Sök
Canon CP-220

Canon CP-220

Lättviktare med snygga utskrifter

2004-09-10

CP-220 får beröm för sina utskrifter och att den är enkel att använda samt bära med sig.
Testkälla Kommentar
Allt om PC ”Gör hanteringen av fotoutskrifter till en fröjd”
Colorfoto ”Die billigsten von alle Testkandidaten”
Photo.net ”An excellent choice”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att kvaliteten på utskrifter från Canon CP-220 är mycket bra. Man är också ense om att den är enkel att använda. Dessutom anser de flesta att kostnaden per utskrift blir klart överkomlig i jämförelse med likvärdiga alternativ. Hade dock varit trevligt om USB-kabel medföljt.

Allt om PC

”Gör hanteringen av fotoutskrifter till en fröjd”

Allt om PC tycker att det är väldigt enkelt att använda Canon CP-220 både vid utskrifter direkt från digitalkamera eller via datorn. Kostnaden per utskrift blir något dyrare än att lämna in bilderna till ett företag, men ändå billigt i förhållande till andra likartade produkter på marknaden. Att sedan pappret säljs i förpackningar tillsammans med färgpatroner gör det enkelt att hålla koll på hur mycket man betalar. Utskriftskvaliteten blir mycket bra med fina färger. Att man kan skriva ut små visitkort gör CP-220 extra nyttig om man är egenföretagare. Allt om PC är mycket nöjda med skrivaren även om de är besvikna över att en USB-kabel inte medföljer i kartongen.

Källa: Allt om PC, nr 7, 2004
Colorfoto, nr 8, 2004
Till Photo.net's startsida

Colorfoto

”Die billigsten von alle Testkandidaten”

Colorfoto har förutom Canon CP-220 tittat på ytterligare sju minifotoskrivare. Med sina kvalitativa utskrifter är CP-220 den bästa skrivaren som använder sig av sublimeringsteknik skriver testaren. Bara bläckstråleskrivaren Epson Picture Mate lyckas med att plocka fler poäng än CP-220 som därmed hamnar på andra plats i testet. Canons skrivare anses vara det mest prisvärda köpet av de testade skrivarna sett till pris per utskrift. Skrivaren är dessutom lätt att använda och det enda man egentligen behöver tänka på är att ha lite utrymme fritt baktill för fotona.

Photo.net

”An excellent choice”

Photo.net gillar att pappret som används till Canon CP-220 har markeringer som hos ett vykort på baksidan. Det är inte heller någon nackdel att utskrifterna är vattentåliga och inte får märken efter fingrar. Även denna testare tycker att det är hög kvalitet på utskrivna fotografier samt att skrivaren är enkel att använda. Att använda skrivaren genom att koppla den till en dator eller alternativt direkt till digitalkameror som stödjer Canon Direct Print eller PictBridge stöter inte på några som helst problem. Vill man justera eventuella svagheter i bilden rekommenderas utskrift från ett bildprogram. Portabiliteten får sig dock en törn då det enda sättet att använda CP-220 utanför hemmet är i bilen med en 12V adapter. Ett utmärkt val för den som vill ha en liten och smidig fotoskrivare summerar Photo.net.

Cirkapris: 1800 kronor

Produktfakta: Canon CP-220 använder sig av sublimeringsteknik. Den har en upplösning på 300x300 bildpunkter och har USB 2.0-anslutning. Stödjer PictBridge och Canon Direct Print. Skriver ut i storleken 10x15 cm. Maximal utskriftshastighet är 85 sekunder/bild. Utskrift direkt från vissa kameratelefoner via IrDA. Skrivaren väger 820 gram och har måtten 170(B)x119(H)x54,8(D) mm.

Modell: Canon CP-220