses den till testvinnare. Den har högst bildkvalitet med god färgåtergivning och bra skärpa. Den är även den enda av fotoskrivarna som klarar av att skriva ut bilder i storleken A4. Testaren anser att den med alla extratillbehör är den mest flexibla skrivaren i testet, till exempel kan skrivaren användas via en adapter när man sitter i bilen vilket tilltalar testaren.

Källa: Bild & Ljud Hemma, nr 5 2005

Digitalfoto för alla

“Mångsidig och användarvänlig arbetshäst”

Digitalfoto för alla menar att Canon Pixma iP90 är ett bra exempel på en portabel skrivare. Men trots det lilla formatet är den en kompetent A4-skrivare. Att den är liten och diskret innebär enligt testaren att man i princip kan använda den överallt. Konstruktionen ger dock inget robust intryck och det allmänna kvalitetsintrycket kunde ha varit högre. Installationen av den svenska programvaran går smärtfritt och alla anslutningar fungerar utmärkt. Bildkvaliteten varierar enligt testaren och det är lite problem med svårare detaljer som t.ex. hudtoner.

Källa: Digitalfoto för alla, nr 9 2005

Cnet

“Offers worlds of possibilities”

Cnet imponeras av den goda utskriftskvaliteten hos kompakta iP90. De gillar också flexibiliteten när man är på resande fot. Men testaren gillar inte att man måste köpa till extra tillbehör såsom batteri och Bluetooth för att uppnå full flexibilitet. Färgpatronerna kunde också ha räckt längre och textutskrifterna kunde ha blivit bättre enligt testaren. Trots de negativa aspekterna uppskattas den frihet som skrivaren ger men testaren noterar också att du får betala en del för det.

Källa: Till Cnet

PC Magazine

“No serious flaws”

PC Magazine tycker att iP90 är nästan lika bra som betydligt större skrivare när det kommer till snabbhet och bildkvalitet. Detta är ett utmärkt betyg på en portabel skrivare enligt testaren. Alla anslutningsmöjligheter uppskattas och gör skrivaren mycket flexibel. Dessutom klarar skrivaren av att skriva ut det mesta som kan behövas när man är på resande fot. Canon Pixma iP90 kunde ha varit lättare men orkar man bara bära med sig den så är skrivaren enligt testaren en utmärkt reskamrat.

Källa: Till PC Magazine

Cirkapris: 2400 kronor

Produktfakta: Canon Pixma iP90 är en fotoskrivare med bläckstråleteknik som skriver i färg eller svartvitt i storlek upp till kantfria A4. Den skriver ut i upplösningen 4800x1200 bildpunkter. Hastigheten uppgår maximalt till 16 sidor/minut i svartvitt och 12 sidor/minut i färg. Ett foto i A4 storlek tar 0,6 minuter medan ett kantfritt foto på 10x15 cm tar 51 sekunder. Skrivaren har USB och är PictBridge-kompatibel. Trådlösa utskrifter med IrDA. Arkmatare med plats för 30 ark. Bluetooth och batteri är tillval. Vikt 1,8 kg och mått 310(W)x174(D)x52(D) mm.